9/26/20161 ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗ. 2 3 Άνθρακας, το στοιχείο… Συγκριτικά με άλλα στοιχεία έχει μικρότερη αφθονία στην φύση. Σχηματίζει την πολυπληθέστερη ποικιλία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΟΚΟΤΟΥ
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Διατροφή και υγεία.
Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;
Ερευνώ & ανακαλύπτω στ δημοτικου
Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
2.8 Άτομα και μόρια.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
Υδατάνθρακες.
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
Η χημεία. Μας θεραπεύει με φάρμακα π.χ ακετυλοσαλικιλικό οξύ ( ασπιρίνη)
Οι ενότητες του φυσικού περιβάλλοντος είναι:
Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η ΣΤΗ Β Ι Ο Λ Ο Γ Ι Α Από: ΒΕΡΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ.
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
«Σεμινάριο Φυσικής» Μπίκα Αικατερίνη ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ Chemical Vapor Deposition, Graphene Foam, SEM 1.
Οξέα οξύ (ετυμολογικά): οτιδήποτε είναι μυτερό, αιχμηρό
1.1 Οι φυσικές επιστήμες και η μεθοδολογία τους
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Αθήνα, Ιανουαρίου ο Συμπόσιο για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Ελλάδα. Από την Έρευνα στην Εκπαίδευση: Μεταφορά Γνώσης και Τεχνολογίας Παραδείγματα.
Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: ΕΠΠΑΙΚ Τμήμα : Β2 Είδος διδασκαλίας: Διδασκαλία Τίτλος ενότητας: Αειφορική υδατική διαχείριση Όνομα φοιτήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου.
Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων
ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Φωτοσύνθεση Φυσική ΣΤ΄ τάξης.
Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ Μύκητες και αλκοολική ζύμωση Η . Γαβρίλης
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
1. Τα χαρακτηριστικά των οργανισμών
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
Κουρέτας Δημήτριος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών Χημειοπροφύλαξη στον καρκίνο.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Σοφία Μερμίγκη Α3.
Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Δημόσια Υγεία
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΟΛΥΜΕΡΙΣΜΟΣ -ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ Όταν θα έχετε μελετήσει αυτή την ενότητα, θα μπορείτε: Να αναφέρετε διάφορα πετροχημικά προϊόντα που βρίσκονται στο περιβάλλον.
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Βιολογία Α Γυμνασίου Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 1.1 Τα χαρακτηριστικά των οργανισμών Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ζωντανών οργανισμών Οι οργανισμοί τρέφονται.
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦ.3: ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (α) (ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΕΣΜΩΝ) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΣΜΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ: 1) Ο ομοιοπολικός δεσμός σχηματίζεται.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας και η μοριακή ποικιλότητα της ζωής Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας.
λιθάνθρακας λιγνίτης γραφίτης διαμάντι Υπάρχει στη φύση ελεύθερος ως γαιάνθρακας, γραφίτης, διαμάντι. Υπάρχει και σε πολλές χημικές ενώσεις, απλές.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ.
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
ΑΣΠΙΡΙΝΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΤΟΥΝΔΡΑ Τι ξέρετε για αυτή?.
<<Κοράλλια>>
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 3
Τα επίπεδα οργάνωσης της ζωής
Web 2 Τεχνολογίες και η χρήση τους στη μαθησιακή διαδικασία
ΟξυγOνο Κωσταντίνα κοκκώνη Γ΄2.
Η κοσμική σκόνη.
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

9/26/20161 ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

2

3 Άνθρακας, το στοιχείο… Συγκριτικά με άλλα στοιχεία έχει μικρότερη αφθονία στην φύση. Σχηματίζει την πολυπληθέστερη ποικιλία οργανικών ενώσεων εξαιτίας της ηλεκτρονικής του δομής που του επιτρέπει να ενώνεται με ποικιλία άλλων στοιχείων.

4 Άνθρακας… η καιόμενη βάτος που πίσω της κρύβει την παρουσία του Θεού Αποτελεί το βιοχημικό τους εργαστήριο όλων των οργανισμών από τους απλούστερους μέχρι τους πολυπλοκότερους. βακτήρια θαλάσσιοι οργανισμοί Φυτά δέντρα ζώα άνθρωπος

9/26/20165 Πού συναντάμε τον άνθρακα; Σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς Στη φύση Στα φάρμακα Στη ρύπανση του περιβάλλοντος

9/26/20166 ΚΑΝΝΑΒΙΣ

9/26/20167 Χρησιμοποιήθηκε από τους Κινέζους για την δυσπεψία

9/26/20168 Το φάρμακο Viagra

9/26/20169 Ο Ιπποκράτης – Ιτιά ασπιρίνη

9/26/ Ανάγκες για τον ανθρώπινο οργανισμό Βιταμίνη Α

9/26/ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Φερορμόνη Τεστοστερόνη- οιστραδιόλη

9/26/ Τρόφιμα Ελαϊκό οξύ

9/26/ ΕΝΔΥΣΗ-ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΚΕΥΗ νάυλον τεφλόν

9/26/ ΧΡΩΜΑΤΑ Χρώμα λουλακί Χρώμα πορφυρένιο Κοχλία Murex brandaris

9/26/ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ D.T.T

16 Πόδια που βρωμάνε… και δυσοσμία… Φταίει το βουτυρικό οξύ….. (αριστερά) Βουτυρικό οξύ (δεξιά) Μερκαπτάνη που εκκρίνει ο σκαραβαίος

9/26/ ΓΡΑΦΕΝΙΟ Ο Ρώσος Φυσικός Andre Konstantin Geim από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας βραβεύθηκε το 2010 με την ύψιστη των τιμών, το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής, μαζί με τον Konstantin Novoselov για την ερευνητική τους εργασία που αναφερόταν στο γραφένιο (graphene).Konstantin Novoselov Οι επιτεύξεις του Geim's περιλαμβάνουν την ανακάλυψη απλής μεθόδου για την απομόνωση απλών ατομικών στιβάδων (layers) της αλλοτροπικής μορφής του άνθρακα γραφίτη γνωστού ως γραφενίου σε συνεργασία με άλλους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το γραφένιο αποτελείται από μονοατομικές στιβάδες οργανωμένες σε εξάγωνα δύο διαστάσεων και αποτελεί τη λεπτότερη ύλη στον κόσμο όπως επίσης μία από τις ισχυρότερες (200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι) και σκληρότερες. Το υλικό αυτό δυνάμει έχει πολλές τεχνολογικές εφαρμογές και θεωρείται ότι υπερέχει του πυριτίου.

9/26/ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ