Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα επίπεδα οργάνωσης της ζωής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα επίπεδα οργάνωσης της ζωής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα επίπεδα οργάνωσης της ζωής

2 Διαφοροποίηση Ένας πολυκύτταρος οργανισμός αναπτύσσεται, σημαίνει ότι τα κύτταρά του: αυξάνονται τροποποιούνται οργανώνονται σε ιστούς εξειδικεύονται σε λειτουργίες Η διαδικασία αυτή ονομάζεται διαφοροποίηση.

3

4

5 Κύτταρο: η βασική μονάδα της ζωής
Σύστημα: διαφορετικά όργανα που συνεργάζονται Όργανο: διαφορετικοί ιστοί που συνεργάζονται Ιστός: ομάδα κυττάρων με παρόμοια μορφή και λειτουργία Οργανισμός: διαφορετικά συστήματα που ελέγχονται και συντονίζονται από το νευρικό σύστημα και τις ορμόνες

6 Επίπεδα οργάνωσης Ζώα Φυτά Κύτταρο Σύστημα Όργανο Ιστός Οργανισμός

7 Ιστός Άτομα Κύτταρο Μόριο Όργανο Σύστημα Οργανισμός

8 Είδη ζωικών ιστών Επιθηλιακός Ερειστικός
Κύτταρα που συνδέονται στενά και σχηματίζουν στρώσεις. Περιβάλλει εξωτερικά (επιδερμίδα) ή εσωτερικά όργανα (βλενογόννοι). Εκκρίνει ή απορροφά διάφορες ουσίες. Συνδέει δομές μεταξύ τους. Προσφέρει στήριξη και προστασία. Διακρίνεται σε συνδετικό, χόνδρινο και οστίτη. Είδος συνδετικού ιστού είναι και το αίμα.

9 Είδη ζωικών ιστών Μυϊκός Νευρικός Κύτταρα με μεγάλο μήκος.
Κίνηση με βάση τη συστολή των κυττάρων. Διακρίνεται σε σκελετικό, καρδιακό και λείο. Κύτταρα που μεταβιβάζουν μηνύματα. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται μεταβολές του περιβάλλοντος και προσαρμόζεται. Αποτελείται από τους νευρώνες και τα νευρογλοιακά κύτταρα.

10 Είδη ζωικών ιστών


Κατέβασμα ppt "Τα επίπεδα οργάνωσης της ζωής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google