ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός. Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία των μαθητριών Χαραλαμπίδου Στέλλας και Χατζηλαζάρου Άννας- Μελίνας 2 ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσ/νίκης.
Advertisements

1 Κλαδικά Λογιστικά Σχέδια Ξενοδοχειακή Λογιστική Διακομιχάλης Μιχαήλ Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ)
1 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Μεγάλος Πόλεμος Great War Grande Guerre.
10. Αισθητήρια όργανα - Αισθήσεις Βιολογία Α’ Λυκείου.
Ανθρωπολογία του Θεάτρου Ενότητα 1 η : Εισαγωγή - Ορισμοί Γιώργος Σαμπατακάκης, M.Phil. (Καίμπρητζ) – Ph.D. (Λονδίνο) Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.
Στόχοι ενότητας: Να ορίζεις την έννοια της ομοιόστασης και να περιγράφεις το γενικό μηχανισμό της Να εξηγείς το μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας.
1 Οδηγίες και Υποδείγματα Aναμνηστικών Πινακίδων κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης για τα προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ : Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες.
1 Φωνολογική Ανάπτυξη και Διαταραχές Ενότητα 1 : Εισαγωγικές Επισημάνσεις Ζακοπούλου Βικτωρία Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ > ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Κίνηση.
1 Πρωτεΐνες πλάσματος. 2 Προσδιορισμός πρωτεϊνών ορού αλβουμίνη α1 α2 β γ σφαιρίνες α1 α2 β γ σφαιρίνες Πρωτεΐνες ορού Ποσοστό % αλβουμίνη 52-65% (3,5.
ΕΡΓΑΣΙΑ: Η υπέρμετρη ομορφιά είναι πηγή πόνου, πιστεύει η Ελένη. Εξετάστε πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό α) στη μυθολογία (π.χ. ο μύθος του Άδωνη και.
Τεχνολογίες φωτιάς α. Θέρμανση. Τεχνολογίες φωτιάς γ. Αφή / Φύλαξη (αποθήκευση, μεταφορά)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Η φωτογραφία ως τέχνη Καλλιτεχνικά κινήματα που επηρέασαν τη φωτογραφία Η αισθητική της φωτογραφίας.
Εισήγηση για τον κόσμο των Συναισθημάτων Νικόλαος Κωνσταντόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Bιβλιο: ΕΙΔΙΚΕΣ -ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ Διακομιχάλης Μ.,Μανδηλας Α.,Κελεντζης Σ., 1.
Η ιστορία της φωτογραφίας
Νεοελληνική μεταπολεμική ποίηση: α΄ και β΄ μεταπολεμική γενιά ΕΥ, VIII
Της Μαθήτριας Α’ Λυκείου Μποσμαλή Αγγελική Υπ. Καθηγητής: Κ. Δούκας
Χλωροφύλλη «Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα.
κεφαλαιο 3 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
Κίρρωση του ήπατος Αναστασία Β. Απρίλιος 2016.
Η εποχή των άκρων. Ο σύντομος 20ος αιώνας ( )
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Α4’ Π.Μ.Γ.Λ.Π.
Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο ε’2
Ζωγραφίζοντας την αυλή του σχολείου
Διδάσκων: Αστέρης Πλιάκος
στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
ΤΑΞΗ Α1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ευρώπη Του ποταμού Δούναβη
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2017
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η έννοια της συμμετρίας στα σύγχρονα μαθηματικά (ή πώς να γράψατε όλα τα μαθηματικά σε μια ενιαία γλώσσα) Δημήτρης Χατζάκος,
Π Ένας μαγικός αριθμός.
Η ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου.
κατά τη διάρκεια υλοποίησης
ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Β1 Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου
ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΣΗ (ID. INTRADERMAL)
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων
Στατικός Ηλεκτρισμός Τα ηλεκτρισμένα σώματα χωρίζονται σε δύο ομάδες:
ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΡΟΦΗΣ 1. ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 2
θέμα: richard gloss το φαινομενο τησ διασπορασ
ΧΟΡΟΣ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Google: teiwest Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ 1ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
27Η ΕΝΟΤΗΤΑ ψ ΡΑΨΩΔΙΑ, ΣΤ
Βασιλική Ν. Καραβάνα Ph.D
WILLIAM J. DALLY – R. CURTIS HARTING, ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΠΕΚ 2015
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη
Ακούτε μουσική ; 2α Λυκείου 1η Λυκείου.
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
ΠΡΑΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ
«Σαν τα μικρά πουλιά (τα ξεπεταρούδια) δοκιμάζει ο έφηβος τα δικά του φτερά»
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
WILLIAM J. DALLY – R. CURTIS HARTING, ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΠΕΚ 2015
THOMAS, Απειροστικός Λογισμός, ΠΕΚ 2018,
WILLIAM J. DALLY – R. CURTIS HARTING, ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΠΕΚ 2015
Χλωροφύλλη «Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι «πανομοιότυπες» οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται στη συνέχεια,
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ :Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ , ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ Εργασία στην Οικιακή Οικονομία από τις μαθήτριες: Καραβίδα Σοφία Κουσκουλιάνου Λέλα Σουγιουτζόγλου Χρυσάνθη Τραγούδι: Chopin- Spring.
ΑποτελεσματικΗ και αναποτελεσματικΗ εκπαΙδευση
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Πρόληψη Συνήθων προβλημάτων στην παιδική ηλικία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός

Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί εξαιρετική γυμναστική για τα πόδια. Υπάρχουν πολλά είδη, τα κυριότερα είναι : Το βιεννέζικο βαλς με γρήγορα κυκλικά βήματα και το μοντέρνο, που διακρίνεται για τις απαλές του κινήσεις

Το βαλς, και ιδιαίτερα η κλειστή θέση του, έγινε το παράδειγμα για τη δημιουργία πολλών άλλων ballroom χορών. Στη συνέχεια, οι νέοι τύποι του βαλς έχουν αναπτυχθεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών λαϊκών και πολλά ballroom χορούς.

Πότε Πρωτοεμφανίστηκε ? Οι αγρότες της Βαυαρίας,άρχισαν να χορεύουν ένα χορό που ονομαζόταν Walzer, ένα χορό για ζευγάρια, γύρω στο Έμελλε όμως τελικά να γίνει ένας από τους πιο κομψούς χορούς στις σάλες των αριστοκρατικών σπιτιών της Βιέννης.

Σε ποιες χώρες έγινε γνωστό ? 1) Βιέννη : Το βαλς έγινε της μόδας στη Βιέννη γύρω τη δεκαετία του ) Μεγάλη Βρετανία : Έφθασε στην Αγγλία το 1815, μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Εξαπλώνεται και σε πολλές άλλες χώρες τα υπόλοιπα χρόνια.

Έγινε της μόδας κατά τη διάρκεια της περιόδου της αντιβασιλεία, και με την έγκριση της Δωροθέα Lieven, σύζυγος του Ρώσου πρεσβευτή. Αργότερα,ο Thomas Wilson δημοσίευσε μια περιγραφή του για τη σωστή μέθοδο Waltzing το 1816.

Αγγλία Εκείνη την εποχή, το βαλς ήταν ένας σχετικά νέος χορός στην Αγγλία, και το γεγονός ότι ήταν πιασμένοι σε ζευγάρια (σε αντίθεση με την παραδοσιακή ομάδα χορού), και ότι ο κύριος πραγματικά περνούσε τα χέρια του γύρω από τη μέση της κυρίας, έδωσε μια αμφίβολη ηθική υπόσταση στα μάτια κάποιων.

Η Μουσική ! Το όνομα «βαλς» προέρχεται από το γερμανικό ρήμα Walzen, με τη σειρά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα Volvere, το οποίο περιγράφει τη στροφή ή εκ περιτροπής χαρακτηριστική κίνηση του χορού.

Ένα βαλς είναι χορευτική μουσική συχνά γραμμένη στην υπογραφή χρόνο 3/4.

Πώς αντιμετωπίστηκε ? Συνθέτες όπως ο Γκούσταβ Μάλερ, Ιγκόρ Στραβίνσκι, και William Walton αντιμετώπιζαν τον χορό σαν ένα νοσταλγικό ή γκροτέσκο τρόπο ως ένα πράγμα του παρελθόντος. Παρ 'όλα αυτά το Βαλς συνέχισε να είναι γραμμένο από συνθέτες της ελαφριάς μουσικής, όπως ο Eric Coates, ο Robert Stolz, Ivor Novello, Richard Rodgers. Κ.Α

Πώς Εξελίχθηκε?. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα γίνεται αποδεκτό από την υψηλή κοινωνία. Στην συνέχεια μπήκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, και κυρίως στα παριζιάνικα. Ο ρυθμός γίνεται πιο αργός και μετατρέπεται στην σημερινή μοντέρνα εκδοχή.

Γνωστά Βαλς: Το βαλς των ματιών. Το βαλς των λουλουδιών. Waltz of flower (nutcracker). Blue Danube. The second waltz (Dmitri Shostakovich).

ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ: STREET DANCE Iωάννα Βαρκαράκη