ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
Advertisements

Το παιχνίδι αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού πακέτου «Εκπαιδευτικό υλικό για τη λίμνη της Ορόκλινης» που ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση.
Από τη λίρα στο ευρώ Έκθεση Ιστορική αναδρομή του νομίσματος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ευρώ Τα χαρακτηριστικά των χαρτονομισμάτων & κερμάτων ευρώ.
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
μαθητές Δημοτικών Σχολείων
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Οι δείκτες Οι δείκτες του Βαρόμετρου ΕΒΕΘ είναι οι αριθμητικές διαφορές μεταξύ των συνολικών.
Presentation of the Cyprus Civil Defense ADVANCED COURSE IN THE MANAGEMENT OF DISASTER VICTIMS ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Nicholas Paris.
1 Δρ. Κωνσταντίνος Πουλιάκας22/11/ /10/ 2011 Αναντιστοιχία δεξιοτήτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας Δρ. Κωνσταντίνος Πουλιάκας Εμπειρογνώμονας,
Θαμμένο μέσα στην άμμο Στην τάφρο του σχολείου μας υπάρχει, θαμμένο μέσα στην άμμο, ένα μυστικό. Πρόβλημα : Πώς ανακαλύπτουμε το μυστικό αυτό ; Συζητούμε.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Οι δείκτες Οι δείκτες του Βαρόμετρου ΕΒΕΘ είναι οι αριθμητικές διαφορές μεταξύ των συνολικών.
Από τη Μιχαέλα Χατζηγιάννη
ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Συγγραφή και Μελέτη. TOΠIKEΣ ΠHΓEΣ Aρχείο Kοινοτάρχη (π.χ. Kτηματολογικός Kώδικας, Bιβλία Γεννήσεων και Θανάτων, κ.λπ.) Aρχείο Σχολείου.
Re-Cyprus 3Ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών
Στην Κύπρο για διακοπές
Greek trade grk 101, ch12 civ. Some vocab. … apoikia, “colony” metropolis, “mother city” emporion, “market” –outside town –overseas trading post  Al.
Demographics Δημογραφικά χαρακτηριστικά. Demographics Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Population characteristics Χαρακτηριστικά Πληθυσμού Population Growth.
Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων ΑΤΗΚ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 29 Οκτωβρίου 2015 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ CYPRUS CONSUMERS’ ASSOCIATION ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ׃ ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ PROJECΤ: « Σεβασμός στον Πολίτη.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ Αθήνα - 14 Μαΐου 2012 Κ. Μ. ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗ Αντωνίου Γεωργία ΕΛΛΑΔΑ Χαριτάτου Τζόγια
Jean Monnet Workshop 20/2/2012 New Challenges and Approaches in the European Foreign Policy Η Συνθήκη της Λισαβόνας, η Οικονομική Κρίση και οι Νέες Προκλήσεις.
1 Οικονοµική Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις Απασχόληση και Ανεργία Καραµάνης Κώστας Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ Τι είναι ο άνεμος;  Η κίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα. Πώς προκαλείται;  Περιστροφή της Γης  Ανάγλυφη επιφάνεια.
Ερωτήματα αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πολιτική Γιατί προκύπτει μια τέτοια ανάγκη για την Ε.Ε.; Ποιοι είναι οι θεσμοί, οι μορφές και η μέθοδος.
Ιστορία της Κύπρου Το Όνομά Μου ΠΠΓ Αγίων Αναργύρων.
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ Τι είναι ο άνεμος;  Η κίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα. Πώς προκαλείται;  Περιστροφή της Γης  Ανάγλυφη επιφάνεια.
Δίκαιο Ανταγωνισμού και Άρθρο 101 ΣΛΕΕ ( άρθρο 1 ν.3959/2011) Ιωάννης Κόκκορης Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λονδίνου – Queen Mary Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος.
Dagstuhl Seminar 10042, Demetris Zeinalipour, University of Cyprus, 26/1/2010 Anyplace: Μια Πληθοποριστική Υπηρεσία Πληροφορίας Εσωτερικών Χώρων
GREEN DOT (CYPRUS) PUBLIC CO LTD Δημοσιογραφική Διάσκεψη 23 Μαρτίου, 2016.
Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Πολιτικές – Νομοθετικό Έργο – Δράσεις – Μέτρα σε εξέλιξη
Όροι Συμμετοχής και Δομή/Περιεχόμενο Προτάσεων
‘Inflectra’ - Εμπειρία στην Κύπρο
Introduction: explain that what we do – in a nutshell – is to help ambitious SMEs innovate and grow internationally.
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης   Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO) Γεωργία Αναγνωστάκη Πηγή:
Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς
Ι.Ευρωπαϊκός χώρος και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί
Εναλλακτικές Στρατηγικές.
Ιςλαμιςτικη τρομοκρατια
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Εξέλιξη Δεικτών 2009 – 2017.
Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας
Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων ΑΤΗΚ
ΔομΗ Και ΛειτουργεΙαΣ ΚεντρικΗΣ ΤρΑπεζαΣ ΚΥπρου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η οργάνωση του χώρου στην κοινωνία.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΜΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ” ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.
Λύκειο Eθνομάρτυρα Κυπριανού
O θρύλος του Διγενή Ακρίτα
Official Distributor for Greece and Cyprus
This story was written in Cyprus by Primary School children.
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Η πρώτη συνάντηση (Δύο Περίοδοι)
Στρατηγική Προσέγγιση Διοίκησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού
Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και Εθνική Αρχή Προσόντων
Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σημειώσεις για το μάθημα: Τραπεζικά δίκτυα
Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ
EU in My Region 2018 Χίος, Ανάδειξη του έργου ανάπλασης της Απλωταριάς
Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ και e service
Ιωάννης Σταυρόπουλος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Сабақтың тақырыбы: Фотоэффект тақырыбына есептер шығару
Σύγχρονα Ζητήματα Διεθνούς Ασφάλειας «Η τομή στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συνέχεια και αλλαγή» Αγγελική Αλεξοπούλου
ΑΘΩΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ
Ώρα για δράσεις! Πώς να επιλέξετε δράσεις για το ΣΔΑΕΚ σας
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ Τα έγγραφα στα οποία δουλέψατε Transcribathon Cyprus
EU in My Region 2018 Χίος, Ανάδειξη του έργου ανάπλασης της Απλωταριάς
Αυτός είναι ένας Τίτλος Ιστορίας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΪΟΥ Β’2 2015-2016

ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ Εμπρόσθια όψη: Το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, οι λέξεις «ΚΥΠΡΟΣ», « CYPRUS» και «KIBRIS» , η χρονολογία «2015» και περιμετρικά τα κύματα της θάλασσας. Οπίσθια όψη: Σύνθεση που απεικονίζει το μαρμάρινο άγαλμα της θέας Αφροδίτης με φόντο το χάρτη της Κύπρου και περιμετρικά τα κύματα της θάλασσας. Στο άνω μέρος από αριστερά προς δεξιά το όνομα της θεάς «ΑΦΡΟΔΙΤΗ», «APHRODITE» Στη σύνθεση αυτή απεικονίζεται και η ονομαστική αξία του κέρματος, 5€

ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΝΤΗ Εμπρόσθια όψη: Το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, οι λέξεις «ΚΥΠΡΟΣ», «CYPRUS» και «KIBRIS» και η χρονολογία «2014». Οπίσθια όψη: Σύνθεση που απεικονίζει την προσωπογραφία του Κύπριου ποιητή Κώστα Μόντη σε προχωρημένη ηλικία που αντανακλά την ωριμότητα των στοχασμών του διακεκριμένου και βραβευμένου Κύπριου ποιητή.  Στην σύνθεση απεικονίζεται και η ονομαστική αξία του κέρματος, €5.  Περιμετρικά, στο άνω μέρος από αριστερά προς δεξιά, η φράση «ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ 1914-2014».  Το κέρμα εκδίδεται σε ανάμνηση του Κύπριου ποιητή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του και 10 χρόνων από το θάνατό του

50ΧΡΟΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Εμπρόσθια Όψη: Το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, οι λέξεις «ΚΥΠΡΟΣ», «CYPRUS» και «KIBRIS» και οι χρονολογίες «1963 - 2013». Οπίσθια Όψη: Σύνθεση που απεικονίζει νεαρή κόρη να κρατά κλαδί ελιάς με καρπό, συμβολίζοντας την ελπίδα για τη νέα περίοδο που ακολουθεί την πεντηκονταετή προσφορά της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στην κυπριακή οικονομία. Στο φόντο εναλλαγή των συμβόλων της κυπριακής λίρας και του ευρώ παραπέμπει στα νομίσματα της πεντηκονταετούς περιόδου. Στη σύνθεση απεικονίζεται και η ονομαστική αξία του κέρματος, €20.  Περιμετρικά η φράση «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 50 ΧΡΟΝΙΑ».

ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. Εμπρόσθια Όψη: Το ιδρυτικό έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο συμπίπτει με το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, οι λέξεις “ΚΥΠΡΟΣ” “CYPRUS” και “KIBRIS” και το έτος “2012”. Οπίσθια Όψη: Σύνθεση που απεικονίζει μαργαρίτα, μοτίβο από λευκαρίτικο κέντημα, το χαρακτηριστικότερο είδος κεντητικής τέχνης της Κύπρου αναγνωρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Προβάλλει τη λαïκή παράδοση και εκφράζει την κυπριακή φιλοξενία. Γύρω από τη μαργαρίτα παρουσιάζονται κυματιστοί κύκλοι συμβολίζοντας τη Μεσόγειο θάλασσα που περιβάλλει την Κύπρο. Στη σύνθεση, επίσης, αναγράφεται η ονομαστική αξία του κέρματος €5 και η φράση "CYPRUS EU PRESIDENCY".

50ΧΡΟΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εμπρόσθια Όψη: Το ιδρυτικό έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο συμπίπτει με το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Οπίσθια Όψη: Σύνθεση που απεικονίζει σχηματοποιημένο δέντρο με τα σύνθετα κλαδιά του να αγκαλιάζουν ένα περιστέρι, συμβολίζοντας τις κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας να αγκαλιάζουν τον πόθο για ειρηνική συμβίωση. Στη σύνθεση απεικονίζεται και η ονομαστική αξία του κέρματος 20€.

ΝΟΜΙΣΜΑ ΈΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Εμπρόσθια Όψη: Το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Οπίσθια Όψη: Σύνθεση που παρουσιάζει την Κύπρο να συνδέεται με δακτυλίδι με την Ευρώπη, σε σχηματοποιημένο χάρτη. Στον περίγυρο του δακτυλιδιού επαναλαμβάνεται το σύμβολο του ευρώ. Επίσης απεικονίζονται τα 12 αστέρια της ΕΕ σε ημικύκλιο. Στη σύνθεση απεικονίζεται και η ονομαστική αξία του κέρματος 5€.

ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ http://www.centralbank.gov.cy/nqcontent.cfm?a_id=10874