Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας
Είναι το πρώτο κυπριακό προϊόν που απέκτησε ΠΟΠ τον Αύγουστο του 2016.

3 Πληροφορίες Το Κολοκάσι καλλιεργείται στην Κύπρο από τον 12ο μ.Χ. αιώνα για τους εδώδιμους καρπούς του, τις μάππες (τον κεντρικό κορμό που βρίσκεται αμέσως κάτω από την επιφάνεια του εδάφους) και τις πούλλες (τους δευτερογενείς ή θυγατρικούς κορμούς που αναπτύσσονται προς τα πλάγια).

4 Ιστορικά στοιχεία Η παλαιότερη αναφορά στο κυπριακό Κολοκάσι το τοποθετεί στο τραπέζι του εορταστικού δείπνου για το γάμο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου με τη Βερεγγάρια στις 12 Μαΐου 1191 στο κάστρο της Λεμεσού (Jeffery, 1926). Στην περιοχή της Σωτήρας μεταφέρθηκε από την Καρπασία στις αρχές του 20ου αιώνα.

5 Μοναδικά Χαρακτηριστικά
Οι εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, αλλά κυρίως η εμπειρογνωμοσύνη των παραγωγών, οι οποίοι διαμέσου των αιώνων ανέπτυξαν ιδιαίτερες πρακτικές καλλιέργειας και συγκομιδής, καθορίζουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

6 Ενέργειες Προβολής - Προώθησης
Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού Συμμετοχή σε Γαστρονομικές Εκθέσεις Εξωτερικού Ειδικό αφιέρωμα Συνταγών, περιοδικό Time Out Cyprus Συνεργασία με διακεκριμένους σεφ για δημιουργία βιβλίου παραδοσιακών και εναλλακτικών συνταγών

7 Διακρίσεις Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας), 2016 Βραβείο Καλύτερου Γεωργικού Προϊόντος «Γαστρονόμος» (περιοδικό Γαστρονόμος), 2015

8 Στόχοι Δημιουργία βιοτεχνίας μεταποίησης,
Αναδιοργάνωση Συνεργατικής Εταιρείας Διάθεσης Γεωργικών Προϊόντων Σωτήρας.


Κατέβασμα ppt "Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google