ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Advertisements

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ
Μια πόλη για τους πεζούς
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ.
Διδακτική Επίσκεψη στη Βιολογία Προστατευόμενη περιοχή λιμνών Κορώνειας – Βόλβης 6/12/2013.
Εργασία του τμήματος Στ1 Σχολική χρονιά
Τροχοί κ΄ υγεία Εργασία: Οικιακής Οικονομίας Από τον μαθητή: Παναγιώτη Κάρκουλα.
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Μάθημα 6ο.
Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
ΘΕΜΑ 2ο Τροχαία ατυχήματα –κυκλοφοριακή αγωγή
Εισαγωγή στην Τεχνολογία
Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
1ο ΜΑΘΗΜΑ Οι έννοιες «γεωγραφική» και «σχετική» θέση
Λίμνες της Ελλάδος Κερκίνη, Βιστωνίδα και Βόλβη
Υπηρεσίες Επαγγελματικής Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Ηράκλειο Κρήτης ║ Αθήνα ║ Όπου έργο… και πρόληψη Πρακτικές.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1)ΣΩΣΤΟ-ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ –ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ. 2) ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.
Σήματα οδικής κυκλοφορίας
2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΟΥΡΟΣ Α1 Π.Π.Γ ΕΥΑΓΕΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ Να αναγνωρίσουν οι μαθητές την σημαντικότητα του κοινωνικού προβλήματος: «τροχαία ατυχήματα». Να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η κύρια αιτία.
Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ
Ε’ τάξη Δασ. : Τασία Τσίλη (Μαθητές της Ε’ Τάξης)
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Κυκλοφοριακός Φόρτος Κυκλοφοριακή Πυκνότητα
Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Ερευνητική Εργασία (Project) ΄Β Τετραμήνου
Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 
Τι είναι η Κατανομή (Distribution)
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Υπεύθυνος μαθήματος: Αμούτζας Κ. Επίκουρος Καθηγητής.
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Το 1896 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω οδικού δυστυχήματος. Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε.
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Υποχρεωτική διακοπή πορείας. Υποχρεωτική διακοπή πορείας. Κλειστή οδός για όλα τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις. ΣΤΟΠ, Αστυνομία Τέλος οδού.
Νικολέττα Αθανασίου Δασκάλα Εκπαιδευτής: Χρίστος Καλογήρου Γυμνάσιο Σταυρού ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η Συνολική Τάση εξ’ επαγωγής (Ηλεκτρεγερτική Δύναμη) του συνόλου των τυλιγμάτων μιας μηχανής συνεχούς ρεύματος ισούται με: C – Μια σταθερά διαφορετική.
ΑΡΤΕΜΙΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ Α1α
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ο∆ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ομάδα 4 η : Σιαφάκας Σπύρος Νικολάου Ευαγγελία Νικολακάκου Σοφία Σκαρλάτος Μενέλαος.
Ατμοσφαιρικές διαταράξεις
25 ψηλότερες αιτίες οδικών ατυχημάτων.
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Ο κύκλος του νερού ΡΟΣΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΟΛΓΑ ο κύκλος του νερού.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΣΑΙΤΗ Α.Ε.Μ.: 3874
Το κλίμα.
TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Ατυχήματα στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Η Εθνική Τράπεζα σκοπεύει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς, είτε στην Eurobank, είτε στην Alpha Bank προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της και να αποφύγει.
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΜΙΧΛΗ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Η ΟΜΙΧΛΗ Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη πινακίδα που ενημερώνει για τον κίνδυνο εμφάνισης ομίχλης και για το μήκος της οδού που εμφανίζεται ο κίνδυνος. Όταν οι οδηγοί πλησιάζουν περιοχές με πιθανότητα εμφάνισης ομίχλης, θα συναντήσουν την πρώτη πινακίδα που ενημερώνει για τον κίνδυνο εμφάνισης ομίχλης και για το μήκος της οδού που εμφανίζεται ο κίνδυνος. Εάν το μήκος της οδού είναι μεγάλο, οι πινακίδες επαναλαμβάνονται κάθε πέντε χιλιόμετρα, μέχρι το πέρας της περιοχής. Εάν το μήκος της οδού είναι μεγάλο, οι πινακίδες επαναλαμβάνονται κάθε πέντε χιλιόμετρα, μέχρι το πέρας της περιοχής. Η ορατότητα στην ομίχλη μπορεί να περιοριστεί στα 100 μ. ή και ακόμα λιγότερο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Η ορατότητα στην ομίχλη μπορεί να περιοριστεί στα 100 μ. ή και ακόμα λιγότερο, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας η ταχύτητα κίνησης πρέπει να μειωθεί σημαντικά, ακόμη και κάτω από τα 50km/h. Σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας η ταχύτητα κίνησης πρέπει να μειωθεί σημαντικά, ακόμη και κάτω από τα 50km/h.

ΟΜΙΧΛΗ Η ομίχλη ένα καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουμε παντού και σε όλες τις εποχές του χρόνου, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Η ομίχλη ένα καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουμε παντού και σε όλες τις εποχές του χρόνου, γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Όσοι ταξιδεύουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, ή νωρίς το πρωί και το απόγευμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα. Όσοι ταξιδεύουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, ή νωρίς το πρωί και το απόγευμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με ομίχλη και χαμηλή ορατότητα. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς.

ΟΜΙΧΛΗ Συχνότερα περιστατικά ομίχλης εμφανίζονται στις περιοχές ορεινής διέλευσης της Πίνδου και του Βερμίου (Καστανιάς), Συχνότερα περιστατικά ομίχλης εμφανίζονται στις περιοχές ορεινής διέλευσης της Πίνδου και του Βερμίου (Καστανιάς), κοντά σε περιοχές λιμνών (Ιωαννίνων, Κορώνεια, Βόλβη, Βιστωνίδα) κοντά σε περιοχές λιμνών (Ιωαννίνων, Κορώνεια, Βόλβη, Βιστωνίδα) και κοντά σε διελεύσεις ποταμών (Αλιάκμονας, Αξιός, Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος). και κοντά σε διελεύσεις ποταμών (Αλιάκμονας, Αξιός, Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος). Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την απροσεξία των οδηγών, αλλά και τις επικίνδυνες στροφές, μετατρέπουν το δρόμο σε πίστα θανάτου. Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την απροσεξία των οδηγών, αλλά και τις επικίνδυνες στροφές, μετατρέπουν το δρόμο σε πίστα θανάτου.

ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Ένας βρεγμένος δρόμος καθιστά δυσκολότερο το φρενάρισμα, λόγω της μειωμένης πρόσφυσης. Ένας βρεγμένος δρόμος καθιστά δυσκολότερο το φρενάρισμα, λόγω της μειωμένης πρόσφυσης. Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί δρόμοι είναι βρεγμένοι, είτε επειδή κάπου έπιασε ένα ψιλόβροχο είτε επειδή κάποιος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τη σκόνη και τη λάσπη των προηγούμενων ημερών από το πεζοδρόμιό του. Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί δρόμοι είναι βρεγμένοι, είτε επειδή κάπου έπιασε ένα ψιλόβροχο είτε επειδή κάποιος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τη σκόνη και τη λάσπη των προηγούμενων ημερών από το πεζοδρόμιό του.

ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ σε τέτοιες περιπτώσεις, το φρενάρισμά μας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή – τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στη βροχή, αλλά ο βρεγμένος δρόμος είναι βρεγμένος δρόμος και φέρνει μειωμένη πρόσφυση. σε τέτοιες περιπτώσεις, το φρενάρισμά μας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή – τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στη βροχή, αλλά ο βρεγμένος δρόμος είναι βρεγμένος δρόμος και φέρνει μειωμένη πρόσφυση. Και σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα πρέπει να προσαρμόσουμε το φρενάρισμά μας. Και σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα πρέπει να προσαρμόσουμε το φρενάρισμά μας. Ο βρεγμένος δρόμος δε θα μας επιτρέψει να φρενάρουμε άμεσα, οπότε πρέπει να διατηρούμε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα – όπως ακριβώς και στη βροχή. Ο βρεγμένος δρόμος δε θα μας επιτρέψει να φρενάρουμε άμεσα, οπότε πρέπει να διατηρούμε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα – όπως ακριβώς και στη βροχή.