Εισηγητές: Βαλεντίνα Τουμάνιου Ζαχαρίας Ιωάννου Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
Αποτελεσματικές Τεχνικές Επικοινωνίας
Θεοδωράκη Ελένη-Μαρία Μάθημα: Τεχνικές Επικοινωνίας.
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (ΜΔΕ)
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Η ερώτηση στην διδασκαλία
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Ανώτερες Τεχνικές Πωλήσεων
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Communication in Mother tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
Η σωστή αντιμετώπιση των Πανελληνίων εξετάσεων
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 18:27Μηχανική Λογισμικού1. Η ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Κάθε σύστημα – νέο ή προς αντικατάσταση – που βασίζεται σε λογισμικό διαθέτει.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου Εισαγωγή στην τεχνική της παρουσίασης.
Secretarial Duties I.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών προσφέρει τη δυνατότητα: Να βελτιωθεί η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος,
3 α. Η αξιολόγηση ως παιδαγωγική πράξη σε σχέση με το μαθητή (μορφές, κριτήρια, τεχνικές κ.λπ.) Ιωάννα Κομνηνού.
Βιογραφικό – Εύρεση Εργασίας Κ. Αλεξανδρής Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ.
Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (COVER LETTER)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Η Συνέντευξη(interview) Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Δίκτυο Eures ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Δεξιότητες παρουσιάσεων Monica Hadjichrysanthou Senior Instructor – Communication Department of Humanities.
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
Έρση Καλαϊτζάκη 1 ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων Χανιά 8/12/2014.
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων Ενότητα 6&7: Επιλογή Εργαζομένων Αθανάσιος Κουστέλιος Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ συστηματική και μεθοδευμένη δραστηριότητα κατά την οποία ο δάσκαλος αποσκοπεί να επιδράσει, σύμφωνα με ορισμένους σκοπούς και χρησιμοποιώντας.
Προώθηση / Επικοινωνία
© 2011 Hilton Worldwide Confidential and Proprietary Δήμητρα Λαμπροπούλου Διευθύντρια Εκπαίδευσης Hilton Athens 0 Καλωσορίσατε στα μονοπάτια απασχολησιμότητας.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ SERVQUAL.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ
ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Οικονομικός Διευθυντής
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος Session 3.2. Δημιουργία προσωπικού φακέλου n 1. Βιογραφικό Σημείωμα - Απαραίτητο για το «κυνήγι» της εργασίας n 2. Τεκμηρίωση.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ Άλκηστις Παπαϊωάννου Ph.D., M.Sc. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
Διαχείριση Σχολικής Τάξης
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Τεχνικές Πωλήσεων ΕΝΟΤΗΤΑ 3η- Μέρος Α
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Δομημένη Εκπαίδευση Βασικές Αρχές
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Πωλησιακές Δεξιότητες. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Είμαστε η εικόνα της εταιρείας Επισκεπτόμαστε γιατρούς που ασχολούνται με τα προϊόντα μας Χτίζουμε σχέσεις.
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ερώτηση στην διδασκαλία Η ερώτηση έχει σημαντική θέση στη διδακτική διαδικασία Δημιουργία ενδιαφέροντος Εστίαση της μαθητική προσοχής σε συγκεκριμένο.
Η διαδικασια προσληψησ απο την οπτικη του εργοδοτη
Υποβολη αιτησης για εργασια και συνεντευξη - Εισαγωγη στην ενοτητα 7 του migreat The “MiGreat Project”- n IT01- KA has been funded with.
Φάκελος υλικού (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
Διαμορφωτική Αξιολόγηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισηγητές: Βαλεντίνα Τουμάνιου Ζαχαρίας Ιωάννου Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

 Καλωσόρισμα  Συστάσεις  Στόχοι

Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας επιλογής Δομημένη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίου με συγκεκριμένο σκοπό Το περιεχόμενο της ορίζεται από τη θέση υπό πλήρωση, εταιρεία, τον αξιολογητή και τον υποψήφιο Αμφίδρομη διαδικασία : Αξιολόγηση του υποψηφίου από την εταιρεία και της εταιρείας από τον υποψήφιο

 Γνώση βιογραφικού σημειώματος  Προετοιμασία για τα τυχόν κενά  Αυτογνωσία  Eπαγγελματικοί στόχοι

 Βεβαιωθείτε για την ώρα και τον χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης  Μάθετε για την εταιρεία  Κατανοήστε την αγγελία ( προδιαγραφές προσόντων)  Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα στοιχεία του αξιολογητή  Ετοιμάστε φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα

Να είστε συνεπείς Επισκεφτείτε το χώρο την προηγούμενη μέρα, εάν δεν είστε σίγουροι Υπολογίστε τροχαία κίνηση στην περιοχή, πιθανούς χώρους στάθμευσης Έγκαιρη προσέλευση ώστε να διαφανεί η διαθεσιμότητα και το κίνητρο × Αργοπορία= αναστάτωση, άγχος και έλλειψη συγκέντρωσης Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο!!

“You only get one chance to make a lasting first impression”

Επαγγελματική εμφάνιση / συμπεριφορά Αποφύγετε : × έντονα αρώματα × φανταχτερά χρώματα στα ρούχα × πρόχειρη ένδυση × υπερβολικό βάψιμο/νύχια × περίτεχνα χτενίσματα × μεγάλα κοσμήματα «Αν νιώθετε άβολα με κάτι, θα φανεί»

 Ενεργητική ακοή  Οπτική επαφή  Σταθερός τόνος φωνής  Στάση σώματος  Σοβαρότητα  Ευγένεια  Χαμόγελο, θετική στάση  Συστάσεις  Χειραψία

 Επαγγελματισμό  Πρόθεση και το ενδιαφέρον για τη θέση  Καταλληλότητα υποψηφίου για τη θέση  Προσωπικότητα Η συνέντευξη έχει στόχο να αξιολογήσει:

Είδη ερωτήσεων : Σχετικές με κενά χρονικά διαστήματα του βιογραφικού Σχετικές με τη θέση και την εταιρεία Σχετικές με προσωπικά χαρακτηριστικά Με βάση την εκπαίδευση, τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία

Χειρισμός «δύσκολων» ερωτήσεων 1. «- Ποια είναι τα μειονεκτήματα σας;» 2. «- Πείτε μου μερικά πράγματα για εσάς» Παράδειγμα Απάντηση υπό θετική σκοπιά 2-3 δυνατά σημεία Εκπαίδευση /επαγγελματική εμπειρία/ δεξιότητες/ επαγγελματικοί στόχοι

Χειρισμός «δύσκολων» ερωτήσεων (…συνέχεια) 3. «-Παρατηρώ ότι λάβατε το πτυχίο σας στα 6 χρόνια. Για ποιο λόγο ;» Παραμείνετε θετικοί Μην απολογείστε! Απαντήστε με φυσικότητα και βάση δεδομένων Εξηγήστε τι μάθατε και πως την μετατρέψατε την αδυναμία σε πλεονέκτημα

Αναπνεύστε! Δεν υπάρχει σωστή/λάθος απάντηση. Εξετάζεται η λογική, κρίση και δομημένη σκέψη! Χειρισμός «δύσκολων» ερωτήσεων (…συνέχεια) 4. Επίλυση προβλήματος Π.χ.«- Το κόστος προμηθειών μας είναι αυξημένο. Πως θα χειριζόσασταν την κατάσταση ;»

Πως απαντούμε; Με τρόπο καινοτόμο/ αποφυγή συνταγών Σχετικότητα Σαφήνεια & δομημένες απαντήσεις Ειλικρίνεια Τεκμηρίωση με χρήση παραδειγμάτων Με θετικότητα Χωρίς επαναλήψεις, μονολεκτικές και αόριστες απαντήσεις Ζητάτε διευκρινίσεις

Κλείσιμο συνέντευξης- Ρωτήστε!   Προοπτικές ανέλιξης  Ευκαιρίες εκπαίδευσης  Σύστημα αξιολόγησης  Οργάνωση τμήματος  Στρατηγική εταιρείας  Επόμενο στάδιο της διαδικασίας Μην ξεχάσετε! « Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!»

Σύντομο & απλό ευχαριστήριο Κρατήστε το αρχείο σας! Σημειώστε τις ερωτήσεις! Ακολουθεί στάδιο αναμονής των αποτελεσμάτων

Τι πήγε καλά; Ποια ήταν τα δυνατά μου σημεία; Είχα αδυναμίες και πώς να τις βελτιώσω; Προετοιμάστηκα κατάλληλα; Τι θα μπορούσα να αλλάξω την επόμενη φορά για να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα; Τι έμαθα από την εμπειρία αυτή; Αξιολόγηση της απόδοσης μου

Το αποτέλεσμα της συνέντευξης πρόσληψης είναι πληροφόρηση! Συνεχίστε να προσεγγίζετε άλλες ευκαιρίες!! Εμπειρία Συνεχής διαδικασία Αναθεώρηση Ευκαιρία βελτίωσης

Βαλεντίνα Τουμάνιου Ζαχαρίας Ιωάννου