Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Advertisements

Το υλικό του Υπολογιστή
Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου
Μονάδες Μέτρησης στους Η/Υ & Προσδιορισμός Αρχείων και Φακέλων
Το Υλικό Μέρος του Υπολογιστή
Το Υλικό (Hardware) του υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Α 1 PROJECT.
1o Γυμνάσιο Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς» Comenius day for teachers.
Παρουσίαση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Το παράδειγμα του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης 1.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016.
Γιατί θέλω τον OLPC XO. Γιατί είναι οικολογικός ● Καταναλώνει ελάχιστο ή καθόλου ρεύμα ● Μειώνει τη χρήση χαρτιού ● Προωθεί την ανάγκη για ψηφιοποίηση.
Διδακτική της Πληροφορικής Εισαγωγή στις βασικές έννοιες 2016.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη.
Νίκη Βογιατζή MEd, Ειδική Παιδαγωγός Εξειδικευμένη στον αυτισμό.
Εισαγωγή στην Παιδαγωγική ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Χειμερινό εξάμηνο Διδάσκουσα: Μαρία Δασκολιά Επίκουρη καθηγήτρια Τμήμα Φ.Π.Ψ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΑΥΓΟΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 2012 – 2014 ΤΙΤΛΟΣ: CULTURAL DIVERSITY - A BRIDGE BETWEEN EUROPEAN COUNTRIES.
1 Σχέσεις με τους Καταναλωτές. 2 Σχέσεις με τους καταναλωτές Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάγκη για ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων προσανατολισμένο.
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
Εταιρικές Σχέσεις (Partnerships) Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci.
Υπολογιστής Υλικό (συσκευές) Λογισμικό (προγράμματα) Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου Αποθηκευτικά Μέσα Λογισμικό Συστήματος Λογισμικό Εφαρμογών Κεντρική.
Επιμελήθηκε από την μαθήτρια Ολίβα Μαρία Comenius Team.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ Δημήτριος Γ. Λιόβας.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Νίκος Σελλας, Μελετητής Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016.
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) ΜΙΧΑΕΛΑ ΦΟΥΚΑΚΗ, MsC Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη ΚΗΦΗ Δήμου Γόρτυνας.
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 5: Περιφερειακές συσκευές
Εκπαίδευση Microsoft® Office Access 2007
Εκπαιδευτικό Σενάριο Μάθημα: Κτιριακά Έργα Τάξη: Β’ ΕΠΑΛ Εισηγητές: Μερτίκα Ευθυμία Ράζου Δέσποινα ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΤΙΡΙΩΝ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απλά βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας e-learning του EVANDE Συγγραφέας: Dr. Χαρ. Φασουλάς, Επιστ. Υπεύθυνος έργου/ΜΦΙΚ, Παν/μιο.
Ανακαλύψτε τη δύναμη των προσαρμοσμένων διατάξεων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Το εσωτερικό του υπολογιστή
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Πολιτιστικός Σχεδιασμός σε Περιφερειακό Επίπεδο
COMENIUS REGIO Δ.Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Alt Ctrl Delete. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β΄ ΕΠΑΛ ΚεφΑλαιο 2: ΠροδιαγραφΕΣ ΥλικοΥ Η/Υ 2.11 Σκληρός Δίσκος.
Τίτλοσ μαθηματοσ: Το υλικό του υπολογιστή
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
Το υλικό του υπολογιστή
Σύμβολα ανακύκλωσης και επεξήγηση.
Το «MOVE WEEK» είναι μια Ευρωπαϊκή Αθλητική Εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 19 Σεπτεμβρίου –   25 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
ΔΙΑΛΕΞΗ 7η Αναπ. Καθηγητής. Γ. Πλειός Ο ΕΞΕΙΚΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
200 € στοιχίζει η ενοικίαση του λεωφορείου.
Εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Ηράκλειο 26 Ιουνίου 2014.
Πρόγραμμα Comenius «Συναρπαστικός κόσμος των παραμυθιών στην Ευρώπη»
Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας
COMENIUS-REGIO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το υλικό του Υπολογιστή
Υλικό Υπολογιστών Καθηγητής: Α. Μιχαλάκης
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Κεφάλαιο 2ο - Το Υλικό του Υπολογιστή
Γ2.1 Η Λειτουργική Σχέση του Υλικού και του Λογισμικού
15/11/2018 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1) Ενότητα A1.1 Ο Δάσκαλος.
ΠΛΑΙΣΙΟ 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Το Υλικό του Υπολογιστή
Project: Το Παιχνιδι Εργασία φοιτητριών.
Ενεργειακή κατανάλωση στη θέση αναμονής των συσκευών
Μέθοδοι Έρευνας Στις Επιχειρήσεις και την Οικονομία
Μακροπρόθεμοι Στόχοι Συγγραφή βιβλίου που να αφορά στην ιστορία του ΕΙΠ: -Έκδοση λευκώματος Επαγγελματική οργάνωση του εκθετηρίου-μουσείου Έκδοση φυλλαδίου.
ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ Το πιο μεγαλειώδες θέαμα στη φύση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους των μαθητών, ενός έργου που θα υπερέβαινε τα στενά όρια, όχι μόνο του μαθήματος και του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας τους της χώρας, θα ήταν ένα κίνητρο για να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες. Ένας δεύτερος στόχος ήταν να γνωριστούμε με άλλους ευρωπαίους «συμπατριώτες» μας, να μάθουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας τους ως λαός, τι θεωρούν σημαντικό, τι αγαπούν, ποιες είναι οι προτεραιότητες τους. Ως μέσον για την επίτευξη αυτών των στόχων επιλέξαμε την τέχνη, εφόσον αυτή αποτελεί το αντικείμενο σπουδών των μαθητών μας.

Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης συνέλεξαν πληροφορίες για τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής ζωγραφικής του 19ου και 20ου αιώνα και τις παρουσίασαν μέσα από 11 αφίσες μεγάλων διαστάσεων.

Oι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης δημιούργησαν δυο ημίωρες ταινίες, όπου παρουσίασαν τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς του 19ου και 20ου αιώνα…

Επίσης, κατασκεύασαν δυο αρχεία παρουσιάσεων (με το πρόγραμμα flash) όπου εκτίθενται σε ηλεκτρονική μορφή οι εργασίες της ομάδας των Εφαρμοσμένων Τεχνών και μια ιστοσελίδα/βάση δεδομένων απ’ όπου κανείς μπορεί να ανασύρει όλες τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ομάδα μας, καθώς και όλα τα έργα που δημιούργησε.

Τα έργα όλων των εταίρων συγκεντρώθηκαν σε 4 DVD. Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, χρησιμοποιώντας ιδέες και των γάλλων μαθητών, σχεδίασαν τα εξώφυλλα και τις ετικέτες των DVD. Οι μαθητές του τομέα της Πληροφορικής ετοίμασαν και αναπαρήγαγαν το περιεχόμενο των DVD. Τελικό προϊόν

Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, χρη- σιμοποιώντας ιδέες και των γάλλων μαθητών, σχεδίασαν ενημερωτικές αφίσες και κάρτες για την εκδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των εταίρων μας στην Ελλάδα. Αφίσες και κάρτες

οι μαθητές: ΒΑΡΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΛΙΑΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΛΙΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΥΡΚΟ ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΛΑΧΑΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΥΧΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΛΛΑ ΝΙΚΗ ΠΡΕΜΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΔΑΜΗ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και οι καθηγητές: ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΝΗ ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Στο πρόγραμμα συμμετείχαν: