ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Τακτικές εφαρμογές στις αναπτυξιακές ηλικίες 14 – 18 ετών
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής «Βάζοντας όρια στα παιδιά»
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ Γ.Σ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ208, Διάλεξη 9η
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ208, Διάλεξη 4η Αυτοδιάλογος •ΕΠΕΑΕΚ : ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΓΟΥΔΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
Καμιά φορά κάθομαι και σκέπτομαι..
Πολύ Αγαπημένο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ…. Ο φίλος Πλάτωνας με ενημέρωσε για το ερώτημα που τέθηκε…
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Ο ρόλος των γονέων στον παιδικό αθλητισμό Γούδας Μάριος ΕΠΕΑΕΚ : ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής.
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
Α. Χατζηπαντελή MSc. PhD. Νοερή απεικόνιση τρόπος αντιµετώπισης προβληµάτων, ή γεγονότων µε τη σκέψη προτού αντιμετωπισθεί στην πραγµατικότητα.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Βιωματική Δράση 1ης Γυμνασίου 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ  Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί είναι θεματική ενότητα της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.
∆ηλώσεις Η Chris Evert (σπουδαία αθλήτρια του τένις) “Πριν από κάθε αγώνα προσπαθώ να προβάρω στο µυαλό µου τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσω σε συγκεκριμένες.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.. H ηθική περιλαμβάνει τις αρχές που ορίζουν το τι είναι σωστό και το τι όχι. Ως ηθική συμπεριφορά ορίζεται η επίδειξη μιας.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Παίρνω τον Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ
ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΜΟΥ
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
Χρυσή Αλαμάνη- Ε’ τάξη- ΕΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
Απο τον ευθυ στον πλαγιο λογο
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ!!!!
Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται Στο Παρόν, Το Εδώ Και Τώρα, Να Μην Αποσπούνται Και Να Μην Ασχολούνται Με Τα Λάθη Που Έκαναν Πριν, Ούτε Να Ασχολούνται Με Αυτό Που Πρόκειται Να Ακολουθήσει»

ΘΕΩΡΙΑ 1) Λέξεις Κατάλληλης Ψυχικής Διάθεσης Που Βοηθάνε Στην Βελτίωση Της Απόδοσης, Μπορεί Να Τονίσουν: ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ, ΓΡΗΓΟΡΑ) ΔΥΝΑΜΗ (ΣΠΡΩΞΕ, ΚΡΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ) ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ή ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ (ΚΡΑΤΑ, ΗΡΕΜΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ) 2) Λέξεις Κατεύθυνσης Της Προσοχής Στη Δραστηριότητα Αυτή Καθεαυτή Και Όχι Στο Αποτέλεσμα (ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ)

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 3) Λέξεις Ενίσχυσης Της Αυτοπεποίθησης (ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) 4) Λέξεις Κατάλληλης Ψυχικής Διέγερσης (ΩΡΑΙΑ, ΧΑΛΑΡΑ, ΗΡΕΜΑ) ‘Έρχεται η μπάλα, χαλαρά, ήρεμα, είναι δική μου!

ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗΣ Ή ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ;;; Στις ασκήσεις που απαιτούν λεπτές κινήσεις και ιδιαίτερη ακρίβεια, η τεχνική υπόδειξη είναι η καλύτερη. Όταν η κίνηση ή η άσκηση απαιτούν δύναμη και αντοχή, τότε και η τεχνική υπόδειξη και η παρακίνηση είναι αποτελεσματικές

ήρεµα και µπροστά πόδια χαµηλά

ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ & ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Χρησιμοποιείται Στην Αναγνώριση Αρνητικών Σκέψεων Και Στην Αντικατάσταση Τους Με Θετικές. Σύμφωνα Με Την Γνωστική Θεωρία EMOTIONAL THERAPY (1994), Γεγονότα Όπως Μια Αποτυχία Δεν Είναι Η Αιτία Ανάλογων Συμπεριφορών Όπως Η Κατάθλιψη, Θυμός, Άγχος κλπ. Και Η Αιτία Ανάλογων Συμπεριφορών Όπως Λάθη. Αλλά Το Σύστημα Των Πιστεύω Είναι Ο Κύριος Παράγοντας Των Συναισθηματικών Και Συμπεριφορικών Αντιδράσεων. Δηλαδή Δεν Είναι Το Γεγονός Αυτό Καθεαυτό Σπουδαίο Αλλά Οι Σκέψεις Για Το Γεγονός

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Άτομα Που Δεν Ασχολούνται Με Την Άσκηση Και Τον Αθλητισμό, Έχουν Χαμηλή Αντοχή Στην Απογοήτευση Και Διακατέχονται Από Παράλογους Φόβους Ότι Θα Αποτύχουν. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΠΡΕΠΕΙ»

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ -- ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ 1) Είμαι Ανόητος. Πως Έχασα Τέτοιο Καλάθι; Όλοι Κάνουμε Λάθη. Θα Συγκεντρωθώ Στο Επόμενο 1) Είμαι Ανόητος. Πως Έχασα Τέτοιο Καλάθι; Όλοι Κάνουμε Λάθη. Θα Συγκεντρωθώ Στο Επόμενο 2) Αν Το Χάσω Αυτό, Τι Θα Λένε Για Μένα; Δώσε Τον Καλύτερο Εαυτό Σου 3) Ο Διαιτητής Με Αδίκησε Δεν Μπορώ Να Το Αλλάξω Αυτό. Αν Παίξω Καλά Θα Κερδίσω 4) Ήταν Άσχημo Αυτό Το Σέρβις Χαλάρωσε Και Βρες Τον Ρυθμό Σου. Χρησιμοποίησε Την Ρουτίνα Σου

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 5) Με Τίποτε Δεν Κερδίζω Αυτό Το Παιχνίδι Σκέψου Μόνο Τον Πόντο 6) Η Βροχή Με Εξαντλεί Και Οι Αντίπαλοι Βρέχονται. Τώρα Θα Ξεπεράσω Τον Εαυτό Μου 7) Ποιος Νοιάζεται Για Το Πόσο Καλός Είμαι; Εγώ Νοιάζομαι Και Θα Είμαι Χαρούμενος Αν Πιέσω Τον Εαυτό Μου