«ΓΡΑΜΜΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» 801-801-1177: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μέλος των: Child Helpline International (CHI) Eurochild International Society for Prevention.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μέλος του Child Helpline International Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία Με τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Advertisements

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΜΟΝΑΔΑ Β’ - ΟΔΗΓΟΣ.
Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης των βασικών γνωστικών δεξιοτήτων και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων.
 Μια μεγάλη ομάδα ασθενών με εγκεφαλικό είναι και οι ασθενείς με βλάβη του δεξιού ημισφαιρίου.  Ήπια προβλήματα:  Προβλήματα κατονομασίας  Κατανόηση.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Με βάση τον Νόμο 4186 ( ΦΕΚ 193/ ), το ΠΔ 68/2014 ( ΦΕΚ 110/ ), τη Νομοθετική Ρύθμιση της και τη.
Δια Βίου Μάθηση και το ρόλος της στην επαγγελματική αποκατάσταση Καλησπέρα σας, Ευχαριστώ τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ και τους οργανωτές αυτής της.
Τ.Ε.Ι. Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Δρ. Ειρήνη Κατσαμά Λέκτορας Κοινωνικής.
Ο Κώδικας Lieber και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε καιρό πολέμου Ανθή Ατζαμιδάκη Τμήμα Aρχειονομίας και Bιβλιοθηκονομίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά.
Χρήση Κειμενογράφου & Μέγεθος Εργασίας Το μέγεθος της εργασίας θα πρέπει να προσεγγίζει τον προκαθορισμένο αριθμό λέξεων, με μια απόκλιση ± 15%. Δηλαδή,
ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΙΡΡΩΣΗΣ. ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ.
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ alco THE PULSE OF SOCIETY.
Στατιστικές Υποθέσεις
Αλγόριθμος όνομα_αλγορίθμου Εντολές Τέλος όνομα_αλγορίθμου
Κυριάκος Αθανασίου, Καθηγητής TEAPH-EKPA.
Νεοπλασία στην τρίτη ηλικία – επιδημιολογική πρόκληση ;
Παιδική κακοποίηση και στρες
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ alco THE PULSE OF SOCIETY.
Working Along with Key Experts
Μιχαέλα Φλώρου Α2 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δικαιώματα ζώων Σουμπάμ Πολ Τόκι Κων/νος Καραμάνης Ιωάννα Συριοπούλου.
Τεχνολογίες Προστασίας Υλικών ΜΕΡΟΣ Γ:
Βαβίτσα Μαρία Γεροδήμου Παρασκευή
56.3% ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η έννοια του τουρισμού Ο τουρισμός είναι αποτέλεσμα μεμονωμένης ή ομαδικής μετακίνησης ανθρώπων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς και η διαμονή τους.
Δρ. Αμανατίδου Ελισάβετ
Οδηγός βιβλιογραφίας Δώστε προσοχή στα σημεία της βιβλιογραφίας που πρέπει να γράφονται με πλάγια γράμματα.
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, ΠΕ70
Ευρωπαϊκός Κώδικας Κατά του Καρκίνου
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Σχολικός εκφοβισμός Ιστορίες (1ο μέρος) Παρατηρητές
η βιβλιοθηκη μας Φιλίπ Μπαρμπώ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Διδακτική των εικαστικών τεχνών Ενότητα 2
Περί greeklish...ο λόγος! Εργασία για το μάθημα « Κοινωνιογλωσικές θεωρήσεις για την γλώσσα και την διδασκαλία της» Δήμα Ιφιγένεια Διτσόλα Ελένη Δουργουτιάν.
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας
Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017
Ετοιμάστηκε για: Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
Programme for International Student Assessment 2018
Κοσόγλου Ιορδάνης - Msc, μαθηματικός
Διεθνής Κινητικότητα ΚΑ107
PROJECT Οι μαθήτριες: Αντριάνα Πλάκα Φιλιώ Κρίνου Βερόνικα Πρένγκα
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 6ο. Διδάσκων καθηγητής
Έλληνες Μαθηματικοί της Αρχαιότητας
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Έφη Γουργιώτου Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΠΕ Παν
Programme for International Student Assessment 2018
Διεθνείς εκπαιδευτικές έρευνες: TALIS, PISA & TIMSS
Programme for International Student Assessment 2018
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ Μασούρα Ευγενία1, Μουρελάτου Χριστίνα2, Τσαμασιώτης Γεώργιος Κωνσταντίνος3.
ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕρΓΑΣΤΗΡΙΟ 2018
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΠΜΣ: Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων Τίτλος Εργασίας «Πρόγραμμα διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων στην.
ΠροφορικΗ ΙστορΙα και εκπαιδευση η ιστορία από «τα κάτω»…
Νοσηλευτική διεργασία Νοσηλευτική διάγνωση
Η φοίτηση στο ….
Θέση σώματος, συμβολίζεται συνήθως με χ: πού βρίσκεται το σώμα σε σχέση με ένα σημείο αναφοράς (αρχή συστήματος αξόνων). Πλήρης περιγραφή της κίνησης προυποθέτει.
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
10645/ΓΔ4/ ΥπουργικΗ ΑπΟφαση ΕγγραφεΣ, μετεγγραφεσ, φοΙτηση και θΕματα οργΑνωσηΣ τηΣ σχολικΗΣ.
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ – ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ SI
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ alco THE PULSE OF SOCIETY.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«ΓΡΑΜΜΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μέλος των: Child Helpline International (CHI) Eurochild International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN)

«Γραμμή-Σύνδεσμος» Η «ΓΡΑΜΜΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» για την ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού και του εφήβου άρχισε να λειτουργεί στις 6 Ιουνίου 2005, με φορέα υλοποίησης του προγράμματος την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και την εποπτεία του κ. Ι. Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής. Από τον Νοέμβριο του 2007 εώς τον Νοέμβριο του 2008 συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από το οποίο και εξακολουθεί να χρηματοδοτείται. Βασικός στόχος της λειτουργίας της «Γραμμής-Σύνδεσμος» είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, και η πρόληψη στο τομέα αυτό μέσω πρώιμης αναγνώρισης προβλημάτων, σωστής και έγκαιρης αντιμετώπισης

Το προσωπικό της Γραμμής και ώρες λειτουργίας Στην Τηλεφωνική Γραμμή εργάζονται: Παιδοψυχίατροι Κλινικοί ψυχολόγοι οι οποίοι απαντούν απευθείας στην ανώνυμη, εάν αυτό επιθυμεί ο καλών, κλήση Ωράριο λειτουργίας Από οποιοδήποτε σταθερό τηλέφωνο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενοςνα καλέσει το νούμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.30π.μ μ.μ. και το Σάββατο 9.30π.μ μ.μ. Η χρέωση είναι αστικής κλήσης.

Ποιος καλεί Η πλειοψηφία των καλούντων είναι γονείς (69%) Το 12% των καλούντων είναι έφηβοι

Αιτήματα Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (39%) αφορά σε καθημερινά θέματα χειρισμού των συμπεριφορών των παιδιών από τους γονείς (τα οποία κατηγοριοποιούμε με τον γενικό τίτλο «γονεϊκός ρόλος») 18% των κλήσεων αφορά σε προβλήματα σχέσεων, κυρίως μεταξύ παιδιών με γονείς (8%), και μεταξύ συνομηλίκων (7%) Σε 17% των κλήσεων ανιχνεύονται στοιχεία ψυχοπαθολογίας ή/ και αναφέρονται ήδη υπάρχουσες ψυχικές διαταραχές

Αιτήματα εφήβων Στο μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (40%) αναφέρονται προβλήματα σχέσεων, κυρίως μεταξύ συνομηλίκων (18%), και μεταξύ παιδιών και γονιών (14%) Στο 21% των κλήσεων ανιχνεύονται στοιχεία ψυχοπαθολογίας ή/ και αναφέρονται ήδη υπάρχουσες ψυχικές διαταραχές Στο 7% των κλήσεων αναφέρονται θέματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα

Δραστηριότητες (Ι)  Συνεργασία με σχολεία («Sύνδεσμος με Sχολεία», S.M.S)  Συνεργασία με μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.α)  Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για θέματα που απασχόλησαν τους καλούντες γύρω από την ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού και του εφήβου  Συγγραφή βιβλίων

Δραστηριότητες (ΙΙ)  Δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου με υπηρεσίες ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα  Συμμετοχή σε συνέδρια  Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών  Συνεργασία με άλλες τηλεφωνικές γραμμές  Λειτουργία ιστοσελίδας  Μελλοντική λειτουργία του κοινού ευρωπαϊκού αριθμού

Λειτουργία του κοινού ευρωπαϊκού αριθμού Η ανάληψη του κοινού αριθμού από την υπηρεσία μας θα βοηθήσει: Να προσεγγίσουμε περισσότερα παιδιά και εφήβους και να εργαστούμε προς το συμφέρον τους Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν βοήθεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες Να μπορούν να καλούν ένα νούμερο που μπορούν να θυμούνται εύκολα, και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση χωρίς κόστος Επίσης η σχετική ευρωπαϊκή καμπάνια θα διευκολύνει ως προς το να γίνουν κοινές προσπάθειες για προώθηση κοινών στόχων για την φροντίδα των παιδιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Π Ρ Ο Ο Π Τ Ι Κ Ε Σ ; …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………….