Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Κ Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση 1/11/12-14/12/12 Φοιτητής Ζάββος Γιώργος Υπεύθυνος Δημιουργίας Βάσης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Διατροφή και υγεία.
•Π/Υ Έργου: ,00 € ευρώ με ΦΠΑ •Χρηματοδότηση Έργου: ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας •Φορέας Λειτουργίας: Δήμος Κοζάνης Βασικά Στοιχεία του έργου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ.
Alexander Moore.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΓΩΓΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Κ. Ι. Φεγγερός Αναπλ. Καθηγητής στο Εργαστήριο Διατροφής Ζώων του Τμήματος Επιστήμης.
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑ 1.
Ταξινόμηση των προϊόντων αλλαντοποιίας – Νομοθεσία
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
Εργασία στο μάθημα Κοινωνικά Ζητήματα και Επιχειρηματικές Πρακτικές Θέμα : Διακίνηση βιολογικών τροφίμων στο σούπερ μάρκετ CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Creative.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Δημητριακά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα δημητριακά
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.
Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ Α.Μ: Δ18411 Υπεύθυνος Καθηγητής: Ζωγραφάκης Σταύρος Χρονικό διάστημα: ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ Έτος:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Στρατηγικών Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
Επιμέλεια: Κουντούπης Αναστάσιος. Σκοπός: Στην παρούσα μελέτη προβλέπονται οι τιμές της αγοραίας τελικής κατανάλωσης για τα έτη 2012 – 2015 των ακόλουθων.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση του Φ οιτητ ή Ελευθέριου Πανοδήμου Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης:
Στατιστική Επιχειρήσεων Ενότητα 4: Αναλογικοί Αριθμοί και Αριθμοδείκτες. Σαντουρίδης Ηλίας Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:
SITC 4: Λάδια και λίπη ζωικής ή φυτικής προέλευσης (5ψήφια ανάλυση) ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Υπεύθυνος Πρακτικής.
1 Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:Ζαφειράτου Ανδριάνα Α.Μ:Δ18406 Υπεύθυνος Καθηγητής: Ζωγραφάκης Σταύρος Χρονικό διάστημα:Μάρτιος-Απρίλιος Έτος:2013 Γεωπονικό.
Πρακτική Άσκηση Φοιτήτρια: Αικατερίνη Ρεμπή ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Χρονικό διάστημα:01/04-31/05/12 Υπεύθυνος.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.: Δ15311.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
1 State Diagrams. 2 Τα διαγράμματα καταστάσεων (State diagrams) χρησιμοποιούνται: Για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος Για να βοηθήσουν στην.
3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΡΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015
Βάσεις Δεδομένων & Έμπειρα Συστήματα
Οι ΣπουδΕΣ στο ΑριστοτΕλειο ΠανεπιστΗμιο
Επίσημοι Έλεγχοι Γεωργικών Φαρμάκων
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Β1. Β1 Β2 Close-to-market projects Τεχνική ωριμότητα Τεχνική διεργασία και «τελευταία λέξη της τεχνολογίας» Κλίμακα και αποτέλεσμα – Τέτοια ώστε.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΔΔΕ.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Εισαγωγή & Ανάλυση δεδομένων με το SPSS
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Γεώργιος Επ. Τοσούνης Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων
7o Συνέδριο Χρηστών Πειραιάς, 21 Δεκεμβρίου 2016 Προγραμματιζόμενες αλλαγές στην πρόσβαση σε μικροδεδομένα στατιστικών ερευνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Οι Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών – Ο Ρόλος του ΣΕΒΕ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Κ Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση 1/11/12-14/12/12 Φοιτητής Ζάββος Γιώργος Υπεύθυνος Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων: Σταύρος Ζωγραφάκης, Επ. Καθηγητής Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης: Σταύρος Ζωγραφάκης Επ. Καθηγητής

Ονομασία (κωδικοποίηση) προϊόντων 08. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕΣ (ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΕΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ) (08.11) Χορτονομές (foin, luzerne), και κτηνοτροφικές ρίζες, πράσινες ή ξερές (08.12) Πίτουρα εν γένει και άλλα υπολείμματα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από το κοσκίνισμα, το άλεσμα ή άλλες κατεργασίες των δημητριακών ή οσπριοειδών (08.14) Aλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια ή μαλακόστρακα, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου, ινώδη κατάλοιπα ξιγκιών (08.15) Κατάλοιπα αμυλοποιϊας και παρόμοια κατάλοιπα, πολτοί τεύτλων, υπολείμματα και απορρίμματα ζυθοποιϊας ή οινοπνευματοποιϊας, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων (08.19) Απορίμματα τροφής και παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων, μ.α.κ. 09. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ (09.10) Μαργαρίνη, μείγματα ή παρασκευάσματα βρώσιμα από λίπη ή λάδια ζωϊκά ή φυτικά ή από τα κλάσματα διαφόρων λιπών ή λαδιών, άλλα από τα φυτικά λίπη ή λάδια ή τα κλάσματα τους της υποδιαίρεσης (09.81) Oμογενοποιημένα παρασκευάσματα διατροφής (09.84) Σάλτσες και παρασκευάσματα τους, αρτύματα και καρυκεύματα, σύνθετα, αλεύρι από σινάπι και μουστάρδα παρασκευασμένη, ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ (09.85) Παρασκευάσματα για σούπες και ζωμούς. Σούπες και ζωμοί παρασκευασμένα (09.86) Ζύμες (ενεργές ή αδρανείς). 'Αλλοι αδρανείς μονοκύτταροι μικροοργανισμοί (με εξαίρεση τα εμβόλια της διάκρισης ) σκόνες για το φούσκωμα της ζύμης, παρασκευασμένες (09.89) Παρασκευάσματα διατροφής, μ.α.κ. Εισαγωγή στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου σε βάση δεδομένων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης

Περίοδος Αναφοράς Συχνότητα Στοιχείων Ετήσια Ανάλυση 5ψήφια Πηγή στοιχείων Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητήςΤύπος Αριθμός χαρακτήρων Decimals Επιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Είδος εργασίαςnumeric101,2 1=Εισαγωγή στοιχείων* 2=Εξαγωγή στοιχείων Βαθμός ανάλυσηςnumeric101,2,3,4,5 1=Μονοψήφια 2=2ψήφια 3=3ψήφια 4=4ψήφια 5=5ψήφια* Flow numeric101,2 1=Εισαγωγές 2=Εξαγωγές Source numeric101,2,3,4,5,6 1=INTRASTAT* 2=EXTRASTAT 3=TTE 4=OECD 5=Eurostat 6=DIFF. freq numeric101,2,3 1=Ετήσια* 2=Τριμηνιαία 3=Μηνιαία Type numeric101,2,3 1=Τελικά* 2=Προσωρινά 3=Εκτιμήσεις

Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητήςΤύπος Αριθμός χαρακτήρων DecimalsΕπιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Year numeric Data range from numeric40 Data range to numeric40 ΚΩΔ. SITC string<=5 0,1,2,4 00,01,02,03, Βλέπε πίνακα 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ SITCstring<=250 Βλέπε πίνακα 1 ΚΩΔ. ΧΩΡΑΣ string2 Μέχρι 2 χαρακτήρεςΒλέπε πίνακα 2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΑΣstring<=20 Βλέπε πίνακα 2 ΑΞΙΑ ΣΕ €numericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ KGRnumericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. numericWidth 82

Βήματα εργασίας 1.Παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου με θέμα το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης 2. Επιλογή προϊόντων και μέγεθος ανάλυσης στοιχείων για κάθε φοιτητή/τρια 3. Αποστολή ειδικού αιτήματος προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την απόκτηση των στοιχείων 4. Αναμονή για την λήψη στοιχείων από ΕΛ.ΣΤΑΤ. 5. Χορήγηση των στατιστικών στοιχείων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. 6. Στατιστική επεξεργασία των στοιχείων με σκοπό την ενοποίηση και εισαγωγή στη βάση δεδομένων 7. Έλεγχος στατιστικών στοιχείων και διορθώσεις λαθών 8. Κατασκευή πινάκων πολλαπλής εισόδου (με βάση τις χώρες, τα έτη, τα προϊόντα, το είδος των στοιχείων εισαγωγές/εξαγωγές, τις αξίες, τις ποσότητες) 9.Ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης