Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Κ Ανάπτυξης Πρακτική Άσκηση 1/11/12-14/12/12 Φοιτητής Ζάββος Γιώργος Υπεύθυνος Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων: Σταύρος Ζωγραφάκης, Επ. Καθηγητής Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης: Σταύρος Ζωγραφάκης Επ. Καθηγητής
Ονομασία (κωδικοποίηση) προϊόντων 08. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕΣ (ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΕΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ) (08.11) Χορτονομές (foin, luzerne), και κτηνοτροφικές ρίζες, πράσινες ή ξερές (08.12) Πίτουρα εν γένει και άλλα υπολείμματα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από το κοσκίνισμα, το άλεσμα ή άλλες κατεργασίες των δημητριακών ή οσπριοειδών (08.14) Aλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια ή μαλακόστρακα, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου, ινώδη κατάλοιπα ξιγκιών (08.15) Κατάλοιπα αμυλοποιϊας και παρόμοια κατάλοιπα, πολτοί τεύτλων, υπολείμματα και απορρίμματα ζυθοποιϊας ή οινοπνευματοποιϊας, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων (08.19) Απορίμματα τροφής και παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων, μ.α.κ. 09. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ (09.10) Μαργαρίνη, μείγματα ή παρασκευάσματα βρώσιμα από λίπη ή λάδια ζωϊκά ή φυτικά ή από τα κλάσματα διαφόρων λιπών ή λαδιών, άλλα από τα φυτικά λίπη ή λάδια ή τα κλάσματα τους της υποδιαίρεσης (09.81) Oμογενοποιημένα παρασκευάσματα διατροφής (09.84) Σάλτσες και παρασκευάσματα τους, αρτύματα και καρυκεύματα, σύνθετα, αλεύρι από σινάπι και μουστάρδα παρασκευασμένη, ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ (09.85) Παρασκευάσματα για σούπες και ζωμούς. Σούπες και ζωμοί παρασκευασμένα (09.86) Ζύμες (ενεργές ή αδρανείς). 'Αλλοι αδρανείς μονοκύτταροι μικροοργανισμοί (με εξαίρεση τα εμβόλια της διάκρισης ) σκόνες για το φούσκωμα της ζύμης, παρασκευασμένες (09.89) Παρασκευάσματα διατροφής, μ.α.κ. Εισαγωγή στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου σε βάση δεδομένων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης
Περίοδος Αναφοράς Συχνότητα Στοιχείων Ετήσια Ανάλυση 5ψήφια Πηγή στοιχείων Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητήςΤύπος Αριθμός χαρακτήρων Decimals Επιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Είδος εργασίαςnumeric101,2 1=Εισαγωγή στοιχείων* 2=Εξαγωγή στοιχείων Βαθμός ανάλυσηςnumeric101,2,3,4,5 1=Μονοψήφια 2=2ψήφια 3=3ψήφια 4=4ψήφια 5=5ψήφια* Flow numeric101,2 1=Εισαγωγές 2=Εξαγωγές Source numeric101,2,3,4,5,6 1=INTRASTAT* 2=EXTRASTAT 3=TTE 4=OECD 5=Eurostat 6=DIFF. freq numeric101,2,3 1=Ετήσια* 2=Τριμηνιαία 3=Μηνιαία Type numeric101,2,3 1=Τελικά* 2=Προσωρινά 3=Εκτιμήσεις
Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητήςΤύπος Αριθμός χαρακτήρων DecimalsΕπιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Year numeric Data range from numeric40 Data range to numeric40 ΚΩΔ. SITC string<=5 0,1,2,4 00,01,02,03, Βλέπε πίνακα 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ SITCstring<=250 Βλέπε πίνακα 1 ΚΩΔ. ΧΩΡΑΣ string2 Μέχρι 2 χαρακτήρεςΒλέπε πίνακα 2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΑΣstring<=20 Βλέπε πίνακα 2 ΑΞΙΑ ΣΕ €numericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ KGRnumericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. numericWidth 82
Βήματα εργασίας 1.Παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου με θέμα το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης 2. Επιλογή προϊόντων και μέγεθος ανάλυσης στοιχείων για κάθε φοιτητή/τρια 3. Αποστολή ειδικού αιτήματος προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την απόκτηση των στοιχείων 4. Αναμονή για την λήψη στοιχείων από ΕΛ.ΣΤΑΤ. 5. Χορήγηση των στατιστικών στοιχείων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. 6. Στατιστική επεξεργασία των στοιχείων με σκοπό την ενοποίηση και εισαγωγή στη βάση δεδομένων 7. Έλεγχος στατιστικών στοιχείων και διορθώσεις λαθών 8. Κατασκευή πινάκων πολλαπλής εισόδου (με βάση τις χώρες, τα έτη, τα προϊόντα, το είδος των στοιχείων εισαγωγές/εξαγωγές, τις αξίες, τις ποσότητες) 9.Ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης