ΔΙΑΛΕΞΗ 12η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το μήνυμα τού George Carlin
Advertisements

Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Π. ςταθης, μ. μπουκτςη, π.ζηκος, μ. δερμιτζακης, ε. αρβανιτοπουλου,
Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Θέματα Ψυχολογίας για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ!!!!!
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 5 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Έλενα Καλυφόμματου. ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ Έλενα Καλυφόμματου καφετί, φουντωτό τρίχωμα ραβδώσεις μάτια αυτιά μουστάκια γκρίζες γκριζοπράσινα περιποιημένα μεγάλα,
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ο ΜΑΚΗΣ ΕΝΖΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
Σαββατοκύριακο στα ‘Ιρια
Φυσικές Επιστήμες Θερμότητα. Άσκηση 1 Φόντο η κουζίνα ενός σπιτιού. Πάνω στον πάγκο υπάρχουν υλικά : νερό, γάλα, χυμός, λάδι. Μιλά ένα αγόρι. Γεια σας.
ΤΑΙΝΙΕΣ.  Ρόλοι : 1 αφηγητής, 1 Αθηνά,1 Ποσειδώνια και 1 Δίας  Αφηγήτρια :Βρισκόμαστε στο 2013 στο δρόμο μίας άγνωστης ακόμα πόλης που σε λίγο μπορεί.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Το παραμύθι μας Γ
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ Λίλα Μπίμπη Παιδίατρος Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
οι περισσότεροι μαθητές, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, αναζητούν οτιδήποτε που θα είναι εύγεστο και λαχταριστό, έχοντας σαν αποτέλεσμα, στο τέλος.
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
Χειρουργική Νοσηλευτική Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η χειρουργική επέμβαση είναι μια επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται προκειμένου να διαγνωσθεί ή να αντιμετωπισθεί.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Click to edit Master subtitle style 1 ο Συνέδριο Αλ-Ανών και Αλατίν Κέρκυρα 2016 Θέμα – Πρόοδος Όχι Τελειότητα Ξενοδοχείο Divani Palace, Κανόνι, Κέρκυρα.
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΥΠΝΟΣ  κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μειωμένη νοητική – πνευματική ή κινητική δραστηριότητα και έχει ως επακόλουθο το αίσθημα ανανέωσης.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Δραστηριότητες από τον κόσμο της Φυσικής
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Η ημέρα που σε πήρα αγκαλιά <3 Σε ποιον πιστεύετε ότι αναφέρομαι;
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλo Εργασίας 4 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
Τι είναι η Ψείρα Πολλοί νομίζουν ότι προτιμώ τα βρώμικα μαλλιά. ΛΑΘΟΣ
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Η γεννηση του Ηρακλη Ιστορία Τάξη: Γ΄.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Η καλύτερη Πρωτοχρονιά.
Προσωπικές αντωνυμίες
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΑΛΕΞΗ 12η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προγραμματισμός (Σχεδιασμός) Νοσηλευτικές Παρεμβάσεις Η κα (Χ) πρόκειται σε λίγες ημέρες να κάνει χειρουργείο (αμυγδαλεκτομή). Έχει δυσκολία να κοιμηθεί τη νύχτα στο νοσοκομείο. Αυτό την κάνει να είναι κουρασμένη και ευερέθιστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αξιολόγηση Διάγνωση Προγραμματισμός (Σχεδιασμός) Εφαρμογή Εκτίμηση Ανάγκες Ιεράρχηση αναγκών Στόχοι Νοσηλευτικές Παρεμβάσεις Δυσκολία ύπνου Δυσκολία ύπνου που έχει σχέση με το χειρουργείο Η ασθενής να είναι σε θέση να κοιμηθεί τη νύχτα (τουλάχιστον για 6 ώρες απόψε) -Να μπορεί να μείνει κοντά της τη νύχτα η μητέρα της -Η μητέρα της, να φέρει αγαπημένο της αντικείμενο (κουκλάκι) και το μαξιλάρι της από το σπίτι -Να συμμετάσχει η μητέρα της κα (Χ) στη τακτοποίηση της για ύπνο το βράδυ -Προσφέρουμε στη κα (Χ) ένα ζεστό γάλα μισή ώρα πριν τον ύπνο -Τοποθετείστε τη κα (Χ) σε αναπαυτική θέση για ύπνο, δίνοντας το μαξιλάρι της και το (αρκουδάκι της) -Παίρνουμε τα ζωτικά της σημεία και δίνουμε τα φάρμακα της, λίγο πριν κοιμηθεί -Μετακινούμε τη κα (Χ) σε μονό δωμάτιο (αν είναι εφικτό), μακριά από θορύβους -Χαμηλώνουμε τα φώτα -Αλλάζουμε τη λήψη ζωτικών σημείων κατά τη διάρκεια της νύχτας (ανά 6ωρο) -Εάν η κα (Χ) ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελέγχουμε αν θέλει κάτι και προσπαθούμε να κοιμηθεί γρήγορα Έμεινε κοντά στη κα (Χ) η μητέρα της. Της έφερε, από το σπίτι, το μαξιλάρι της και το αγαπημένο της κουκλάκι (αρκουδάκι). Της βοήθησε στη τακτοποίηση του ύπνου. Η κα (Χ) μεταφέρθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο, μακριά από θορύβους. Οι νοσηλευτές (της βάρδιας) της πρόσφεραν ένα ποτήρι ζεστό γάλα, αφού πρώτα της έδωσαν τα φάρμακα της και έγινε λήψη ζωτικών σημείων. Η κα (Χ) κοιμήθηκε όλο το βράδυ. Ξύπνησε μόνο μια φορά διότι ζήτησε νερό. Μόλις ικανοποιήθηκε η ανάγκη της, ξανακοιμήθηκε χωρίς προβλήματα Κουρασμένη και ευερέθιστη κατά τη διάρκεια της ημέρας Κουρασμένη και ευερέθιστη που έχει σχέση με την δυσκολία ύπνου Κουρασμένη και ευερέθιστη Η ασθενής να είναι ξεκούραστη και ήρεμη κατά τη διάρκεια της ημέρας Να κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες τη νύχτα Κοιμήθηκε αρκετά καλά τη νύχτα Ένοιωθε “πιο φρέσκια”, ξεκούραστη και ήταν ήρεμη κατά τη διάρκεια της ημέρας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ