Μαλβίνα Αντωνίου.  Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

«Πώς θα μειώσουμε τα σκουπίδια»
ΜΕΙΩΝΩ– ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
δωδεκάδα αυγώνχύμα αυγά Προτιμάμε προϊόντα χωρίς συσκευασίες, που θα πετάξουμε αμέσως μόλις πάμε σπίτι. 
Διαχείριση απορριμμάτων
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT TMHMA A’4
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Το πράσινο στην ζωή μας... Νature Deficit Disorder
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Ο φίλος μας το περιβάλλον
ΟΙ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 10 συμβουλές ΣΤ΄2.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
Επιμέλεια: Λιατάκης Βασίλης
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία»
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Θέλεις να μάθεις τι είναι η ανακύκλωση; ΜΠΑΡΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ερευνητική εργασία των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Δ ΤΑΞΗ.  Γεια σας είμαι ο Χρύσανθος και θα σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Περιβαλλοντικά Προβλήματα. Τό όζον είναι ένα σχετικά σπάνιο ιχνοαέριο καί μιά δηλητηριώδης μορφή τού οξυγόνου. Αποτελείται από τρία άτομα σέ ένα μόριο.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Έχεις οικολογική συνείδηση;
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΙΑΝΑΚΗ Α1.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα μέταλλα δεν είναι σκουπίδια
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η ωφελιμότητά της.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ 1.Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i.Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο!Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii.Είναι.
Φύση και άνθρωπος – έννοιες αλληλένδετες!. Τα εργοστάσια, είναι ο κυριότερος παράγοντας στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα διάφορα βιομηχανικά απόβλητα.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
Μπαταριών ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΏΝ. Πρώτη η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών! Στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια.
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ερευνητική εργασία 2ο ΕΠΑΛ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΛΩΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
Τα λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος
1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Οδηγίες Συμπεριφοράς Δεν ακούμε μουσική με τον ήχο στη διαπασών.
Κάδοι ανακύκλωσης Σωτηρούλλα Κατσικίδη. Ο κάδος αυτός χρησιμοποιείται στην ανακύκλωση του πλαστικού π.χ. πλαστικά μπουκάλια.
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ Ομάδα T-4: Ηλίας Παπαδόπουλος Κων/νος Παπαδόπουλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαλβίνα Αντωνίου

 Περιβάλλον (γενικά)  Λεξιλόγιο  Τι πρέπει να προσέξουμε πριν πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα  Μόλυνση του περιβάλλοντος  Ρύπανση του περιβάλλοντος  Ανακύκλωση  Απορρίμματα - Απόβλητα  12 απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη

1. Περιβάλλον: Όλος ο φυσικός κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. 2. Ανακύκληση: Η επαναφορά στην αρχική μορφή, η μετατροπή, η επαναχρησιμοποίηση της πύλης. 3. Ανακύκλωση: Η ανακύκληση ή Η διαρκής ανανέωση (αέρα, νερού κλπ) σε κλειστό χώρο. 4. Επαναχρησιμοποίηση: Αντί να πετάξουμε κάτι που δε χρειαζόμαστε στα σκουπίδια, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. 5. Απορρίμματα: Τα σκουπίδια. 6. Απορριμματοφόρο: Το όχημα που χρησιμοποιείται για τη συλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών. 7. Ρύπανση: Δημιουργία χημικών ουσιών από τη χρήση ρυπογόνων πηγών.

 Τι εννοούμε με τη λέξη περιβάλλον; Όταν λέμε τη λέξη περιβάλλον, εννοούμε το γύρω κόσμο, δηλαδή τη φύση ολόκληρη με την ξηρά, την ατμόσφαιρα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους και τα έργα που έχουν φτιάξει.  Ο άνθρωπος είναι άμεσα εξαρτημένος από το περιβάλλον του.

Πριν πετάξουμε τα απορρίμματα μας καλό είναι να διαχωρίσουμε αυτά που ανακυκλώνονται. Όμως θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:  Να είναι άδειες από τροφές και υγρά.  Να τις ξεπλένουμε, αν χρειαστεί, ώστε να μην έχουν υπολείμματα τροφών, λάδια κ.λπ.  Να τσακίζουμε τις χαρτόκουτες και τα μεγάλα πλαστικά μπουκάλια για να μην πιάνουν πολύ χώρο.  Να ρίχνουμε χύμα τις συσκευασίες και όχι μέσα σε σφιχτοδεμένες σακούλες, για να βοηθάμε τη διαδικασία του διαχωρισμού στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.  Να διαχωρίζουμε μόνοι μας τα υλικά, το χαρτί από το πλαστικό, τα πλαστικά καπάκια από τις γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, κτλ.  Να συμπιέζουμε τα πλαστικά μπουκάλια, όταν μπορούμε, για να εξοικονομούμε χώρο.

 Το περιβάλλον σταδιακά υποφέρει. Όλο και περισσότερα προβλήματα γεννιούνται ή γίνονται χειρότερα στο πέρασμα των χρόνων. Μερικά από αυτά είναι τα πιο κάτω:. Τρύπα του όζοντος. Ατμοσφαιρική ρύπανση. Ρύπανση των νερών. Απόβλητα.Καταστροφή των δασών

 Τι είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος για την οποία ακούμε τόσο πολύ να μιλάνε όλοι; Είναι ο καπνός που βγαίνεις από τις καμινάδες των εργοστασίων ή των αυτοκινήτων; Είναι τα σκουπίδια που βλέπουμε πεταμένα κάτω; Είναι το βρώμικο νερό στα ρυάκια ή σε κάποιες παραλίες; Είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Είναι αυτά που τα βλέπουμε και πολλά ακόμη που δεν τα βλέπουμε και ίσως για αυτό να είναι και πιο επικίνδυνα.  Η ρύπανση υπάρχει είτε το ξέρουμε είτε όχι σε αυτά που τρώμε, που πίνουμε και που αναπνέουμε. Μας επηρεάζει χωρίς να το ξέρουμε, και βρίσκεται παντού. Ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.  Για τη ρύπανση ευθυνόμαστε εμείς οι άνθρωποι με τις δραστηριότητες μας.

 Τι είναι; Η ανακύκλωση είναι μια διαδικασία όπου τα απορριπτόμενα υλικά συλλέγονται, ταξινομούνται και μετατρέπονται σε πρώτη ύλη και στην συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ανακύκλωση θα συμπεριλάβουμε και την κομποστοποίηση επειδή ουσιαστικά είναι μία διαδικασία που μετατρέπει τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα σε ένα χρήσιμο προϊόν (κομπόστ).

 Ως απορρίμματα ή απόβλητα ορίζονται υπολείμματα τροφών και αντικείμενα τα οποία έχουν παύσει να εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο έχουν κατασκευαστεί.  Για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και για την οικονομική αξιοποίηση των απορριμμάτων, εφαρμόζεται η ανακύκλωση.

 1.Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.  2.Αποφεύγετε τις συσκευασίες μιας χρήσης.  3.Χρησιμοποιήστε στα ψώνια σας μια πάνινη τσάντα αντί για πλαστική.  4.Προτιμάτε να αγοράζετε αναψυκτικά σε γυάλινα μπουκάλια.  5.Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα.  6.Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, τρένα, ποδήλατα ή περπάτημα.  7.Μαζέψτε το νερό της βροχής σε κουβάδες και χρησιμοποιήστε το για το πότισμα των φυτών σας.  8.Μην αγοράζετε προϊόντα από ζώα ή φυτά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.  9.Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στη μπανιέρα.  10.Μην ξεχνάτε να σβήνετε όσα φώτα δε σάς χρειάζονται.  11.Φυτέψτε ένα δέντρο.  12.Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά.