Πιο απλά εργαλεία στην κατασκευή από ότι τα δίχτυα, αλλά συνολικά απαιτούν περισσότερο χρόνο για την άσκηση της αλιείας Παραγάδια Παραγάδια βυθού Παραγάδια.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
Advertisements

Παραγωγή Ενέργειας με τη βοήθεια Προφυλακτικού!
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΪΚΙΩΝ 1 ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΡΙΑ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το πρόβλημα της υπεραλίευσης και οι συνέπειες του στην Αντίπαρο
Πρόγραμμα MOFI ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις Ελληνικές θάλασσες.
Γεωγραφία Θέμα: Τρόποι αλιείας και Περιοχές αλιείας στην Ευρώπη.
Η θάλασσα με τα ψάρια της
Τα κητώδη Δελφίνια, φώκαινες και φάλαινες στα ελληνικά πελάγη Μέρος 3ο
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΣΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΚΚΑ 12ο Γυμνάσιο ΠΑΤΡΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟΙ ΚΟΙΝΟΚΤΗ- ΤΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ Κεφάλαιο 6ο.
4.2 ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ
Εξέλιξη της Ελληνικής επαγγελματικής αλιείας την τελευταία 20ετία Προϋποθέσεις για την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας.
ΕΠΙΣΩΤΡΑ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΛΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΠΑΙΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Και πώς να τις κατασκευάσετε
Μάθημα 39: Η κτηνοτροφία, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργιες στην Ευρώπη
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Οι μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στην Αλόννησο ζουν χάρη στην αλιεία. Επίσης πολλοί αλοννησιώτες από πολύ μικρή ηλικία δουλεύουν σε.
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
Παρουσίαση: Υφαντίδου Ιωάννα Χριστοφή Ευδοκία
Ιστορικό της ελληνικής αλιείας
Οικονομικά της Αλιείας. 2 Ανανεώσιμοι, Κοινόκτητοι Φυσικοί Πόροι: Αλιευτικός Πλούτος Ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι είναι εκείνοι των οποίων το απόθεμα μπορεί.
Αίγυπτος Ένα ταξίδι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
Έκταση: km 2 Θαλάσσια Σύνορα Αλιευτική Τεχνολογία.
Παγίδες: Χώροι στους οποίους εισέρχονται οι οργανισμοί και από τον οποίο είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο να βγουν. Μόνιμες ή ημιμόνιμες κατασκευές Τύποι παγίδων.
1. Γροιλανδία km² - αυτοδιοικούμενη περιοχή που ανήκει στη Δανία ΓροιλανδίαΔανία 2. Νέα Γουινέα km² - το δυτικό τμήμα ανήκει στην.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Τράτες Εργαλείο της μέσης αλιείας Συρόμενο αλιευτικό εργαλείο Τύποι τρατών Πελαγική τράταΒενθική τράτα Στη στήλη του νερούΣτο βυθό Μηχανότρατα Πεζότρατα.
Επιπτώσεις των συρόμενων εργαλείων Καταστροφή του υποστρώματος από τις μηχανότρατες (συρόμενα εργαλεία βυθού).
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: Αρχές Επιστήμης Περιβάλλοντος 6 η Ενότητα (Ε/Π) Γκουανό: Μία περίπτωση μη ορθολογικής εκμετάλλευσης της παραγωγικότητας ενός οικοσυστήματος.
Αλιευτική Νομοθεσία Τεχνικά μέτρα ελέγχου αλιείας Τοπικής εμβέλειας Σύνολο χώρας ΕΚ 1967/2006 Δυναμικά εργαλεία Παράκτια εργαλεία Εξαιρέσεις: Όταν δικαιολογείται.
ΒΑΡΟΣ – ΜΑΖΑ – ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Κάλυμνος, Αλιεία και εξέλιξη Όταν μιλάμε για ψάρεμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε γενικά σε όλη την εκμετάλλευση.
ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ Σιαμπάνο Ηλία Σκουρτσίδη Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλο Σπύρο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Ανάλυση δεδομένων:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ενότητες 1.Οι χάρτες
ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΨΥΞΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.
Διάρθρωση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής αλιευτικής νομοθεσίας
Παλαιολιθική εποχή (ΠΕ)
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, Τμήμα Υδατ/γειών & Αλ
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Άνωση Αρχή του Αρχιμήδη
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ & ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Στοιχεία υδρομετεωρολογίας
Ο Νόμος του Hooke.
ΜΑΘΗΜΑ 8 Η γεωλογική ιστορία της Ελλάδας
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Άρης Λέκκας.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Β 3.5 Τα ποτάμια της Ασίας Ινδία.
Οι ποινές επιβάλλονται με αποφάσεις των:
Ελλάδα Τα μεγαλύτερα νησιά.
ΓΕΛ Καστορείου Πολιτιστικό Πρόγραμμα
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ Επίδραση της αλιείας και της ρύπανσης σε Χονδριχθύες
Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή και Υγεία
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ Η ερασιτεχνική-αθλητική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει την ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος.
ΔΕΣΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ Α’ ΤΑΞΗ 2007
Εισαγωγή Τα επίσημα δεδομένα αλιευτικής παραγωγής αποτελούν την πρωταρχική πηγή πληροφόρησης... Κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων Pauly and Jay Maclean.
Εισαγωγή στην Αλιευτική Επιστήμη
Ηλίας Μπουναρτζής/
Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 30/3/2018 – 1/4/2018
Οι θάλασσες της Ελλάδας Τα μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2014.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πιο απλά εργαλεία στην κατασκευή από ότι τα δίχτυα, αλλά συνολικά απαιτούν περισσότερο χρόνο για την άσκηση της αλιείας Παραγάδια Παραγάδια βυθού Παραγάδια αφρού Διαφορές: Τεχνικά χαρακτηριστικά Είδη-στόχους Τακτικές αλιείας Βάθη αλιείας Εποχές

Τεχνικά χαρακτηριστικά των παραγαδιών Αποτελούνται: Μια κεντρική πετονιά (μάνα) Μικρότερα κομμάτια πετονιάς (παράμαλα) που συνδέονται με την κεντρική Αγκίστρι στην άκρη των παράμαλων Δόλωμα πάνω στο αγκίστρι Το μέγεθος του αγκιστριού εξαρτάται από τη διάμετρο του παράμαλου και τη διάμετρο της κεντρικής πετονιάς

Παραγάδια βυθού Τοποθετούνται στο βυθό, όπου καθηλώνονται με βαρίδια Κυρίως για την αλιεία των εμπορικών ειδών των βενθοπελαγικών ψαριών (φαγκριά, λυθρίνια, σαργούς, ροφούς, μπαλάδες) Το είδος-στόχος καθορίζεται: Μέγεθος αγκιστριού Διάμετρο παράμαλου-μάνας Εποχή Βάθος αλιείας Τύπος υποστρώματος

Παραγάδια βυθού / Τύποι αγκιστριών (N o Mustag) Ψιλά Βάθος: m Μεσαία (μέτζα) Βάθος: m Χοντρά < 11 Βάθος: m Το μέγεθος των ψαριών αυξάνεται με την αύξηση του μεγέθους του αγκιστριού Δόλωμα (βενθικά ασπόνδυλα/μαλάκιο/ψάρια) ανάλογο με το είδος-στόχο

Παραγάδια αφρού Η σήμανση των παραγαδιών γίνεται είτε με σημαδούρες ή με μαύρες σημαίες πάνω σε πλωτήρες Η μάνα του παραγαδιού μπορεί: Να κρέμεται Να επιπλέει Να είναι ελεύθερη να παρασέρνεται Το συνολικό μήκος τους και ο αριθμός των αγκιστριών είναι μεγαλύτερος από ότι στα παραγάδια βυθού Δολώνονται με διάφορα είδη ψαριών (σκουμπρί/κολιό)

Παραγάδια αφρού / Τύποι αγκιστριών Ξιφοπαράγαδα / No 0 έως 5 Κλασικό Αμερικάνικου τύπου Η αλιευτική περίοδος: Φεβρουάριος-Σεπτέμβριος Ελλάδα & Ιταλία αλιεύουν το 70% της Μεσογειακής παραγωγής ξιφία Τα σκάφη αλιείας μεγάλων πελαγικών προέρχονται από τα λιμάνια κυρίως: Χανίων Καλύμνου Ιονίου

Η διαφοροποίηση του αριθμού και του βάρους των αλιευμάτων αντανακλά κυρίως την εποχικότητα της σύνθεσης του αλιεύματος σε είδη και λιγότερο το μέγεθος του αλιευτικού εργαλείου που χρησιμοποιήθηκε. Τέλος, η ποικιλότητα σε είδη του αλιεύματος ήταν μεγαλύτερη στα δίχτυα από ότι στα παραγάδια. Σύνθεση ειδών από παραγάδια βυθού (Κυκλάδες) Για παραγάδια βυθού με αγκίστρια με μέγεθος N o 11-15

Σε όλα τα είδη η μηχανότρατα αλιεύει τα μικρότερα σε μέγεθος άτομα Τα γρι-γρι αλιεύουν άτομα που έχουν μέγεθος ενδιάμεσα αυτών της μηχανότρατας και των παράκτιων εργαλείων Δίχτυα και παραγάδια αλιεύουν τα μεγαλύτερα σε μέγεθος άτομα των ειδών

Περιορισμοί: Στον αριθμό των αγκιστριών: Παραγάδια αφρούΠαραγάδια βυθού 7000 αγκίστρια/σκάφος1000 αγκίστρια/αλιέα (μέγιστο 5000) Στο μήκος του παραγαδιού: Παραγάδια αφρού Μικρότερο από 70 km Ειδικές περιπτώσεις για την αλιεία μεγάλων πελαγικών: Παραγάδια αφρού για ποσότητες > 70% Thunnus thynnusXiphias gladiusThunnus alalunga 2000 αγκ./σκάφος5000 αγκ./σκάφος3500 αγκ./σκάφος