ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Σάντουιτς.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΖΩΜΟΙ STOCKS ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Ευριπίδης Σάββα

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΜΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ, ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ ΤΑ 5 ΔΕΝ ΤΩΝ ΖΩΜΩΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΑ 3 ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ Ευριπίδης Σάββα

ΟΡΙΣΜΟΣ: EINAI ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΥΔΙΑΛΥΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΑ (Η ΨΑΧΝΟ ΚΡΕΑΣ) ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ, ΣΙΓΑΝΟ ΒΡΑΣΙΜΟ Ευριπίδης Σάββα

ΥΛΙΚΑ KAI ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΟΚΚΑΛΑ- 1/2 ΜΕΡΟΣ ΜΙΡΠΟΥΑ- 1/10 ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ-1 ΜΕΡΟΣ SEASONING -1/100 ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΟΞΥ- 1/50 ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ Ευριπίδης Σάββα

SEASONING SACHET D’EPICES: ΔΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. BOUQUET GARNI: ΔΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ Ευριπίδης Σάββα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΑ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ KAI TO ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑ- ΞΑΦΡΙΣΜΑ. Ευριπίδης Σάββα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΤΟ ΚΟΧΛΑΣΜΑ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΥΛΛΟΥΧΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ. Ευριπίδης Σάββα

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ: ΑΣΠΡΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΔΙΝΟΥ, ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ, ΑΡΝΙΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΣΠΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΣΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΟΥ. Ευριπίδης Σάββα

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ: ΣΚΟΥΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ «ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΕΝΑ» ΚΟΚΑΛΑ (ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΔΙΝΑ, ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ, ΑΡΝΙΣΙΑ, ΚΥΝΗΓΙΑ). ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΣΟΥΠΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΙΟΥ. Ευριπίδης Σάββα

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ: ΨΑΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΑ ΨΑΡΙΟΥ εκτός των λιπαρών όπως πέστροφα-σολομός κόκκινη σάρκα) ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΨΑΡΟΣΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΨΑΡΙ Ευριπίδης Σάββα

ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΧΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΧΟΡΤΑ Ευριπίδης Σάββα

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΖΩΜΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. Ευριπίδης Σάββα

Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ Ευριπίδης Σάββα

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΜΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ ΤΑ 5 ΔΕΝ ΤΩΝ ΖΩΜΩΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΑ 3 ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ Ευριπίδης Σάββα