Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou. Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία λεξικού Οι μαθητές ΤΑΣΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ της Ε1 τάξης παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
Advertisements

Αξιολόγηση Προγράμματος Assessment and Evaluation 1Polina Stavrou Athens 29/11/2012.
Aorist & Future Passive
Unit 17 Comparison of Adjectives.  So far you have seen adjectives in their simple state.  Adjectives have three possible states.  Positiveclear 
GREEK NOUN DECLENSIONS 2 nd Declension (-ο Stems) Masculine Examples: (λόγος) Singular NOMINATIVE GEN./ABL. L.I.D. ACCUSATIVE VOCATIVE Plural NOMINATIVE.
Estoy agradecido a Wermuth’s Greekbook por esta presentación de las declinaciones.
Science & medicine in fourth century BCE greece ch11 civilization, grk101.
ΗΥ-220 Εισαγωγή. ΗΥ-220 – Ιάκωβος Μαυροειδής2 Contacts Mailing List –mail majordomo “subscribe hy220-list” Βοηθοί –Βλάχος Βαγγέλης –Μιχελογιαννάκης.
Order of Adjectives 1.Opinionγνώμη 2.Sizeμέγεθος 3.Ageηλικία 4.Shapeσχήμα 5.Colourχρώμα 6.Originκαταγωγή 7.Materialυλικό 8.Purposeσκοπός 9.+ Objectτο αντικείμενο,
GREEK NOUN DECLENSIONS The “Case” System NOMINATIVE.
Lesson 6c: Around the City I JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
Lesson 1a: Let’s Get Started JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εκπαιδευτικά Προγράμματα με Χρήση Η/Υ Ι ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (Learning Theories and.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:5 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:5.
GREEK II LECTURE 4 MRS DOXA EFSTATHIOU. Απαντήσεις - Answers 1. Η Λίζα και ο Χοσέ είναι στην ταβέρνα/ στο εστιατόριο. 2. Θα φάνε για αρχή μια μελιτζανοσαλάτα,
ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ/ΓΝΩΣΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Η΄ ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ MODERN GREEK IB LANGUAGE AND LITERATURE H/SL.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ = ΕΝ + ΕΡΓΟ Γαλιλαίος (Galileo Galilei 1564 – 1642) Πορτραίτο του Γαλιλαίου από τονJustus Sustermans 1636.
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
GREEK II LECTURE 5 MRS DOXA EFSTATHIOU. ANSWERS 1. ΣΩΣΤΟ 2. ΣΩΣΤΟ 3. ΛΑΘΟΣ 4. ΛΑΘΟΣ 5. ΛΑΘΟΣ 6. ΣΩΣΤΟ 7. ΣΩΣΤΟ 8. ΣΩΣΤΟ 9. ΣΩΣΤΟ 10. ΛΑΘΟΣ.
Lesson 1a: Let’s Get Started JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
Εισαγωγή στην Οικονομική Ι Θεωρία Καταναλωτή. Χρησιμότητα είναι η ιδιότητα εκείνη που κάνει ένα αγαθό να είναι επιθυμητό. Συνολική χρησιμότητα (U) ονομάζεται.
Ενότητα 10: Κβαντομηχανική και μονοδιάστατα προβλήματα Β’ Όνομα Καθηγητή: Χριστόφορος Κροντηράς Τμήμα Φυσικής.
1 GREEK II LECTURE II MRS DOXA EFSTATHIOU. 2 3 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ- ANSWERS  1. Σωστό  2. Σωστό  3. Λάθος  4. Λάθος  5. Σωστό  6. Λάθος.
Greek II Revision MRS DOXA EFSTATHIOU. Nominative and accusative case in singular.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:4 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:4.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.7: Κινηματογράφος και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και.
Lesson 10 GRE 101- GREEK ΜΑΘΗΜΑ 10. The future tense (type A) γυρίζω Θα γυρίσω Θα μαγειρέψω Θα κοιτάξω Θα γυρίσεις Θα μαγειρέψεις Θα κοιτάξεις Θα γυρίσει.
Προδιαγραφές Ανοιχτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων Ομάδα ανάπτυξης Ανοιχτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο του.
Βασικές αρχές της σύγχρονης Γλωσσολογίας: Σωστό ή λάθος;
Εικόνες από το Αιγαίο της 2ης χιλιετίας π.Χ.
Επιφανειακή προσέγγιση ή προσέγγιση μάθησης σε βάθος
Σχεδιασμός, Ανάλυση και Αξιολόγηση Συστημάτων Μεταφορών
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
JSIS E 111: Intensive Elementary Modern Greek
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Past Continuous AΟΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
Αναλυτικό Πρόγραμμα 9:00 - 9:25 Εγγραφή 9:30 – 9:40
Adjectives Introduction to Greek By Stephen Curto For Intro to Greek
ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Modern Greek Lessons 34, 35.
Shopping (clothes) Adjectives
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ημερομηνία: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Τα λάθη στην εκμάθηση μιας Γ2
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΤΔΕ
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
Προλεγόμενα Τα βιβλία είναι πουλιά αποστεωμένα, αναιμικά, πειναλέα, που πλανώνται ανάμεσα στο πλήθος ψάχνοντας με μανία κάποιο πλάσμα με σάρκα και οστά.
Τα γραφικά στην πληροφόρηση και στην εκπαίδευση, Μέρος 4ο
The area formula is related the size of the RADIUS of the circle
Η ανατροφοδότηση και εφαρμογές της
نانو ذرات مغناطیسی در تصویربرداری پزشکی (3)
Ανάλυση Άρθρου Reforming the reform: the Greek national health system in transition Η μεταρρύθμιση της υγείας. Το Ελληνικό σύστημα υγείας σε μεταβατικό.
Class III Introduction to Participles and Adverbial Participle
Regular/Irregular Comparison; Interrogatives/Indefinites
Η Ιστορία της Διαφήμισης
Γιώργος Θ. Δημόπουλος ΜD, PhD, FCCP Λέκτορας Εντατικής Θεραπείας
Katerina Florou National and Kapodistrian University of Athens, Greece
Review.
Adjectives.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou

Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4. Ναι είναι ωραίος.  5. Όχι, δεν είναι Αυστραλέζα είναι Ολλανδέζα.  6. Δεν ξέρω πως τη λένε.  7.Ναι είναι καινούρια στην τάξη.

Είναι από τη Γαλλία. Είναι δασκάλα. Όχι, είναι ελεύθερος. Μένουν στην Αγγλία.

Examples  Η Λιβ είναι από τη Σουηδία. Είναι γιατρός και τώρα μένει στο Παρίσι.  Ο Γιώργος είναι από την Ελλάδα. Είναι αρχιτέκτονας και τώρα μένει στο Μόναχο.  Η Μαλένα είναι από την Ισπανία. Είναι φωτογράφος και τώρα μένει στο Ελσίνκι.

ο Σουηδός/ η Σουηδέζα Ο Άγγλος/η Αγγλίδα Ο Γάλλος/ η Γαλλία Ο Ιταλός/ Η Ιταλίδα Ο Ισπανός /Η ισπανίδα Ο Κινέζος / Η Κινέζα τα σουηδικά Τα γαλλικά Τα γερμανικά Τα ελληνικά Τα κινέζικα Τα πορτογαλικά Τα ελληνικά Η Αγγλία Η Ιταλία Η Γερμανία Η Ισπανία Η Κύπρος Η Πορτογαλία

Άγγλος Ρωσίδα αγγλικά ρωσικά Γαλλίδα γαλλικά Αμερικάνοςαγγλικά

 1. ο μικρός, η μικρή, το μικρό  2. ο παλιός, η παλιά, το παλιό  3. ο άσχημος, η άσχημη, το άσχημο.  4. ο φτηνός, η φτηνή, το φτηνό.  5. ο ακριβός, η ακριβή, το ακριβό  6. ο καινούριος, η καινούρια, το καινούριο  7. ο μεγάλος, η μεγάλη, το μεγάλο  8. ο ωραίος, η ωραία, το ωραίο.

ακριβό καινούργια φτηνός βρώμικο μικρή

Correct the mistakes

Αυτό το άγαλμα είναι ωραίο. Αυτό το τηλέφωνο είναι παλιό. Αυτός ο αναπτήρας είναι καινούριος. Αυτή η μηχανή είναι καθαρή. Αυτή η ομπρέλα είναι φτηνή. Αυτή η τηλεόραση είναι μικρή.

Ρωσίδα ωραίο καινούργια μικρό Έλληνας Πολωνός παλιό

το ο ο ο ος η το ος η ο ο το ο η η ο η ο ο η ο ος

άσχημος καινούργια μεγάλο μικρή ακριβός ωραία παλιό μικρός φτηνό Καινούργιος ωραίο ος έζος ί δα ος έζα ίδα ος ίδα ός ίδα έζος ίδα ός Κινέζα Σουηδός Γερμανίδα Ισπανός Βραζιλιάνα Τουρκάλα Πορτογάλος Ελβετίδα Ρουμάνος Αμερικάνα Φιλανδός

 7. Ο Φίλιπ είναι Άγγλος και τώρα μένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία. Έχουν δύο παιδιά, την Ελισάβετ και τον Πέτρο. Ο Φίλιπ είναι δημοσιογράφος και τώρα δουλεύει σε μια καινούργια εφημερίδα. Η Σοφία είναι Ελληνίδα και δουλεύει σε ένα σχολείο. Ο Φίλιπ δεν μιλάει καλά ελληνικά. Τα παιδιά όμως μιλάνε πολύ καλά.  8. Ο Γιάννης δεν είναι καθόλου ωραίος αλλά είναι καλός καθηγητής.  Η Ελένη δουλεύει με μια Γερμανίδα γιατρό.  Ποια είναι αυτή η ωραία γυναίκα δίπλα στον Άλκη  Αυτό το ρολόι είναι καλό αλλά είναι λίγο ακριβό.

 2. Ο κύριος Μάρκες είναι Μεξικάνος αλλά δεν δουλεύει στο Μεξικό.  3. Η κυρία Νικολαΐδη είναι Ελληνίδα, αλλά δεν δουλεύει στην Ελλάδα.  4. Ο κύριος Βάλτερ είναι Γερμανός, αλλά δεν δουλεύει στη Γερμανία.  5. Η κυρία Κριστόβνα είναι από τη Βουλγάρα, αλλά δεν δουλεύει στη Βουλγαρία.

Adjectives –ος, -η, -ο.

ο ο ό α ή ι ο ο η α

Adjectives -ος, -α, -ο

α ο η α α ο ι

παλιά ωραία όμορφη μοντέρνα παλιό νέα