Εργασία με θέμα: Το Linux Το Linux. Τι είναι το Linux? Το Linux είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα τύπου Unix.Το Linux είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
σας παρουσιάζουμε SlidePlayer.gr
Advertisements

Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Ελεύθερο Λογισμικό.
Αντιγόνη Αρχοντίκη Account Manager. Software Assurance  Software Assurance:  Extra παροχές λογισμικού  Δωρεάν upgrades σε νέες εκδόσεις  Το Software.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Jetspeed Open Source Εργαλείο για την Δημιουργία Information Portals Πανεπιστήμιο Αιγαίου Βιορρές Νίκος.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Galaxy είναι DO YOU SPEAK FUTURE ?  Η μεγαλύτερη επένδυση στην Πληροφορική  Τεχνολογία αιχμής  Συσσωρευμένη τεχνογνωσία  Μοναδική εμπειρία χρήσης.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.
OpenOffice Απο τον: Ανδρέα Μπουράκη Msc in Distributed Systems Engineering
Μια παρουσίαση από τον Άνθη Ιωάννη
Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Πρόγραμμα Είναι μία ακολουθία από εντολές, σε λογική σειρά, με σκοπό να κατευθύνουν τον Η.Υ. στην εκτέλεση των επιθυμητών εργασιών. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ –ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ MPEG-4 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση και αξιολόγηση ενός συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Μελέτη περίπτωσης του συστήματος Moodle, για την υποστήριξη της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ GNU FSF GNU/Linux Knoppel
Κωνσταντίνος Δελησταύρου Ευγενία Παπαδοπούλου
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
Σχολικό Έτος ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΑΔΕΙΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Εισαγωγή στο ηλεκτρονικό και κινητό επιχειρείν Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
ΑΡΧΙΚΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ Του μαθητή: Κεφαλά Αθανάσιου.
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Λειτουργικά Συστήματα LINUX
Εφαρμογές Υπολογιστών Ά Λυκείου Κεφ. 4 Λογισμικό Συστήματος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
Γνωριμία με το Λογισμικό του υπολογιστή Μια παρουσίαση για τους μαθητές της Α΄ Τάξης του 49ου Γυμνασίου Αθήνας Διδάσκων: Χ. Μοτσενίγος 49ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Ελεύθερο Λογισμικό και GNU Linux / Εφαρμογές. ΕΛ/ΛΑΚ ΛΑΚ = ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Οργανισμός: Open Source Initiative Ιδρυτής : Eric Raymond ΕΛ = ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.  ΥΛΙΚΟ(HARDWARE)  ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ(SOFTWARE)
ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ελευθερία στα σχολεία Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu Ltsp + Εκπαιδευτικό υλικό.
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 – Σελ. 1 Η Τρέχουσα Εμπειρία της Ηλεκτρονικής Μάθησης στην Ελλάδα. Στοιχεία Βιωσιμότητας και Ανταποδοτικότητας.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ / ΦΕΒΡ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Προσαρμογή του Ubuntu για τα ελληνικά σχολεία Άλκης Γεωργόπουλος Φώτης Τσάμης Αλέξης Παναγιωτόπουλος
Αξιοποίηση παλαιών εργαστηρίων Πληροφορικής με sch-scripts σε διανομή LTS-Ubuntu Κε. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σερρών Χ.Τριανταφύλλου-Ι.Ρίτας-Ι.Μποϊδίδης-Α.Κλέτσας 5η.
A’ ΕΠΑ.Λ. Εφαρμογές Πληροφορικής Γεωργιλά Χιονία 1.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Ανοικτοί μαθησιακοί πόροι
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΦΟΥΣ Cloud Computing.
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Υπηρεσίας Πληροφορικών Υποδομών
Λογισμικό Συστήματος και Λογισμικό Εφαρμογών
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ GNU FSF GNU/Linux Knoppel
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΦΟΥΣ 13.1 Εισαγωγή στις Εφαρμογές Νέφους
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Υλικό, Λογισμικό και Εφαρμογές
Διανομές Gnu Linux Workshop GNU/LINUX-Ubuntu Εγκατάσταση και Χρήση
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Msc in Distributed Systems Engineering
Εργαλεία μάθησης Ομαδική εργασία φοιτητών ΠΤΝ
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία με θέμα: Το Linux Το Linux

Τι είναι το Linux? Το Linux είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα τύπου Unix.Το Linux είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα τύπου Unix. Δημιουργήθηκε από τον τότε φοιτητή Linus Torvalds το 1991 και στη συνέχεια αναπτύχθηκε με τη βοήθεια προγραμματιστών από όλον τον κόσμο.Δημιουργήθηκε από τον τότε φοιτητή Linus Torvalds το 1991 και στη συνέχεια αναπτύχθηκε με τη βοήθεια προγραμματιστών από όλον τον κόσμο.

Ποιος το χρησιμοποιεί; Πολλοί ιδιώτες χρησιμοποιούν το Linux ως σταθμό εργασίας (workstation) και ειδικά οι φοιτητές, οι διαχειριστές συστημάτων και οι προγραμματιστές.Πολλοί ιδιώτες χρησιμοποιούν το Linux ως σταθμό εργασίας (workstation) και ειδικά οι φοιτητές, οι διαχειριστές συστημάτων και οι προγραμματιστές. Επίσης, το Linux χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες για μια πληθώρα υπηρεσιών, όπως , www, firewalls, ή ώς εξυπηρέτη εφαρμογών.Επίσης, το Linux χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες για μια πληθώρα υπηρεσιών, όπως , www, firewalls, ή ώς εξυπηρέτη εφαρμογών. Το Linux είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους παροχείς υπηρεσιών Internet, στα internet café και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.Το Linux είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους παροχείς υπηρεσιών Internet, στα internet café και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Φυσικά το χρησιμοποιούν και κοινοί χρήστες προσωπικών υπολογιστών.Φυσικά το χρησιμοποιούν και κοινοί χρήστες προσωπικών υπολογιστών.

Λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τo Linux: Είναι γρηγορότερο και πολύ πιο ευέλικτο από τα Windows (κολλάει πολύ πιο σπάνια).Είναι γρηγορότερο και πολύ πιο ευέλικτο από τα Windows (κολλάει πολύ πιο σπάνια). Είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τα Windows, των οποίων η τελευταία έκδοση κοστίζει ευρώ!Είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τα Windows, των οποίων η τελευταία έκδοση κοστίζει ευρώ!

Συντηρείται και αναβαθμίζεται εύκολα μέσω του Internet. Συντηρείται και αναβαθμίζεται εύκολα μέσω του Internet. Παρέχει πληθώρα δυνατοτήτων και ποικιλία προγραμμάτων. Παρέχει πληθώρα δυνατοτήτων και ποικιλία προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν ιοί και τέτοιου είδους προγράμματα (Trojans, Spyware, Adware), που σημαίνει ότι δε χρειάζεται Antivirus.Δεν υπάρχουν ιοί και τέτοιου είδους προγράμματα (Trojans, Spyware, Adware), που σημαίνει ότι δε χρειάζεται Antivirus.

Ανέδειξε το κίνημα του Ελεύθερου Λογισμικού! (Οι χρήστες μπορούν να τρέχουν το λογισμικό για κάθε σκοπό, να το μελετούν και να το τροποποιούν, να το αντιγράφουν όπως θέλουν, να το βελτιώνουν και να διανέμουν τις βελτιώσεις στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να ωφελείται όλη η κοινότητα). Ανέδειξε το κίνημα του Ελεύθερου Λογισμικού! (Οι χρήστες μπορούν να τρέχουν το λογισμικό για κάθε σκοπό, να το μελετούν και να το τροποποιούν, να το αντιγράφουν όπως θέλουν, να το βελτιώνουν και να διανέμουν τις βελτιώσεις στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να ωφελείται όλη η κοινότητα).

Αρνητικά: Τα προγράμματα της Adobe (photoshop, flashplayer, reader) δε διατίθενται για Linux. Τα προγράμματα της Adobe (photoshop, flashplayer, reader) δε διατίθενται για Linux. Τα video games υστερούν σε ποικιλία και πολλές φορές σε ποιότητα. Τα video games υστερούν σε ποικιλία και πολλές φορές σε ποιότητα. Το Linux είναι λιγότερο διαδεδομένο απο τα Windows και τα Mac. Το Linux είναι λιγότερο διαδεδομένο απο τα Windows και τα Mac.

Τι είναι οι διανομές? Το πακετάρισμα του πυρήνα, καθώς και των βοηθητικών εφαρμογών και των προγραμμάτων του συνθέτουν μια διανομή.Το πακετάρισμα του πυρήνα, καθώς και των βοηθητικών εφαρμογών και των προγραμμάτων του συνθέτουν μια διανομή. Υπάρχουν πάνω από 300+ διαφορετικές διανομές Linux. Οι πιο διαδεδομένες:Υπάρχουν πάνω από 300+ διαφορετικές διανομές Linux. Οι πιο διαδεδομένες:

Ubuntu: To Ubuntu αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής διανομή. Απευθύνεται κυρίως σε απλούς και αρχάριους χρήστες και προσφέρει περιβάλλον εύκολης εγκατάστασης. Βασίζεται στο Debian GNU/Linux και είναι διαθέσιμο για κατέβασμα δωρεάν μέσω του site του. Επίσημο ελληνικό site: Επίσημο site:

Ubuntu desktop:

Linux Mint: To Linux Mint είναι η πιο δημοφιλής διανομή αυτή τη στιγμή. Βασίζεται στη διανομή Ubuntu ή Debian testing. Είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη και ιδιαίτερα σε νέους χρήστες,παρέχει αρκετά εργαλεία διαμόρφωσης και δυνατότητα εγκατάστασης από το διαδίκτυο. Επίσημο ελληνικό site: Επίσημο site: linuxmint.com

Linux Mint Desktop:

Debian GNU/Linux: Το Debian είναι η προτιμότερη διανομή από προχωρημένους χρήστες του Linux και ειδικά υποστηρικτές του κινήματος του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού. Επίσημο ελληνικό site: Επίσημο site:

Debian Desktop:

Fedora: Το Fedora, παλαιότερα γνωστό και ως Fedora Core, σπονσοράρεται από την εταιρεία Red Hat και βασίζεται στο παλιό Red Hat Linux. (Aν και πλέον το Ubuntu και το Mint έχουν κερδίσει τους πρωτάρηδες χρήστες, το Red Hat σχεδόν πάντα αποτελούσε τη διανομή με την οποία θα ξεκινήσουν την εμπειρία τους με το Linux). Επίσημο ελληνικό site: el.fedoracommunity.org Επίσημο site: fedoraproject.org

Fedora Desktop:

SUSE: To SUSE Linux είναι μια οικογένεια διανομών που αναπτύσσονται από τη Novell. Η οικογένεια αυτή περιλαμβάνει αφ'ενός την εμπορική διανομή SUSE Linux Enterprise Desktop και εμπορικές διανομές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, αφ'ετέρου το δωρεάν openSUSE, το οποίο αναπτύσσεται από την κοινότητα του SUSE σε αντίθεση με τις εμπορικές διανομές που κατευθύνονται από τη Novell. Επίσημο ελληνικό site: Επίσημο site:

SUSE Desktop:

Άλλες διανομές: MEPISMEPIS PCLinuxOSPCLinuxOS ArchArch GentooGentoo SlackwareSlackware MandrivaMandriva PuppyPuppy KnoppixKnoppix

Ελληνικές διανομές: AntixAntix IloogIloog KnoppelKnoppel SlackelSlackel PuppelPuppel MonomaxosMonomaxos

Οι 10 δημοφιλέστερες διανομές: 1.Mint 2.Ubuntu 3.Fedora 4.OpenSUSE 5.Debian 6.Arch 7.CentOS 8.Puppy 9.PCLinuxOS 10.Mageia

Λογισμικό Linux: Πολλά προγράμματα κυκλοφορούν ταυτόχρονα τόσο για τα Windows όσο και για το Linux (πχ. Nero, Skype, Firefox, Chrome, OpenOffice κλπ.)Πολλά προγράμματα κυκλοφορούν ταυτόχρονα τόσο για τα Windows όσο και για το Linux (πχ. Nero, Skype, Firefox, Chrome, OpenOffice κλπ.) Όταν δεν υπάρχει η ίδια εφαρμογή, υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική (πχ. το OpenOffice είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Microsoft Office, ή το Gimp είναι πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ειδικά για το Linux).Όταν δεν υπάρχει η ίδια εφαρμογή, υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική (πχ. το OpenOffice είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Microsoft Office, ή το Gimp είναι πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ειδικά για το Linux).

Τα προγράμματα και οι εφαρμογές διατίθενται ελεύθερες για κατέβασμα και δωρεάν, μέσω του Διαχειριστή Λογισμικού και του Διαχειριστή πακέτων που βρίσκονται στο menu κάθε διανομής. Τα προγράμματα και οι εφαρμογές διατίθενται ελεύθερες για κατέβασμα και δωρεάν, μέσω του Διαχειριστή Λογισμικού και του Διαχειριστή πακέτων που βρίσκονται στο menu κάθε διανομής.

Διαχειριστής Λογισμικού:

Browsers: –C–C–C–Chromium –F–F–F–Firefox –M–M–M–Midori –O–O–O–Opera –E–E–E–Epiphany –K–K–K–Konquerer

Midori:

Έγγραφα: –O–O–O–OpenOffice –L–L–L–LibreOffice –G–G–G–Gnumeric –P–P–P–PyRoom –A–A–A–Abiword –X–X–X–Xournal –K–K–K–KOffice –C–C–C–Calligra

Gnumeric:

Επικοινωνια: –K–K–K–Kopete –P–P–P–Pidgin –E–E–E–Empathy –E–E–E–Emesene –a–a–a–aMSN –L–L–L–Liferea –T–T–T–TeamSpeak 3 –X–X–X–XChat –G–G–G–Gwibber –S–S–S–Skype

Emesene:

Φωτογραφιες/Εικονες: –G–G–G–GIMP –I–I–I–Inkscape –S–S–S–Shotwell –F–F–F–F-spot –C–C–C–Cheese Photo –S–S–S–Scribus –P–P–P–Picasa –D–D–D–DigiKam

GIMP:

Multimedia (Ήχος,Video): –M–M–M–MPlayer –V–V–V–VLC Media Player –X–X–X–Xnoise –B–B–B–Banshee –R–R–R–Rhythmbox –A–A–A–Amarok

MPlayer:

CD/DVD/Converters: –B–B–B–Brasero –K–K–K–K3b –H–H–H–HandBrake –C–C–C–Camtasia –M–M–M–ManDVD –D–D–D–DeVeDe

K3b:

Προγράμματα για Download: –T–T–T–Transmission –D–D–D–Deluge –M–M–M–Miro –U–U–U–Uget –W–W–W–Wget –D–D–D–Downverter –J–J–J–JDownloader

Downverter:

Διάφορα Προγράμματα: –S–S–S–Shutter (για screenshots) –H–H–H–Hamster Time Tracker (μέτρηση του χρόνου εργασίας πάνω σε διεργασίες/προγράμματα) –T–T–T–Tomboy (σημειωματάριο) –D–D–D–Docky –C–C–C–Cairo Dock

Shutter:

Cairo Dock:

Games: –U–U–U–Urban Terror –A–A–A–Alien Arena –E–E–E–Extreme Tux Racer –N–N–N–Nexuiz –S–S–S–SuperTuxKart –T–T–T–The Mana World –F–F–F–Frets On Fire –T–T–T–Tremulous –C–C–C–Cradle –D–D–D–Deep Black:Reloaded –D–D–D–Depth Hunter

Urban Terror:

Deep Black:Reloaded:

Depth Hunter:

SuperTuxKart:

Frets On Fire:

Χρήσιμα Links:

Τέλος… Ερωτήσεις?