ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 2013-2014 Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
Advertisements

Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
 Σελίδα 1 ΠΡΟΤΥΠΟ, ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο Αθήνα, Φεβρουάριος 2011.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Αξιολόγηση Σεμιναρίου με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Στοματική Υγεία» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Αντιγόνη Λυμπέρη Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ Αθήνας.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΕΠΘ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Εφαρμογή της καθοδηγούμενης διερευνητικής μεθόδου: πλεονεκτήματα, δυσκολίες και τρόποι αντιμετώπισης Σαλούστρου Πόπη ΓΕΛ Γαζίου.
Jigsaw: Τί είναι;.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
μια σύμπραξη του 1 ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 2 ου Γυμνασίου Περαίας Θεσσαλονίκης & του 18 ου Γυμνασίου Αθηνών.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα δώρα του παραμυθιού» Σχ. έτος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώω ό,τι να ’ναι ή ό,τι πρέπει;»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Φαγανούλης στη χώρα της κρίσης»
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ  Επιμορφωτής:
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Ασφαλής Κοινωνική Δικτύωση Μάθησης στην Τάξη Θεόδωρος Γούτας, M.Sc. Πληροφορικής ΠΕ19 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική.
Σημαντικοί άξονες του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ02)
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.
CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY CALIFORNIA DIGITAL LIBRARY ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ Μαρία Καραδήμα Μαρία Καραδήμα.
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή Σεβεντεκίδου, ΠΕ02
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ 18,02 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ 18,02 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Η ΧΡΗΣΗ VIDEOCONFERENCE ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 2o Δημοτικό Σχολείου Βόλου Παρουσίαση.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
Η Δια Βίου Μάθηση στις Σέρρες
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Αξιοποίηση της μεικτής μάθησης με το LAMS στο Λύκειο Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής.
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Στην καρδιά της Ευρώπης
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Τ.Π.Ε. Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η τροφή σου, το φάρμακό σου»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο Κρήτης Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

“Η γνώση είναι αποτέλεσμα κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας και επομένως είναι περισσότερο συλλογική παρά ατομική εμπειρία.” (Doolittle, P Constructivism and Online Education) Η χρήση εργαλείων που απαιτούν κοινωνική αλληλεπίδραση (π.χ. web 2.0) και συμβάλλουν στην ανάπτυξη μαθησιακών κοινοτήτων συμβάλλει στην παραπάνω παιδαγωγική.

Εκπαιδευτικοί ΠΠΓΕΛ ΠΑΜΑΚ : ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ11 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ19 ΣΥΒΑΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΕ06

Εκπαιδευτικοί Γ/ΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΕ05 ΓΚΙΝΟΥΔΗ ΑΘΗΝΑ, ΠΕ04 ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΕ01

3 χρόνια συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μας

Στόχοι του προγράμματος : Αναζητούμε τις διατροφικές μας παραδόσεις Τα αγνά, παραδοσιακά υλικά Τη μεσογειακή διατροφή Μαθαίνουμε για τις διατροφικές συνήθειες άλλων και ανταλλάσσουμε εμπειρίες Συνεργαζόμαστε με τους συμμαθητές μας, αλλά και με μαθητές της ηλικίας μας που ζουν σε άλλο τόπο. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε διάφορα εργαλεία που διατίθενται στο διαδίκτυο, και να αξιολογούμε τις πηγές πληροφόρησης που διατίθενται. Σκεφτόμαστε πόσο επηρεάζουν τη ζωή μας και την υγεία μας οι διατροφικές συνήθειες

Πώς εργαστήκαμε….. Βήμα 1ο Επιλογή κατάλληλου λογισμικού: wikispaces Είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη Επιτρέπει τη συμμετοχική κατασκευή Αφήνει χώρο για ανταλλαγή απόψεων Παρέχει προστασία στους μαθητές Καταγράφει τις παρεμβάσεις κάθε μαθητή

Τι φτιάξαμε….. Ένα wiki Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν μαθητές από το Γυμνάσιο Γαζίου και το Π.Π. ΓΕΛ Πα Μακ. (Α΄ΤΑΞΗ)

Η διεύθυνση του ιστοχώρου μας: Η αρχική του σελίδα είναι:

Πώς εργαστήκαμε….. Βήμα 2ο Κατασκευή αρχικής σελίδας Δημιουργία κωδικών για τους χρήστες Σχεδίαση δομής του ιστοχώρου Καταμερισμός εργασιών

Βήμα 3 Ο Ανακαλύψαμε τα παραδοσιακά προϊόντα της Μακεδονίας Γνωρίσαμε τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης Κάναμε συγκρίσεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παράλληλα Οι μαθητές από την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές από την Κρήτη μας προσέφεραν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα

Τους προσφέραμε μακεδονικά προϊόντα

Ακόμη Ανταλλάξαμε μουσικοχορευτικές και γευστικές εμπειρίες Ανακαλύψαμε ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις πολιτισμικές συνήθειες των δυο τόπων Υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Οι μαθητές αναγνώρισαν τη διαφοροποίηση της κουλτούρας που συναντάμε κατά τόπους και η οποία είναι αποτέλεσμα της μακραίωνης ιστορίας και των έντονων ιστορικών ανακατατάξεων με αποτέλεσμα την μείξη πληθυσμών και την αύξηση του πολιτισμικού πλούτου, κατανόησαν την καταπληκτική ποικιλία ειδικών τοπικών προϊόντων (πρωτογενών & μεταποιημένων) που μπορεί να βρει κανείς διατρέχοντας την ύπαιθρο. Αναγνώρισαν την υψηλή αξία αυτής της διαφοροποίησης και του πλούτου και τις δυνατότητες αξιοποίησής του ως παράγοντα ανάπτυξης του αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στην ύπαιθρο

Επιπλέον, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Βουκουρέστι και τη Σόφια και γνώρισαν και σύγκριναν κι άλλα προϊόντα

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ