ASPERGER ΑΡΧΙΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναπτυξιακές και Μαθησιακές Διαταραχές στη Σύγχρονη Τάξη Χαρακτηριστικά και Μέθοδοι Παρέμβασης Από τη θεωρία στη πράξη.
Advertisements

Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές
Τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αυτισμό
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής
ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
Δημιουργική έκφραση των μαθητών του Τμήματος Ένταξης στο χώρο του σχολείου. Ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης μέσω της Τέχνης Χαρίτος Δημοσθένης.
Επιμορφωτικη Ημεριδα «Δρασεις &Προγραμματα Στοχευμενης Εκπαιδευτικης Παρεμβασης Κατα Το Σχολικο Ετος », Δυτ. Θεσ/νίκη, Παρασκευή20 Ιουνίου.
Πώς αντιμετωπίζουμε δύσκολες συμπεριφορές αυτιστικών παιδιών στην τάξη, στο σχολείο και στο σπίτι Εισηγήτρια: Κωνσταντία Μηλίδη Εmail:
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΜΥΡΤΙΛΛΟ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo συντελούσα στην ανατροπή.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εξερευνώντας τις πραγματολογικές ικανότητες των
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ & ΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Διαφοροποιηςη της Διδαςκαλιας για Μαθητες με Αυτιςμο
Χαρακτηριστικά παιδιών αυτιστικού φάσματος
Η έννοια της ταξινόμησης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διάγνωση, αιτιολογία και ερμηνεία του αυτισμού
Άτυπη παιδαγωγιΚΗ αξιολογηση
 Ghazιuddin M.,  Welch K.,  Mohiuddin S.,  Lagrou R. and  Ghaziuddin N.
Ιστορικό Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος
2 ο Λύκειο Βριλησσίων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος Νεότερα Δεδομένα Χρόνια, νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή με νευρολογικά καθοριζόμενες διαφορές: 1.Στη ρύθμιση της προσοχής.
Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Autistic Spectrum Disorder, ASD)
ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ Η νοητική υστέρηση έχει λάβει κατά καιρούς διαφορετικές ονομασίες όπως, παραφροσύνη, ολιγοφρένεια, πνευματική αναπηρία. Ο όρος «υστέρηση»
ΑΥΤΙΣΜΟΣ. Τί είναι αυτισμός; Αναπτυξιακή διαταραχή : ψυχολογική ανάπτυξη Εμφανίζεται πριν το 3 ο έτος της ηλικίας Επηρεάζονται: τρόπος επικοινωνίας οι.
Κοινωνική Εργασία με Παιδιά και Εφήβους Ενότητα 9: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού: Αντιμετώπιση – Συμβουλευτική Χάρης Ασημόπουλος, Ph.D., Επίκουρος Καθηγητής.
ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΊΑ ΔΙΆΛΕΞΗ IV- ΑΥΤΙΣΜΌΣ Δήμητρα Παπαστεργίου Ψυχολόγος MSc
Ενότητα 12: Αυτισμός και ΠΚΔ Ειρήνη Γραμματοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ-Αθήνας Φεβρωνία Καρκαλέτση, MSc Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ. ΛΟΓΙΚΗ Στα περισσότερα παιδιά, η ευχέρεια στη ροή της ομιλίας, είναι εφικτή όταν οι σημασιολογικές και συντακτικές απαιτήσεις.
ΜΕΤΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER: ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Ευάγγελος Μώκος 1 και.
Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού π.Απόστολος Καβαλιώτης Σχ.Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής.
Ζαφειριάδης Κυριάκος. Διαπιστώσεις Μα, οι καθηγητές μου είπαν ότι είναι δυσλεξικός! Σίγουρα έχει δυσλεξία! Διαβάζει κομπιαστά, παραλείπει γραμματάκια,
Dr. fr. Apostolos Kavaliotis ΑΤΥΠΗ AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΣΥΠ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΔΡ. ΤΣΑΚΙΡΗ ΘΕΑΝΩ «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» ΝΤΑΝΟΥ.
Διάλεξη 5:. Μαθητές με ιδιαιτερότητες στη σχολική τάξη. Ένταξη και ενσωμάτωση. Εαρινό εξάμηνο Αγλαΐα-Λία Σταμπολτζή, Δρ. Ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής.
Κάλλια Κουνενού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΑΣΠΑΙΤΕ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΑΝΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ.
Π. ΙΑΚΩΒΑΚΗ¹, Α. ΚΑΤΑΤΣΗ², Α. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ³, ΑΘ. ΤΖΙΜΑΡΑ4, Α. ΑΝΤΩΝΙΟΥ5
Σχολικη Συμβουλευτικη
“Δράσεις για την αποδοχή της ετερότητας: Σύνδρομο Asperger”
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή
Η επίδραση των ζώων στην υγεία του ανθρώπου
Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Autistic Spectrum Disorder, ASD)
Γυμνάσιο Σκριπερού με Λυκειακές Τάξεις Τάξη : Β’ Λυκείου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
Οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΜΕ ΔΑΔ: ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Μαθητές με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ)
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
Σκορδίλης Εμμανουήλ Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθηνών 2016
Αυτιστική διαταραχή – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
Ψυχολογικες και μαθησιακεσ διαταραχες
Μεθοδολογία έρευνας Αποτελέσματα έρευνας
Ψυχικές Ασθένειες και Σύνδρομα
Μαυροπαλιάς Τρύφων.
Σπανάκη Ειρήνη PhD , Ειδική Αγωγή
Πρόγνωση και αντιμετώπιση της αυτιστικής διαταραχής. Πηνελόπη Κονιστή
Διδάσκουσα: Λήδα Αναγνωστάκη
Βασικές αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης
Λευκή ουσία (σύνολο νευραξόνων ή νευρικών ινών)
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ASPERGER ΑΡΧΙΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ASPERGER Τα άτομα με σύνδρομο Asperger συνήθως επιδεικνύουν: Δυσκολία στο να γνωρίζουν τι να πουν ή πώς να συμπεριφερθούν σε κοινωνικές περιστάσεις. Πολλοί έχουν την τάση να λένε το λάθος πράγμα. Μπορεί να φαίνονται περίεργοι ή αγενείς και να εκνευρίζουν αθέλητα τους άλλους. Πρόβλημα αντίληψης των προθέσεων ή των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων, λόγω μιας τάσης να αγνοούν ή να παρερμηνεύουν στοιχεία, όπως η έκφραση του προσώπου, η γλώσσα του σώματος και ο προφορικός τονισμός. Πιο αργή οπτική, ακουστική ή πνευματική επεξεργασία, που μπορεί να δυσκολεύει την ακολουθία κοινωνικών πλαισίων - στην τάξη, σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου, ένα πάρτυ.

ASPERGER Προκλήσεις σχετικά με την εκτελεστική λειτουργία, δηλαδή με την οργάνωση, την πρόκληση, την ανάλυση, τη θέσπιση προτεραιοτήτων και την ολοκλήρωση έργων. Τάση να επικεντρώνονται στη λεπτομέρεια μιας δεδομένης κατάστασης και να χάνουν το ευρύτερο πλαίσιο. Έντονα, στενά και χρονοβόρα προσωπικά ενδιαφέροντα, μερικές φορές εκκεντρικά, που μπορεί να οδηγούν σε κοινωνική απομόνωση ή να εμποδίζουν την ολοκλήρωση καθημερινών καθηκόντων. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα ενδιαφέροντα μπορεί να οδηγούν σε κοινωνικές επαφές και καριέρες.

ASPERGER Δυσπροσαρμοστικότητα και αντίσταση στην αλλαγή. Η αλλαγή μπορεί να πυροδοτήσει άγχος, ενώ οικεία αντικείμενα, περιβάλλοντα και ρουτίνες προσφέρουν εφησυχασμό. Ένα αποτέλεσμα είναι η δυσκολία μετακίνησης από μια δραστηριότητα σε μια άλλη: από τη μια τάξη στην άλλη, από τη δουλειά στο γεύμα, από την ομιλία στην ακρόαση. Η μετακίνηση σε ένα νέο σχολείο, μια νέα πόλη ή σε έναν νέο κοινωνικό ρόλο μπορεί να αποδειχτεί μια πραγματική πρόκληση. Αίσθηση διαφορετικότητας και αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο και μη ενσωμάτωσης, που αποκαλείται σύνδρομο του «λάθους πλανήτη».

ASPERGER Ακραία ευαισθησία-ή σχετική αναισθησία- σε όψεις, ήχους, οσμές, γεύσεις ή αφή. Πολλά άτομα ξεπερνούν αυτά τα αισθητηριακά προβλήματα σε κάποιο βαθμό, καθώς ωριμάζουν. Ευκολία στο άγχος, που μπορεί να καταλήξει σε ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, το άγχος και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές

Συνοπτική περίληψη των στρατηγικών κοινωνικής συμπεριφοράς Μάθετέ του/της πώς να: –ξεκινάει, διατηρεί και τελειώνει το κοινωνικό παιχνίδι –να είναι ευέλικτος, συνεργάσιμος και να μοιράζεται –διατηρεί τη μοναξιά του χωρίς να προσβάλει τους άλλους Εξηγήστε στο παιδί τι θα έπρεπε να έχει κάνει Ενθαρρύνετε ένα φίλο του να παίξει με το παιδί στο σπίτι Γράψτε το παιδί σε ομάδες και συλλόγους Διδάξτε στο παιδί να παρατηρήσει άλλα παιδιά για να δει τι να κάνει

Συνοπτική περίληψη των στρατηγικών κοινωνικής συμπεριφοράς Ενθαρρύνετε τα παιχνίδια συνεργασίας καθώς επίσης και τα ανταγωνιστικά παιχνίδια Διαμορφώστε του υποδείγματα για το πώς να επικοινωνεί με ένα άλλο παιδί Εξηγείστε τα εναλλακτικά μέσα βοήθειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει Ενθαρρύνετε ενδεχόμενες φιλίες Παρέχετε διασκέδαση κατά τα διαλείμματα Να λαμβάνετε υπόψη δύο χαρακτήρες Να υπάρχει χρόνος κατά τον οποίο θα έχετε βοήθεια από τον δάσκαλο Να χρησιμοποιείτε τις Κοινωνικές Ιστορίες για να του δώσετε να καταλάβει τα σημάδια και τις ενέργειες για συγκεκριμένες κοινωνικές καταστάσεις

Συνοπτική περίληψη των στρατηγικών κοινωνικής συμπεριφοράς Για να το βοηθήσετε να καταλάβει τα συναισθήματα: –εξερευνήστε ένα συναίσθημα τη φορά σαν να είναι εργασία –διδάξτε του/της πώς να διαβάζει και να αποκρίνετε στα σημάδια που δείχνουν διαφορετικά επίπεδα συναισθήματος –μάθετε φράσεις ασφάλειας για όταν θα βρίσκεται σε σύγχυση