Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Eρημοποίηση Aπό Γιάρα Μωχάμετ Της ΣΤ τάξης. Θεωρητικό Υπόβαθρο Λέγεται ότι "τα δάση δημιουργήθηκαν πριν από τον άνθρωπο και ακολούθησε η έρημος". Η απερήμωση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Eρημοποίηση Aπό Γιάρα Μωχάμετ Της ΣΤ τάξης. Θεωρητικό Υπόβαθρο Λέγεται ότι "τα δάση δημιουργήθηκαν πριν από τον άνθρωπο και ακολούθησε η έρημος". Η απερήμωση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Eρημοποίηση Aπό Γιάρα Μωχάμετ Της ΣΤ τάξης

2 Θεωρητικό Υπόβαθρο Λέγεται ότι "τα δάση δημιουργήθηκαν πριν από τον άνθρωπο και ακολούθησε η έρημος". Η απερήμωση γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς όλο και περισσότερη επιφάνεια της γης έχει μετατραπεί σε έρημο και η γονιμότητα του εδάφους μειώνεται μέχρι να χαθεί εντελώς σε ορισμένες περιοχές. Η έρημες περιοχές που δημιουργούνται δεν είναι κατά ανάγκη ζεστές και ξηρές αμμώδεις περιοχές. Είναι οποιεσδήποτε περιοχές όπου το έδαφος έχει υποστεί κακομεταχείριση από τους ανθρώπους και γίνεται ακατάλληλο για οποιαδήποτε καλλιέργεια.

3 Τι είναι ερηµοποίηση: Η ερημοποίηση αποτελεί μια διεργασία οικολογικής εξαλλοίωσης η οποία αρχικά συναντάται σε ξηρές, ημίξηρες και υπο-υγρές περιοχές και προκαλεί την ελάττωση και τη σταδιακή καταστροφή της βιολογικής παραγωγικότητας του εδάφους. Το φαινόμενο μπορεί να επεκτείνει τα ερημικά περιθώρια ή να εντατικοποιήσει της ερημικές συνθήκες στις ξηρές περιοχές. Στις περιοχές όπου παρατηρείται ξηρασία για μεγάλες χρονικές περιόδους και η οποία συνοδεύεται από κακή οικολογική διαχείριση οδηγούμαστε σε μόνιμη εξαλλοίωση του εδάφους.

4 Τι είναι ερηµοποίηση(2) Οι ορατές εδαφικές σχισμές δεν αποτελούν ουσιαστικούς δείκτες του φαινομένου, καθώς η απώλεια των θρεπτικών συστατικών και μόνο μπορεί να είναι αρκετή για την εξέλιξη της ερημοποίησης. Το φαινόμενο της ερημοποίησης μπορεί να χαρακτηριστεί σαν “έρπουσα καταστροφή” αφού δεν αναγνωρίζεται, παρά μόνο όταν η εξαλλοίωση καθώς και σημαντικές αλλαγές προχωρήσουν σε βάθος και επηρεάσουν αρνητικά την γονιμότητα και την παραγωγικότητα των εδαφών.

5 ΕΙΚΟΝΕΣ

6


Κατέβασμα ppt "Eρημοποίηση Aπό Γιάρα Μωχάμετ Της ΣΤ τάξης. Θεωρητικό Υπόβαθρο Λέγεται ότι "τα δάση δημιουργήθηκαν πριν από τον άνθρωπο και ακολούθησε η έρημος". Η απερήμωση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google