Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΓΕΙΑΥΓΕΙΑ ΒΛΑΒΗΒΛΑΒΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ

3 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΜΥΟΠΑΘΕΙΕΣΜΥΟΠΑΘΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ Α-ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΕΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΕΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ Β-ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.Β-ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

4 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΑΔΙΑ 1. ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ1. ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ 2. ΘΥΜΟΥ2. ΘΥΜΟΥ 3. ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ3. ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ 4. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ4. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ 5. ΑΠΟΔΟΧΗΣ5. ΑΠΟΔΟΧΗΣ

5 ΝΟΜΟΣ 1397/1983 ΑΡΘ.11 ΠΑΡ.1 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

6 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Π.Φ.Υ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

7 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Το επίπεδο και το είδος της φροντίδας που χρειάζεται ο άρρωστος. Το επίπεδο και το είδος της φροντίδας που χρειάζεται ο άρρωστος. Το φάσμα των υπηρεσιών που διατίθενται.Το φάσμα των υπηρεσιών που διατίθενται. Η εφαρμογή κατάλληλου προγράμματος κάλυψης όλων των αναγκών του αρρώστου. Η εφαρμογή κατάλληλου προγράμματος κάλυψης όλων των αναγκών του αρρώστου.

8 ΟΡΙΣΜΟΣ Η ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ.Η ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ. Amer.Μed.Αssocciation. Amer.Μed.Αssocciation. Amer.Νational Νurses Αssocciation. Amer.Νational Νurses Αssocciation.

9 ΛΟΓΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ.ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ.ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ.ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ.ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

10 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΡΕΣΣΟΓΟΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ.ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΡΕΣΣΟΓΟΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΗ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΗ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

11 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ανακάλυψη προβλημάτων υγείας που απασχολούν την οικογένεια.Ανακάλυψη προβλημάτων υγείας που απασχολούν την οικογένεια. Βοήθεια ώστε η οικογένεια να παραδεχθεί και αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.Βοήθεια ώστε η οικογένεια να παραδεχθεί και αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Πολλές φορές οικογένειες έχουν προβλήματα,όμως δεν αναγνωρίζουν ή αρνούνται να παραδεχθούν.Πολλές φορές οικογένειες έχουν προβλήματα,όμως δεν αναγνωρίζουν ή αρνούνται να παραδεχθούν.

12 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η αναγνώριση και παραδοχή του προβλήματος οδηγεί στη λύση του.Η αναγνώριση και παραδοχή του προβλήματος οδηγεί στη λύση του. Εξασφάλιση υπηρεσιών τις οποίες χρειάζεται η οικογένεια αλλά δεν μπορεί να επιτύχει μόνη τηςΕξασφάλιση υπηρεσιών τις οποίες χρειάζεται η οικογένεια αλλά δεν μπορεί να επιτύχει μόνη της

13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.ΝΟΣΗΛΕΙΑ. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ.ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ. ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ.ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.

14 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PEROS,IV,IM,SC.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PEROS,IV,IM,SC. ΛΗΨΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ.ΛΗΨΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ. ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΟΥΡΩΝ.ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΟΥΡΩΝ. ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ.ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ,ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΩΝ,ΤΡΑΧΕΙΟ ΣΤΟΜΙΑΣ,ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ.ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ,ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΩΝ,ΤΡΑΧΕΙΟ ΣΤΟΜΙΑΣ,ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΤΗΡΑ: ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ,LEVIN.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΤΗΡΑ: ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ,LEVIN. ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. YΠΟΚΛΥΣΜΟΙ.YΠΟΚΛΥΣΜΟΙ.

15 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η επίσκεψη στο σπίτι δίνει τη δυνατότητα στον Κοινοτικό Νοσηλευτή να δει τη πραγματική οικογενειακή κατάσταση και να σχηματίσει σαφή εικόνα.Η επίσκεψη στο σπίτι δίνει τη δυνατότητα στον Κοινοτικό Νοσηλευτή να δει τη πραγματική οικογενειακή κατάσταση και να σχηματίσει σαφή εικόνα. Τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να συζητήσουν θέματα και προβλήματα γιατί διαπιστώνουν ότι η ώρα αυτή είναι δική τους και η επίσκεψη έγινε γι’αυτούς.Τα μέλη της οικογένειας αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να συζητήσουν θέματα και προβλήματα γιατί διαπιστώνουν ότι η ώρα αυτή είναι δική τους και η επίσκεψη έγινε γι’αυτούς.

16 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η οικογένεια με την επαφή αυτή αποκτά εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες υγείας και στο έργο της νοσηλευτικής. Η επίσκεψη στο σπίτι σαν μέθοδος επικοινωνίας είναι η πιο προσωπική και εξατομικευμένη.

17 Διαφοροποίηση αξιολόγησης ασθενούς στο σπίτι σε σχέση με το νοσοκομείο.

18 Το κυριότερο όλων είναι να βοηθηθεί η οικογένεια να αναγνωρίσει την ευθύνη της

19 ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

20 ΑΡΡΩΣΤΟΣΑΡΡΩΣΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

21 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.ΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΩΣΤΟΙ.ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΡΩΣΤΟΙ. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΔΗΤΗ.ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΔΗΤΗ. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

22 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

23 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

24 ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ EΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

25 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ 1397/83,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 143ΝΟΜΟΣ 1397/83,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 143 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 1579/85,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 217ΝΟΜΟΣ 1579/85,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 217 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΝΟΜΟΣ 1759/88 ΦΕΚ 50 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΝΟΜΟΣ 1759/88 ΦΕΚ 50 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣ 2071/,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 123ΝΟΜΟΣ 2071/,ΤΕΥΧΟΣ Α,ΦΕΚ 123 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 2194/94,ΦΕΚ34ΝΟΜΟΣ 2194/94,ΦΕΚ34 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΟΜΟΣ 3204/2003,ΦΕΚ 296 άρθρο 22ΝΟΜΟΣ 3204/2003,ΦΕΚ 296 άρθρο 22 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΥΠ.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΥΠ.


Κατέβασμα ppt "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google