Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες

2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οργανώνονταν κάθε 4 χρόνια. Οργανώνονταν κάθε 4 χρόνια. Συμμετείχαν μόνο άντρες Έλληνες. Συμμετείχαν μόνο άντρες Έλληνες. Αγγελιοφόροι μετέφεραν το μήνυμα σε όλες τις πόλεις-κράτη. Αγγελιοφόροι μετέφεραν το μήνυμα σε όλες τις πόλεις-κράτη. Σταματούσαν οι πόλεμοι. Σταματούσαν οι πόλεμοι.

3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι νικητές στεφανώνονταν με ένα κλαδί ελιάς. Οι νικητές στεφανώνονταν με ένα κλαδί ελιάς. Οι αγώνες γίνονταν στην αρχαία Ολυμπία αλλά και σε άλλους ιερούς τόπους. Οι αγώνες γίνονταν στην αρχαία Ολυμπία αλλά και σε άλλους ιερούς τόπους. Όταν γύριζαν οι Ολυμπιονίκες στην πόλη τους γκρέμιζαν ένα μέρος του τείχους για να μπουν. Όταν γύριζαν οι Ολυμπιονίκες στην πόλη τους γκρέμιζαν ένα μέρος του τείχους για να μπουν.

4 ΜΑΝΤΕΙΑ Για να βρούνε λύσεις στα προβλήματά τους και για να προβλέψουν το μέλλον πήγαιναν στα μαντεία. Για να βρούνε λύσεις στα προβλήματά τους και για να προβλέψουν το μέλλον πήγαιναν στα μαντεία. Το πιο γνωστό είναι το μαντείο των Δελφών. Το πιο γνωστό είναι το μαντείο των Δελφών. Εκεί η Πυθία (ιέρεια του ναού) έδινε χρησμούς που δεν ήταν πάντα ξεκάθαροι. Εκεί η Πυθία (ιέρεια του ναού) έδινε χρησμούς που δεν ήταν πάντα ξεκάθαροι.

5 ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΕΣ (ενώσεις) Οι άνθρωποι που ζούσαν γύρο από ιερούς τόπους σχημάτιζαν ενώσεις. Οι άνθρωποι που ζούσαν γύρο από ιερούς τόπους σχημάτιζαν ενώσεις. Οι ενώσεις αυτές ονομάστηκαν αμφικτιονίες. Οι ενώσεις αυτές ονομάστηκαν αμφικτιονίες. Δημιουργήθηκαν για να προφυλάσσουν θησαυρούς. Δημιουργήθηκαν για να προφυλάσσουν θησαυρούς. Η πιο γνωστή είναι η Αμφικτιονία των Δελφών. Η πιο γνωστή είναι η Αμφικτιονία των Δελφών. Στις συνελεύσεις τους κάθε πόλη έστελνε 2 αντιπροσώπους. Στις συνελεύσεις τους κάθε πόλη έστελνε 2 αντιπροσώπους. Οι αποφάσεις των συνελεύσεων γίνονταν αποδεκτές από όλους. Οι αποφάσεις των συνελεύσεων γίνονταν αποδεκτές από όλους.


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Οι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google