Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

2 Πόλεις-κράτη Στο κέντρο ήταν χτισμένη η ακρόπολη με τους ναούς των θεών και τα δημόσια κτίρια. Στο κέντρο ήταν χτισμένη η ακρόπολη με τους ναούς των θεών και τα δημόσια κτίρια. Τριγύρω ήταν χτισμένες κατοικίες των ανθρώπων. Τριγύρω ήταν χτισμένες κατοικίες των ανθρώπων. Γύρω από όλο αυτό το χώρο υπήρχαν τείχη για προστασία. Γύρω από όλο αυτό το χώρο υπήρχαν τείχη για προστασία.

3 Μετακίνηση πληθυσμού Η μετακίνηση γινόταν οργανωμένα ρωτώντας το μαντείο των Δελφών για την καινούρια πατρίδα. Η μετακίνηση γινόταν οργανωμένα ρωτώντας το μαντείο των Δελφών για την καινούρια πατρίδα. Κατά την αναχώρηση ο αρχηγός έπαιρνε από την παλιά πατρίδα (μητρόπολη) το «ιερό πυρ» το οποίο και θα άναβε στην καινούρια (αποικία). Κατά την αναχώρηση ο αρχηγός έπαιρνε από την παλιά πατρίδα (μητρόπολη) το «ιερό πυρ» το οποίο και θα άναβε στην καινούρια (αποικία).

4 Μεγάλη Ελλάδα Παράλια Μεσογείου Παράλια Εύξεινου πόντου Κάτω Ιταλία Σικελία

5 Ανάπτυξη αποικιών Χτίζουν ναούς και κάνουν μεγάλα δημόσια έργα. Χτίζουν ναούς και κάνουν μεγάλα δημόσια έργα. Γνωρίζουν καινούριους πολιτισμούς. Γνωρίζουν καινούριους πολιτισμούς. Κόβουν νόμισμα. Κόβουν νόμισμα. Διατηρούν στενές σχέσεις με τη μητρόπολη. Διατηρούν στενές σχέσεις με τη μητρόπολη.


Κατέβασμα ppt "ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google