Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου
Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου Η κοινότητα Χλώρακα Μια εργασία από τους μαθητές της Δ΄1 τάξης

2

3 Ας φτιάξουμε την ταυτότητα του χωριού Χλώρακα...

4 Γεωγραφική θέση – χαρακτηριστικά:
Χωριό της επαρχίας Πάφου. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα Βόρεια της Πάφου. Παραθαλάσσια περιοχή με υψόμετρο 70m. Συνορεύει βορειοδυτικά με το χωριό Λέμπα, νοτιοανατολικά με το Κτήμα και βορειοανατολικά με το χωριό Έμπα.

5 Ονομασία: Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι από πού πήρε την ονομασία του το χωριό. Το πιο πιθανόν είναι να ονομάστηκε έτσι λόγω της χλωρίδας που είχε το χωριό.

6 Κλίμα: Το κλίμα είναι μεσογειακό. Δηλαδή έχουμε βροχερούς, ήπιους χειμώνες και ξηρά, ζεστά καλοκαίρια. Λόγω του ότι είναι παραθαλάσσιο χωριό έχουμε πολλή υγρασία.

7 Κάτοικοι- ασχολίες: Μετά την εισβολή παρουσιάστηκε αύξηση των κατοίκων. Το 2011 οι κάτοικοι ήταν 5340. Ελάχιστοι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία. Οι περισσότεροι είναι υπάλληλοι ξενοδοχείων, τραπεζικοί υπάλληλοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Πολλοί από τους κατοίκους ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ψάρεμα, αφού το χωριό Χλώρακας είναι παραθαλάσσια περιοχή.

8 Προϊόντα: Το χωριό Χλώρακας φημίζεται για τα αγγουράκια που καλλιεργούσαν οι κάτοικοι. Επίσης, παράγονται διάφορα λαχανικά και φρούτα.

9 Γειτονικές κοινότητες:
Το χωριό Χλώρακας γειτονεύει με τα χωριά Κισσόνεργα, Λέμπα, Έμπα, Μούτταλο και το Κτήμα.

10 Πολιτιστική κληρονομιά (αξιοθέατα, ήθη, έθιμα):
Το φεστιβάλ του αγγουριού Μνημείο στο σημείο όπου κατέφθασε ο Διγενής στη Χλώρακα Το καΐκι του Διγενή Η βρύση του χωριού Το αμφιθέατρο κοντά στη βρύση Πασχαλινά παιχνίδια Και πολλά εκκλησάκια

11 Εκκλησάκια στη Χλώρακα:
Η Παναγία η Χρυσοαιματούσα Η Παναγία η Ελεούσα Ο Άγιος Νικόλαος Ο Άγιος Νεκτάριος Ο Άγιος Εφραίμ Ο Άγιος Υπάτιος Ο Άγιος Γεώργιος Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ


Κατέβασμα ppt "Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google