Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Ημερολόγιο των Μάγια” Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε κύκλου (περίπου 7885 χρόνια) ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται...

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Ημερολόγιο των Μάγια” Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε κύκλου (περίπου 7885 χρόνια) ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται..."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Ημερολόγιο των Μάγια” Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε κύκλου (περίπου 7885 χρόνια) ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται...

2 3 Είδη: 1) Η μεγάλη απαρίθμηση ήταν το κύριο ιστορικό ημερολόγιο. 2) Το Haab ήταν το πολιτικό. 3) Το Tzolkin ήταν θρησκευτικό. Τα ημερολόγια βασίζονταν στην σε σειρά απαρίθμηση των ημερών.

3 Μεγάλης Απαρίθμησης Μοιάζει με το σύστημα των ιουλιανών ημερών. Οι μέρες κ' οι κύκλοι αριθμούνται από το 0, όχι από το 1 όπως και άλλα ημερολόγια. Είναι οργανωμένο σε κύκλους (360 και 365 ημερών). Κάθε κύκλος του ανώτερου επιπέδου αποτελείται από 20 κύκλους του προηγούμενου μικρότερου κύκλου.

4 Haab Το έτος ήταν χωρισμένο σε 18 περιόδους, των 20 ημερών, ακολουθούμενες από πέντε μέρες''κακής" τύχης οι οποίες δεν ανήκαν σε καμιά περίοδο. Οι ημερομηνίες γράφονταν σαν ένας αριθμός,ακολουθούμενες από το όνομα της περιόδου. Δεν είχε σύστημα αρίθμησης των ετών, επαναλαμβανόταν με την συμπλήρωση ενός κύκλου 365 ημερών.

5 Tzolkin 2 τα είδη βδομάδας με διαφορετική διάρκεια η κάθε μία που εξελίσσονταν συγχρόνως: --1η αποτελούνταν από 13 ημέρες, τους τόνους και η καταγραφή τους ήταν από το 1 μέχρι το 13. --2η αποτελούνταν από 20 ημέρες, τα ιερογλυφικά Ο κύκλος των 260 ημερών αποτελούσε τη βάση των θρησκευτικών τελετουργιών των Μάγια και δεν είχε καμιά σχέση με το ηλιακό έτος.Δεν αναφέρονταν σε χρόνια ή μήνες, αλλά συσχετίζονταν με τα άλλα ημερολόγια των Μάγιας. Έτσι τα ημερολόγια Χάαμπ και Τζόκλιν σχημάτιζαν έναν Ημερολογιακό Κύκλο 52 ετών.

6 Tzolkin -Haab solar calendar symbols:

7 Προφητεία: Ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος κατευθύνθει απειλητικά προς τη Γη και πλησιάσει τόσο πολύ τον πλανήτη που θα προκαλέσει τρομακτικές καταστροφές. Ενεργοποίηση τεκτονικών ρηγμάτων. Η εκδήλωση αλλεπάλληλων καταστροφικών σεισμών. Η μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης. Η αναστροφή του μαγνητικού της πεδίου στον βομβαρδισμό της από γιγάντιους αστεροειδείς.

8 Συντέλεια του 2012: Η γρίπη των πτηνών και των χοίρων. 'Aλλοι πιστεύουν ότι η ηλιακή καταιγίδα θα απενεργοποιήσει τελείως δορυφόρους και ηλεκτρονικα είδη στον κόσμο. Αναλυτής της αγοράς Clem προέβλεψε ότι τόσο οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αγορές θα συντριβούν το 2012. H Αμερική έχει πολλούς εχθρούς πολλοί έχουν πυρηνικές κεφαλές. Ηφαίστειο έχει δείξει σταδιακά περισσότερη δραστηριότητα. Η έκρηξη αυτή μπορεί να προκαλέσει εποχή των παγετώνων.

9 Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία της ζωής σε άλλους πλανήτες. Η τελευταία φορά που η γη είχε πληγεί από έναν αστεροειδή, κατέστρεψε τους δεινόσαυρους.

10

11 ΔΕΝ έρχεται το Τέλος: Τα ημερολόγια είναι κυκλικά. Αυτό δεν λήγει στις 21 Δεκεμβρίου, απλώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Δεν μπορείνα υπάρχει πλανήτης με την τροχιά, την ταχύτητα, το μέγεθος και τη μάζα που αποδίδονται στον Νιμπίρου. Η ελλειπτική τροχιά που αποδίδεται στον Νιμπίρου είναι τόσο ασταθής, που η έλευσή του δίπλα από τον γιγάντιο Δία θα έπρεπε να τον είχε ήδη εκσφενδονίσει εκτός του Ηλιακού Συστήματος.

12 Εάν υπήρχε και πλησίαζε τη Γη, θα έπρεπε να ήταν ήδη ορατός. Οι ηλιακές καταιγίδες, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, η πτώση των μετεωριτών και τα άλλα είναι,φαινόμενα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τοπικές καταστροφές. Η ημερομηνία αυτή από τους καταστροφολόγους δεν έγινε τυχαία, συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τα ηλιοστάσια ήταν κρίσιμες ημερομηνίες στην αρχαιότητα, καθώς βάσει αυτών καθόριζαν τις γεωργικές εργασίες. Η ημερομηνία αυτή γεννά συνειρμούς στο συλλογικό ασυνείδητο.

13 Information: http://www.skepsou.gr/index.php/world/globalissues/109-ta- imerologia-ton-magia-kai-to-2012 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81% CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CF%8 4%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE %B1%CF%82 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181337&catid =7 http://www.madata.gr/diafora/science/243868.html http://www.taneasou.net/?p=90640 http://www.trutv.com/conspiracy/paranormal/2012-end-of-the- world/gallery.html?curPhoto=1 http://www.youtube.com/watch?v=QY_Gc1b F8ds&feature=player_embedded

14 Στην Εργασία Συμμετείχαν Τράιου Χριστίνε Φιλίππου Χριστίνα Ανθοπούλου Ασημίνα Κυριακίδου Ζωή Τζίμπουλα Παρασκευή


Κατέβασμα ppt "“Ημερολόγιο των Μάγια” Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε κύκλου (περίπου 7885 χρόνια) ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται..."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google