Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα
3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών Θάλεια Αρβανιτίδου Δημήτρης Γκαβανόζης Κωνσταντινιά Γκαβανόζη Χρήστος Δανιηλίδης Μιχαέλα Νασιάκου Παρουσίαση της εφαρμογής της NASA «Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα»

2 Το 3ο Δημοτικό είναι μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος Hands on Universe (Χέρια στο Διάστημα) και στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης μας έδωσε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το μάθημα της Αστρονομίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διαλέξεις γενικά για την Αστρονομία και το διάστημα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Unesco Σερρών κ. Ευαγγελία Ιωαννίδου και κ. Δημήτρη Τιτόκη Μάθαμε από τι αποτελείται το διάστημα (Γαλαξίες, Αστέρες, Πλανήτες, κλπ), είδαμε τα σχήματα των γαλαξιών και μάθαμε να τα αναγνωρίζουμε.

3 Στην συνέχεια, με την χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου αρχίσαμε να βλέπουμε το διάστημα σε φωτογραφίες και βίντεο. Μπορέσαμε να δούμε τον Ήλιο και να μάθουμε πως δημιουργούνται οι ηλιακές καταιγίδες αλλά και πως επηρεάζουν την Γη

4 Όταν ξεκινήσαμε να μελετάμε το Ηλιακό μας Σύστημα, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή της NASA «Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα». Η εφαρμογή εκτελείται κατευθείαν από το διαδίκτυο και βρίσκεται στην σελίδα eyes.nasa.gov/ Στην αρχική σελίδα πατάμε το κουμπί που λέει «Explore the Solar System» για να ανοίξει η εφαρμογή

5 Αφού ανοίξουμε την εφαρμογή μπορούμε να δούμε όλο το Ηλιακό Σύστημα: τον Ήλιο, τους πλανήτες, τα φεγγάρια τους, τους κομήτες, τους αστεροειδής, ακόμα και τα διαστημόπλοια που έχει στείλει η NASA στο διάστημα.

6 Οι πλανήτες είναι σχηματισμένοι από δεδομένα και φωτογραφίες που έχει η NASA από τα διαστημόπλοια που έχει στείλει αλλά και από παρατηρήσεις που έγιναν με τηλεσκόπια. Έτσι μπορούμε να τους δούμε όπως πραγματικά είναι. Ο Δίας και κάποια από τα 67 φεγγάρια του

7 Η εφαρμογή μας δείχνει πως είναι το Ηλιακό Σύστημα την στιγμή που μιλάμε, αλλά μας δίνει την δυνατότητα να «ταξιδέψουμε» στον χρόνο και να δούμε πως ήταν το 1950 ή πως θα είναι το 2050. Π.χ. μπορούμε να δούμε τον αστεροειδή που πέρασε δίπλα από την Γη στις 15 Φεβρουαρίου και να μετρήσουμε την απόστασή του από αυτήν.

8 Μπορούμε ακόμα να δούμε την θέα από το Voyager 1, που είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που βγήκε από το Ηλιακό Σύστημα, σαν να ταξιδεύαμε μαζί του.

9 Σαν επόμενο βήμα, έχουμε σαν στόχο να επισκεφτούμε επιστημονικά ιδρύματα όπως το πλανητάριο, να πάρουμε μέρος σε διαγωνισμούς Αστρονομίας, ακόμα και να κάνουμε παρατηρήσεις με πραγματικό τηλεσκόπιο κατά τις νυχτερινές ώρες. Μελετώντας το διάστημα μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας..

10 Σας Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google