Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

2 Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, η Σελήνη είναι ο δορυφόρος της Γης ενώ ο Ήλιος αποτελεί το λαμπρότερο άστρο.

3 Πληροφοριακά Ο Ήλιος είναι 109 φορές μεγαλύτερο από τη Γη και είναι το λαμπρότερο άστρο. Η σελήνη είναι το φωτεινότερο σώμα στην ουράνια σφαίρα μετά τον ήλιο και επειδή είναι πολύ κοντά στη Γη έχει έντονη βαρυτική επίδραση πάνω της. Ο Δίας είναι 1321 φορές όσος η Γη και μπορεί να χωρέσει όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

4 Ζώδιο Το ζώδιο του καθενός μας καθορίζεται από την θέση των πλανητών τη στιγμή της γέννησής μας. Οι αστρολόγοι, που δεν θεωρούνται επιστήμονες από την ευρύτερη κοινότητα, ισχυρίζονται ότι το ζώδιο μπορεί με τέλεια ακρίβεια να προβλέψει τον χαρακτήρα μας, τις αντιδράσεις μας και ακόμη και το μέλλον μας.

5 Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Οι φιλόσοφοι θεωρούν πως αποτελεί προσβολή να λες ότι όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν μόνο εξαιτίας μερικών τυχαία κοινών χαρακτηριστικών ως προς την ώρα γέννησης, τον τόπο γέννησης κ.ο.κ. Οι επιστήμονες πιστεύουν βάσει ενδείξεων πως η θέση των πλανητών δεν μπορεί να προβλέψει τον χαρακτήρα κανενός ανθρώπου.

6 Τι λένε οι επιστήμονες ; Η επιστημονική κοινότητα δέχεται πως το πεπρωμένο δεν μπορεί με καμία εξήγηση να είναι γραμμένο στα άστρα. Η αποδοχή ενός τέτοιου παράλογου ισχυρισμού δείχνει να ανησυχεί τους πραγματικούς επιστήμονες.

7 Περί αστρολόγων Οι προβλέψεις αστρολόγων είναι μάλλον αοριστολογιές παρά τεκμηριωμένες και επιστημονικά ορθές προβλέψεις. Δεν αρμόζει εν έτει 2012 να πιστεύεις πως η θέση των πλανητών μπορεί να προβλέψει την ζωή σου στο ελάχιστο. Την τυφλή και αδικαιολόγητη πίστη στο υπερφυσικό δεν υιοθετούν οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι.

8 Βιβλιογραφία ΤΟ ΒΗΜΑ – Η απάτη της αστρολογίας Richard Dawkins- Υφαίνοντας το ουράνιο τόξο.


Κατέβασμα ppt "Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google