Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project α’ τετραμήνου 2011-12 Γελ.Θρακομακεδόνων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project α’ τετραμήνου 2011-12 Γελ.Θρακομακεδόνων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project α’ τετραμήνου 2011-12 Γελ.Θρακομακεδόνων

2  ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ  ΚΑΤΣΙΦΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3 -Τι είναι ο τυφώνας; -Η επιστημονική ερμηνεία του τυφώνα. -Videos- Μαρτυρίες ανθρώπων για τυφώνες. -Οι μεγαλύτεροι τυφώνες στην ιστορία. -Αποτελέσματα τυφώνα.

4  ο τυφώνας είναι τύπος τροπικού κυκλώνα  με έντονες καταιγίδες και  καλά καθορισμένη επιφανειακή κυκλοφορία,  με φορά σύμφωνη με την κίνηση των δεικτών του ρολογιού για το νότιο ημισφαίριο,  πού γεννιέται συνήθως στις τροπικές περιοχές.

5  Οι τυφώνες ταξινομούνται σε 5 κατηγορίες, ανάλογα με τις ταχύτητες των συνοδευόντων ανέμων,  με την κατηγορία 1 να έχει τους ασθενέστερους ανέμους (74-95 μίλια την ώρα)  και την κατηγορία 5 τους ισχυρότερους (πάνω από 155 μίλια την ώρα).

6  Όταν η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 39 μίλια την ώρα,  στον κυκλώνα αποδίδουν ένα όνομα πού περιλαμβάνεται σε 6 καταλόγους θηλυκών και αρσενικών ονομάτων  Παλαιότερα τους ονόμαζαν ανάλογα με την ημέρα πού συνέβαιναν.  Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου καθιερώθηκαν μόνο γυναικεία ονόματα.  Από το 1978 όμως καθιερώθηκαν οι ανωτέρω κατάλογοι με τα αρσενικά και θηλυκά ονόματα.

7  Συνήθως οι τυφώνες γεννιούνται ανάμεσα στα μέσα Αυγούστου και τα τέλη Οκτωβρίου.  Του τυφώνα προηγούνται πάντα ατμοσφαιρικές διαταραχές στα θερμά νερά,  οι οποίες οφείλονται σε τροπικά κύματα πού έρχονται από τις ακτές της Αφρικής  και στη σύγκρουση ανέμων πού πνέουν από αντίθετες κατευθύνσεις και προσδίδουν περιστροφική και ανοδική κίνηση στον αέρα.

8  Η θύελλα γίνεται τυφώνας, όταν οι άνεμοι ξεπεράσουν τα 74 μ/ώρα.  Σ’ αυτή τη φάση σχηματίζεται και το περίφημο «μάτι του κυκλώνα»,  επειδή στο κέντρο του συστήματος ο αέρας βυθίζεται, στεγνώνει και θερμαίνει την περιοχή.  Έτσι ενώ η ευρύτερη περιοχή πλήττεται από λυσσώδεις ανέμους  στο κέντρο αυτής της «κόλασης» μια μικρή ζώνη (διαμέτρου 35–75 χιλ.) απολαμβάνει την ηρεμία της Είναι το «μάτι του κυκλώνα»

9  Ο φονικότερος τυφώνας ήταν αυτός του 1970 στο δέλτα του Γάγγη στο Μπαγκλαντές από τον οποίο  1.000.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  Η ίδια περιοχή επλήγη ξανά το 1991 με 138.000 νεκρούς.  Τυφώνας Nina (1975) κατέστρεψε την Κίνα.  Προκάλεσε την κατάρρευση σειράς φραγμάτων με άνω των 100.000 νεκρών

10  εκτεταμένες καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία αλλά και  ανθρώπινες απώλειες, αφού ελευθερώνεται ενέργεια ισοδύναμη με την έκρηξη πολλών ατομικών βομβών.  οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες οφείλονται στην τεράστια ποσότητα υδάτων πού επιπίπτουν στις παράκτιες περιοχές ωθούμενες από τους ανέμους.


Κατέβασμα ppt "Project α’ τετραμήνου 2011-12 Γελ.Θρακομακεδόνων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google