Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄

2 Η παγωνιέρα Τα πράγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν, όταν οι νοικοκυρές συστηματικά χρησιμοποιούσαν τις παγωνιέρες.Η ψυκτική τους ικανότητα διαρκούσε μέχρι να λιώσει ο πάγος, συνήθως μία μέρα. Τα νερά που έτρεχαν προς τα κάτω, έψυχαν τις επιφάνειες (από λαμαρίνα).Στο κάτω μέρος υπήρχαν ράφια, όπου τοποθετούσαν τα τρόφιμα και τα ποτά στο ψυγείο κι έτσι διατηρούσαν τα φαγητά παγωμένα.

3

4 Ο Παγοπώλης Το επάγγελμα του παγοπώλη είχε ξεχωριστή θέση τα παλιότερα χρόνια, διότι αν δεν υπήρχε ο παγοπώλης, οι νοικοκυρές θα δυσκολευόντουσαν πολύ.

5 Το επάγγελμα του παγοπώλη είχε ξεχωριστή θέση τα
παλιότερα χρόνια, διότι αν δεν υπήρχε ο παγοπώλης, οι νοικοκυρές θα δυσκολευόντουσαν πολύ.

6 Το ηλεκτρικό ψυγείο Το ηλεκτρικό ψυγείο εφευρέθηκε το Μετά την κατασκευή της αντλίας θερμότητας, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, εμφανίστηκαν στην αγορά τα ηλεκτρικά ψυγεία. Με τον καιρό τα ηλεκτρικά ψυγεία εξελίχθηκαν. Έτσι στην αγορά κυκλοφορούν ψυγεία με κατάψυξη και κάποια άλλα έχουν και περιφερειακούς μηχανισμούς. Τα πρώτα ηλεκτρικά ψυγεία λειτουργούσαν με φρέον, το οποίο αποδείχθηκε ότι προκαλεί την τρύπα του όζοντος, οπότε απαγορεύθηκε η χρήση τους.

7

8 O πρόγονος των σημερινών ψυγείων

9 Τα σημερινά ψυγεία Τοψυγείοείναισυσκευήπου λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης με αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κατά κύριο λόγο τροφίμων. Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό. Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει δύο κύριους μη συγκοινωνούντες χώρους, τησυντήρησηκαι τηνκατάψυξη. Η συντήρηση έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι αρκετή για να παγώσει το νερό. Προορίζεται για προϊόντα που θα καταναλωθούν εντός μιας βδομάδας ή ενός μήνα. Η κατάψυξη έχει κατά κανόνα χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να μετατραπεί το νερό σε πάγο, ενώ προορίζεται για αποθήκευση προϊόντων για μήνες. Άλλα ψυγεία έχουν μηχανισμό για την παραγωγή παγοκύβων ή ψύκτη, δηλαδή βρύση κρύου νερού.

10 Παλιά τα ψυγεία δεν είχαν μεγάλη χωρητικότητα.

11 Τα σημερινά ψυγεία είναι πολύ πιο ευρύχωρα από τα παλιότερα.

12 Διάφορα είδη ψυγείων Υπάρχουν πάρα ΄ πολλά ήδη ψυγείων.

13 Αυτοκίνητα ψυγεία

14 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google