Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

2 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Κλιματισμός είναι η διαδικασία ελέγχου και ρύθμισης, στα επιθυμητά όρια της: θερμοκρασίας του αέρα Υγρασίας του αέρα Ποιότητας του αέρα Κυκλοφορίας του αέρα Σε εσωτερικού χώρους κτιρίων και άλλους κλειστούς χώρους ή σε χώρους παραγωγής, επεξεργασίας προϊόντων, έτσι ώστε τα άτομα που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους να αισθάνονται άνετα ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Η θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα μειώνεται με την αφαίρεση θερμότητας, όποτε έχουμε ψύξη και αυξάνεται με τη προσθήκη θερμότητας, όποτε έχουμε θέρμανση. Η υγρασία του αέρα μειώνεται με την αφαίρεση των υδρατμών, όποτε έχουμε αφύγρανση και αυξάνεται με τη προσθήκη υδρατμών, όποτε έχουμε ύγρανση. Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα βελτιώνεται , αφενός με το καθαρισμό(φιλτράρισμα) του από σκόνη και άλλα μικροσωματίδια και αφετέρου με την ανανέωση του με φρέσκο εξωτερικό αέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η κυκλοφορία του αέρα ρυθμίζεται έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ενοχλητικά ρεύματα αέρα, διατηρώντας χαμηλή ταχύτητα κυκλοφορίας του αέρα μέσα στο χώρο. Πρέπει να εξασφαλίζεται και η ακουστική άνεση στους κλιματιζόμενους χώρους.

4 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΚΚΜ)

5 Φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα και
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Οι ΚΚΜ περιλαμβάνουν: Εναλλάκτες θερμότητας, που τροδοφοτούνται με ζεστό ή/και κρύο νερό για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας Υγραντήρες και αφυγραντήρες, που ρυθμίζουν την περιεκτικότητα του αέρα σε υδρατμούς Φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα και Ανεμιστήρες που προκαλούν την κυκλοφορία του. Οι ΚΚΜ δεν παράγουν θερμότητα ή ψύξη, άλλα συνδέονται με έναν ψύκτη και ένα λέβητα , ή με μια αντλία θερμότητας.

6 Το θερμό νερό ή ο ατμός μεταφέρονται στο θερμαντικό στοιχείο.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Εξοπλισμός Θέρμανσης Οι λέβητες θέρμανσης για ατμό και θερμό νερό χρησιμοποιούν πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο. Το θερμό νερό ή ο ατμός μεταφέρονται στο θερμαντικό στοιχείο. Το θερμαντικό στοιχείο είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της ΚΚΜ

7 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Εξοπλισμός Ψύξης Ένα τυπικό σύστημα ψύξης του νερού είναι ο ψύκτης. Τα βασικά εξαρτήματα ενός τυπικού ψύκτη είναι ο συμπιεστής, ο συμπυκνωτής, ο εξατμιστής και η βαλβίδα διαστολής.

8 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google