Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του .

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του .
Φυσικό Περιβάλλον Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του .

2 Το φυσικό μας περιβάλλον βρισκόταν πάντα σε απόλυτη ισορροπία καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια και το ανθρώπινο είδος εξελισσόταν τα πράγματα άλλαξαν . Οι άνθρωποι σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για τη «μητέρα φύση» και άρχισαν να την καταστρέφουν . Η καταστροφή αυτή είναι ένα από τα οχτώ θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας.

3 Το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει ο άνθρωπος είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία, την ανάπτυξη και την ευημερία του. `Όταν λέμε φυσικό περιβάλλον εννοούμε το χώρο που μας περιβάλλει και μέσα στον οποίο ζούμε, κινούμαστε, αναπτυσσόμαστε και ψυχαγωγούμαστε. Είναι με λίγα λόγια η φύση γύρω μας, τα δέντρα, το νερό, ο αέρας, το φως κ.λπ.. `Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να ζήσει ο άνθρωπος. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.

4 Αίτια καταστροφής του περιβάλλοντος …
1. Η βιομηχανική ανάπτυξη και η τεχνολογική πρόοδος αποτελούν τις βασικότερες αιτίες της καταστροφής. Η κατάσταση επιδεινώθηκε σε επικίνδυνο βαθμό μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. 2. Ο καταναλωτικός χαρακτήρας της σύγχρονης ζωής και η τάση για υλικό ευδαιμονισμό επιτάσσουν την αλόγιστη εκμετάλλευση και «αφαίμαξη» της φύσης.

5 3. Η άρνηση λήψης ουσιαστικών προστατευτικών μέτρων (φίλτρα στις βιομηχανικές μονάδες).Η εγκληματική αυτή ενέργεια στηρίζεται στην αισχροκέρδεια, επειδή τα προστατευτικά φίλτρα κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά και μειώνουν των παραγωγή.

6 4. Τα διάφορα χημικά παρασκευάσματα, οι συνθετικές ύλες και τα γεωργικά φάρμακα αποτελούν σοβαρές αιτίες ρύπανσης, αφού δεν αποικοδομούνται στη φύση. 5. Τα βιομηχανικά απόβλητα και τα λύματα των εργοστασίων διοχετεύονται αυτούσια στη φύση, χωρίς προηγουμένως να έχουν υποστεί βιολογικό καθαρισμό. 6. Η υπερβολική και απρογραμμάτιστη συγκέντρωση πληθυσμού στα αστικά κέντρα.

7 9. Οι πυρκαγιές και οι εμπρησμοί με σκοπό την οικοπεδοποίηση
7. Η έκλυση ραδιενέργειας από πυρηνικά ατυχήματα (Τσερνομπίλ) και οι πυρηνικές δοκιμές. 8. Οι πετρελαιοκηλίδες που καταλήγουν στη θάλασσα από ατυχήματα ή ναυάγια. 9. Οι πυρκαγιές και οι εμπρησμοί με σκοπό την οικοπεδοποίηση .10. Γενικότερα, η απουσία κρατικής μέριμνας και η αδιαφορία των πολιτών.

8 Οι καταστροφικές συνέπειες …
Οι συνέπειες της καταστροφικής επέμβασης του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον αφορούν τόσο τη φύση όσο και τον ίδιο.

9 1. Πρώτα απ’ όλα καταστρέφονται στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή (οξυγόνο, υδρογόνο, άζωτο…). 2. Η συνεχής «αφαίμαξη» της φύσης οδήγησε στην εξάντληση των φυσικών πόρων (πετρέλαιο ,μέταλλο , δάση). 3. Ο αέρας, το νερό, το έδαφος μολύνονται με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τα ζώα και τον άνθρωπο.

10 4. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η αλλαγή στις κλιματολογικές συνθήκες ορισμένων περιοχών (ιδιαίτερα των αστικών) είναι απόρροια της επέμβασης του ανθρώπου στη φύση. 5. Επίσης, αναφέρουμε την καταστροφή του ενάλιου πλούτου (ψάρια, θαλάσσια φυτά…). 6. Το φυσικό τοπίο έχει υποστεί ανεπανόρθωτη παραμόρφωση (κτίρια – μεγαθήρια, απρογραμμάτιστη δόμηση, αφισοκολλήσεις, λατομεία…).

11 7. Όλα τα παραπάνω ευθύνονται για τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας, καθώς σπάνια είδη ζώων εξαφανίζονται, επειδή δεν μπορούν να επιζήσουν στις νέες συνθήκες

12 9. Τα καυσαέρια, η ηχορύπανση, το νέφος αποτελούν πια χαρακτηριστικά των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας πλήττει ιδιαίτερα τον άνθρωπο, αφού κι αυτός αποτελεί μέρος της φύσης.

13 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ !

14 Made by : Κυριακή Πορτοκάλη Αθανασία Μιχαηλίδου Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Βάσω Σιούπουλη .


Κατέβασμα ppt "Ισορροπία ,καταστροφή και τρόποι προστασίας του ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google