Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών ασκήσεων πολλαπλής επιλογής

2 Σκοπός Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη και η παρουσίαση των πιο δημοφιλών διαδικτυακών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης όμοιας με το facebook με δυνατότητες εγγραφής χρήστη, δημιουργίας χρονολογίου, ανταλλαγής μηνυμάτων με τους χρήστες, ανεβάσματος εικόνων, βίντεο, link και προβολή αυτών στο προσωπικό χρονολόγιο καθώς και στον κοινόχρηστο τοίχο, αποδοχή- απόρριψη αιτήματος φιλίας. Επίσης στα ζητούμενα είναι και η ανάπτυξη μικροεφαρμογής για την δημιουργία από τον χρήστη, ασκήσεων πολλαπλής επιλογής και διαφόρων άλλων, ποικίλου περιεχομένου με έλεγχο των απαντήσεων και ένδειξη σωστού-λάθους καθώς και τελικής απόδοσης. Η δημιουργία και η ενσωμάτωση σε κατηγορίες ικανού πλήθους τέτοιων ασκήσεων για μαθήματα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

3 Κοινωνικά δίκτυα Social media συνηθίζεται να ονομάζονται μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social networks), όπως το facebook και το Linkedin, τα συγκεκριμένα δεν είναι παρά μόνο δύο από αυτά. Στα social media περιλαμβάνονται και πολλά άλλα όπως τα blogs και media sharing sites

4 Δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Facebook MySpace Youtube Blogger Flickr Twitter LinkedIn

5 Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου cms To Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου είναι λογισμικό το οποίο επιτρέπει στον οποιονδήποτε, ακόμα και αν δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού και γλώσσας HTML, να δημιουργήσει και να διαχειριστεί με τρόπο εύκολο και γρήγορο την ιστοσελίδα του.

6 BP Registration:login, new member Envolve Chat: chat rooms Simple Image Upload: Post Images Like Posts and Comments BuddyPress: Posts,Activity, members WORDPRESS JOOMLADRUPAL HotPotatoes Ασκήσεις Html JQUIZ( σύντομη απάντηση) JCROSS( σταυρόλεξο ) JMIX( μπερδεμένη πρόταση ) JCLOZE( συμπλήρωση κενών ) JMATCH( αντιστοίχιση )

7 Βασικά αρχεία του WordPress Από όλα τα παραπάνω αρχεία που βλέπουμε τα σημαντικότερα είναι: το wp-config.php, το οποίο είναι απαραίτητο γιατί περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία σύνδεσης της βάσης δεδομένων μας. Αυτό το αρχείο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ρυθμίσουμε λειτουργίες της βάσης δεδομένων, να βελτιώσουμε την απόδοση του WordPress, καθώς επίσης να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφάλειας. το index.php, το οποίο είναι βασικό αρχείο σε κάθε template στην κατασκευή wordpress theme.

8 Δημιουργία πινάκων μέσω WordPress

9 Περιήγηση στην σελίδα μας Πίνακας έλεγχου

10 Κεντρική σελίδα

11 Προφίλ χρηστών

12 Συμπεράσματα Έπειτα από έρευνα και δοκιμή άλλων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, όπως το joomla και το drupal καταλήξαμε στην χρησιμοποίηση του wordpress, για την υλοποίηση της εφαρμογής μας, διότι με τα δύο προηγούμενα υπήρξαν προβλήματα συμβατότητας. Ξεκινώντας τη διαδικασία μελέτης της πτυχιακής μας εργασίας είχαμε ήδη ένα βασικό επίπεδο γνώσεων όσον αφορά το wordpress Cms. Στην πορεία, διερευνώντας όλο και περισσότερο τις δυνατότητες χρήσης και κυρίως επέκτασης, τις οποίες έχει, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το wordpress είναι ένα καταπληκτικό δωρεάν εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων. Είναι σχετικά εύκολο για κάποιον αρχάριο να εισέλθει στον κόσμο και στο περιβάλλον του wordpress, καθώς υπάρχει πληθώρα πληροφοριών, διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όπως επίσης και σχετικά βίντεο με οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης. Μια χρονοβόρα διαδικασία, ήταν η εύρεση των κατάλληλων plugins και η υποστήριξη αυτών, ώστε να επιτευχθεί το κατάλληλο αποτέλεσμα, παρ’ όλα αυτά με τη χρήση του wordpress καταφέραμε να το πετύχουμε.


Κατέβασμα ppt "Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google