Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

CMS (Content Management System) Ανδρέας Βέγλης. Ορισμός  Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "CMS (Content Management System) Ανδρέας Βέγλης. Ορισμός  Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 CMS (Content Management System) Ανδρέας Βέγλης

2 Ορισμός  Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί συγκεντρωμένες πληροφορίες ηλεκτρονικής μορφής.  Σχετικά με το Διαδίκτυο, όταν αναφερόμαστε σε ένα CMS, μιλάμε για ένα σύστημα διαχείρισης του περιεχομένου ενός διαδικτυακού τόπου (Web CMS). Αποτελείται από ένα πλήθος εργαλείων, με τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε όποιον ανανεώνει μια ιστοσελίδα να περνάει νέο περιεχόμενο, να αλλάζει τα κείμενα, τις φωτογραφίες, τα αρχεία και ο,τιδήποτε άλλο, εύκολα και γρήγορα.

3 Ιστορικά στοιχεία  Αρχικά αναπτύχθησαν για οργανισμούς που έκαναν web publishing.  To 1995, το CNET δημιούργησε την εταιρία Vignette για να εμπορευτεί το σύστημα διαχείρισης εγγράφων web που είχε αναπτύξει.CNET Vignette  Αυτή ήταν η αρχή για τη δημιουργία των CMS.

4 Ιδιότητες  Διαχείριση δικτυακού περιεχόμενου, όπως κείμενα, εικόνες, πίνακες.  Αλλαγή περιεχόμενου χωρίς να είναι απαραίτητες ειδικές γνώσεις σχετικές με τη δημιουργία ιστοσελίδων ή γραφικών  Τα κείμενα γράφονται μέσω κάποιων online WYSIWYG ("What You See Is What You Get") html editors

5 Τρόπος εργασίας  Οι αλλαγές του site μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεμένος στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να έχει εγκατεστημένα ειδικά προγράμματα επεξεργασίας ιστοσελίδων, γραφικών κ.λπ.  Μέσω ενός απλού φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser), ο χρήστης μπορεί να συντάξει ένα κείμενο και να ενημερώσει άμεσα το δικτυακό του τόπο.

6 Τα CMS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  Ειδήσεις (εφημερίδες, περιοδικά, πρακτορεία ειδήσεων κ.λπ.)  Παρουσιάσεις εταιριών και προσωπικού  Καταλόγους προϊόντων  Παρουσιάσεις προϊόντων  Online υποστήριξη  Αγγελίες και ανακοινώσεις  Παρουσιάσεις και προβολή γεωγραφικών περιοχών  Διαφημίσεις  Δελτία Τύπου  Όρους και συμβόλαια  Χάρτες, κατευθύνσεις, οδηγίες


Κατέβασμα ppt "CMS (Content Management System) Ανδρέας Βέγλης. Ορισμός  Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google