Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού
Ονοματεπώνυμο: Βάλια Καραπιπεράκη Ονοματεπώνυμο:Μαρία Κρασανάκη Στ2'

2 Περιεχόμενα της παρουσίασης
Κούλες Άγιος Νικόλαος Κνωσσός Φαιστός Σπιναλόγκα Φοινικόδασος Πρέβελη Φαράγγι της Σαμαριάς

3 Συνέχεια περιεχομένων...
Λουτρό Φοινικόδασος Βάι Ανώπολη

4 Κούλες «Με πλατύ πάτησε πόδι στα νερά και αγέρωχος ο μέγας Κούλες
«Με πλατύ πάτησε πόδι στα νερά και αγέρωχος ο μέγας Κούλες Η γραμμή του ορίζοντα έλαμψε, ορατή και πυκνή και αδιαπέραστη. Αυτός, ο πρώτος ύμνος»

5 Άγιος Νικόλαος Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού αποτελεί σημείο μνήμης και αναφοράς του παρελθόντος για τους κατοίκους της περιοχής.

6 Κνωσσός Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Αγγλος Sir Άρθουρ Έβανς.

7 Φαιστός Η Φαιστός ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Κρήτης κατά τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού και αποτελεί σήμερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο

8 Σπιναλόγκα Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί το οποίο κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας στην Επαρχία Μεραμπέλλου. Το αρχαίο του όνομα ήταν Καλυδών.

9 Φοινικόδασος Πρέβελη Η Πρέβελη είναι περιοχή του Νομού Ρεθύμνης κοντά στο Λιβυκό πέλαγος με την ομώνυμη Μονή και την διάσημη παραλία με το παραποτάμιο της φοινικόδασος

10 Φαράγγι της Σαμαριάς Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στην Κρήτη,στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων. Με μήκος 18 χιλιομέτρων,είναι ίσως το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι της Ευρώπης μετά από το φαράγγι του Βερντόν.

11 Λουτρό Το Λουτρό Χανίων είναι ένας ακατοίκητος βράχος, απέναντι από τον Κόλπο του Λουτρού, στον ομώνυμο οικισμό. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Σφακίων. Ο κόλπος του Λουτρού και η βραχονησίδα Λουτρό(δεξιά).

12 Φοινικόδασος Βάι Το Φοινικόδασος του Βάι βρίσκεται στην Κρήτη, στο νομό Λασιθίου. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κρήτης δίπλα στη θάλασσα, συγκεκριμένα στις κρητικές ακτές του Καρπάθιου πελάγους.

13 Ανώπολη Η Ανώπολη κατά την μεγαλύτερη έκταση της είναι πεδινή περιοχή, ενώ η κύρια ασχολία των κατοίκων εντοπίζεται στην αγροτική οικονομία. Τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα που παράγει η περιοχή είναι ελαιόλαδο και σταφίδα.


Κατέβασμα ppt "Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google