Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3
υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΗ

2 Η ζωή της Η Υπατία ήταν μαθηματικός και νεοπλατωνική φιλόσοφος από την Αλεξάνδρεια όπου και δίδαξε. Δολοφονήθηκε στα 415 μ.Χ., βίαια από όχλο χριστιανών οι οποίοι την κατέκοψαν με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της, ως τραγική κατάληξη μιας σύγκρουσης που "είχε να κάνει με την πολιτική ζωή της Αλεξάνδρειας".

3 Το έργο της Σύμφωνα με το λεξικό Σούδα, η Υπατία έγραψε σχόλια
Σύμφωνα με το λεξικό Σούδα, η Υπατία έγραψε σχόλια στην Αριθμητική του Διοφάντη του Αλεξανδρέως, στα Κωνικά του Απολλώνιου και στον αστρονομικό κανόνα του Πτολεμαίου. Η Υπατία δίδασκε καθημερινά στο σπίτι της, σε μαθητές οι οποίοι έρχονταν "από παντού"  αλλά έδινε επίσης διαλέξεις στο ευρύτερο κοινό με θέμα πάντα την φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. 

4 Ο θάνατός της Η Υπατία δολοφονήθηκε, σύμφωνα με το Σωκράτη Σχολαστικό, από μερίδα πλήθους χριστιανών οι οποίοι πίστευαν ότι ήταν υπαίτια για τη μη συμφιλίωση του έπαρχου Ορέστη και του Επισκόπου Αλεξανδρείας Κύριλλου. Ο φανατισμένος όχλος την ξεγύμνωσε, την κατέκοψε με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της.


Κατέβασμα ppt "υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google