Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΑΤΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΗ. Η ζωή της Η Υπατία ήταν μαθηματικός και νεοπλατωνική φιλόσοφος από την Αλεξάνδρεια όπου και δίδαξε. Δολοφονήθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΑΤΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΗ. Η ζωή της Η Υπατία ήταν μαθηματικός και νεοπλατωνική φιλόσοφος από την Αλεξάνδρεια όπου και δίδαξε. Δολοφονήθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΑΤΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΗ

2 Η ζωή της Η Υπατία ήταν μαθηματικός και νεοπλατωνική φιλόσοφος από την Αλεξάνδρεια όπου και δίδαξε. Δολοφονήθηκε στα 415 μ.Χ., βίαια από όχλο χριστιανών οι οποίοι την κατέκοψαν με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της, ως τραγική κατάληξη μιας σύγκρουσης που "είχε να κάνει με την πολιτική ζωή της Αλεξάνδρειας".

3 Το έργο της Σύμφωνα με το λεξικό Σούδα, η Υπατία έγραψε σχόλια  στην Αριθμητική του Διοφάντη του Αλεξανδρέως,  στα Κωνικά του Απολλώνιου  και στον αστρονομικό κανόνα του Πτολεμαίου. Η Υπατία δίδασκε καθημερινά στο σπίτι της, σε μαθητές οι οποίοι έρχονταν "από παντού" αλλά έδινε επίσης διαλέξεις στο ευρύτερο κοινό με θέμα πάντα την φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

4 Ο θάνατός της Η Υπατία δολοφονήθηκε, σύμφωνα με το Σωκράτη Σχολαστικό, από μερίδα πλήθους χριστιανών οι οποίοι πίστευαν ότι ήταν υπαίτια για τη μη συμφιλίωση του έπαρχου Ορέστη και του Επισκόπου Αλεξανδρείας Κύριλλου. Ο φανατισμένος όχλος την ξεγύμνωσε, την κατέκοψε με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της.


Κατέβασμα ppt "ΥΠΑΤΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΗ. Η ζωή της Η Υπατία ήταν μαθηματικός και νεοπλατωνική φιλόσοφος από την Αλεξάνδρεια όπου και δίδαξε. Δολοφονήθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google