Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισπνεόμενες ουσίες Οι εισπνεόμενες ουσίες έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στους ανθρώπους ένα γρήγορο φτιάξιμο. Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισπνεόμενες ουσίες Οι εισπνεόμενες ουσίες έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στους ανθρώπους ένα γρήγορο φτιάξιμο. Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισπνεόμενες ουσίες Οι εισπνεόμενες ουσίες έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στους ανθρώπους ένα γρήγορο φτιάξιμο. Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές για το καθάρισμα μπορούν να θεωρηθούν ως εισπνεόμενες ουσίες.

2 Όταν εισπνέουμε ουσίες το σώμα στερείται το οξυγόνο και η καρδιά αναγκάζεται να χτυπά δυνατά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς Οι χρήστες εισπνεόμενων ουσιών μπορεί να νιώσουν ναυτία, ρινορραγίες και να χάσουν την αίσθηση ακοής ή όσφρησης. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των μυών,ενώ τα δηλητηριώδη χημικά προκαλούν σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες και σε όλο το ανοσοποιητικό σύστημα.

3 Επίσης, κινδυνεύουν από το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου λόγω των συνεχόμενων Εισπνεόμενων. Ο θάνατος μπορεί να επέλθει ακαριαία είτε την πρώτη είτε την εκατοστή φορά που οι χρήστες θα κάνουν χρήση της ουσίας.

4 Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι: Εξασθένιση μυών Αποπροσανατολισμός Έλλειψη συντονισμού Οξυθυμία Κατάθλιψη Σοβαρή και μερικές φορές μη αναστρέψιμη βλάβη στην καρδιά, στο συκώτι, στα νεφρά, στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο Εξασθένηση της μνήμης, μειωμένη οξύνοια Απώλεια ακοής Βλάβη στο μυελό των οστών Θάνατο λόγω καρδιακής ανακοπής ή ασφυξίας (απώλεια οξυγόνου)

5 Οι ουσίες αυτές είναι εθιστηκές κυρίως σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Οι χρήστες αρχικά νιώθουν μια έντονη επιθυμία να χρησιμοποιήσουν τις εισπνεόμενες ουσίες, μετά από κάποια συνεχόμενη χρήση των ουσιών αυτών για μερικές μέρες.

6 Οι χρήστες που σταματούν να παίρνουν εθίσθηκες ουσίες υποφέρουν από συμπτώματα στέρησης τα οποία είναι… 1) ναυτία, 2) υπερβολική εφίδρωση 3) μυϊκές κράμπες, 4) πονοκεφάλους, 5) ρίγη, 6) αναστάτωση, 7) τρέμουλο και παραισθήσεις

7 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ Το 2007 τα εισπνεόμενα ήταν οι ουσίες που χρησιμοποιούσαν συνήθως οι έφηβοι ηλικίας 12 με 13 ετών. Οι χρήστες οι οποίοι πέθαναν από ξαφνικό Θάνατο δεν είχαν ιστορικό προηγούμενης χρήσης εισπνεόμενων ουσιών. Έκαναν χρήση πρώτη φορά

8 Οι εισπνεομενες ουσίες διαιρούνται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους: ΥΓΡΑ οι ουσίες αυτές μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα οικιακής η βιομηχανικής χρήσης όπως… 1) διαλυτικά βαφής, 2) ουσίες που αφαιρούν τα λίπη (βενζίνη, κόλλες, διορθωτικά υγρά και μελάνια μαρκαδόρων). ΣΠΡΕΙ αποσμητικά σπρέι και λακ μαλλιών, σπρέι φυτικών ελαίων για το μαγείρεμα και σπρέι προστατευτικών ουσιών.

9 ΑΕΡΙΑ στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ιατρικά αναισθητικά (αιθέρας, χλωροφόρμιο και νιτρώδες οξείδιο, που συνήθως ονομάζεται «αέριο γέλιου») ΝΙΤΡΩΔΗ (χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε συντηρητικά τροφίμων, στα καθαριστικά δερμάτινων, σε αποσμητικά χώρων, κ.λπ). Δρουν απευθείας στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο όπως και στη σπονδυλική στήλη. Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται συνήθως ως βοηθήματα και είναι γνωστά ως «Πόπερ» ή «σνάπερς».

10 ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ Η Ινδική κάνναβη, επισήμως γνωστή ως Cannabis sativa forma indica, είναι ένα ετήσιο φυτό της οικογένειας Cannabaceae.

11 Η Ινδική Κάνναβη περιγράφτηκε ως σχετικά κοντό, κωνικό, και πυκνά διακλαδισμένο. Ενώ η Κάνναβη sativa περιγράφετε ως ψηλή και με πιο απλωμένη διακλάδωση…επίσης, περιγράφει τα φύλλα της ως ευρεία, ενώ σε αντίθεση με αυτά της Κάνναβης sativa τα χαρακτήρισε ως σχετικά μακριά και στενά φυλλα.Τα φυτά της Ινδικής κάνναβης μπορεί να προέρχονται από την οροσειρά Χίντου Κους.

12 Καλλιέργεια Τα φυτά της ινδικής κάνναβης είναι παραδοσιακά και καλλιεργούνται για την παραγωγή χασίς. Φαρμακολογικός, η κάνναβη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κανναβιδιόλη από τα κλαδιά της Κάνναβης sativa. Η ευφορία της Ινδικής κάνναβης είναι υψηλή και έχει ευεργετικές ιδιότητες, όπως είναι η ανακούφιση του πόνου πέρα το ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την αϋπνία, και παράλληλα είναι και αγχολυτικό. Σε αντίθεση η Κάνναβη sativa που είναι πιο συχνές οι αναφορές για «παράξενη συμπεριφορά» και «ψυχική διαταραχή»,ακόμα, αν και σπάνια, δημιουργεί και παραισθήσεις.

13 Φύλλο Ινδικής Κάνναβης

14 Κάνναβη Λουλούδι (φούντα)

15 Η κάνναβη ταξινομείτε συνήθως σε τρία διακριτά είδη φυτών Κάνναβη (Cannabis sativa), ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και Cannabis ruderalis.

16 Στην Ελλάδα Στην Ελλάδα υπάρχει ως καλλιεργούμενο φυτό και είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Θεωρείται κλωστικό φυτό αφού από αυτή, ιδιαίτερα την Sativa, λαμβάνονται ίνες που χρησιμοποιούνται για να υφάνουμε και να κατασκευάσουμε διάφορα είδη σκοινιών, καμβά και άλλων υλικών. Η καλλιέργειά της στην Ελλάδα με σκοπό την παραγωγή τέτοιων ειδών αποτελούσε μια γεωργική βιομηχανία, αλλά αργότερα απαγορεύτηκε. Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο παράνομα συνήθως ως ναρκωτικό, ενώ επιτρέπεται η χρήση του ως λύση για ιατρικά προβλήματα σε οκτώ χώρες.

17 Την ομάδα αποτελούν: Εύη Κοκκαλάρα Λουκία Καραγιάννη Εύη Λιαπή Ελένη Κοκώνη Δάφνη Νικολάου


Κατέβασμα ppt "Εισπνεόμενες ουσίες Οι εισπνεόμενες ουσίες έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στους ανθρώπους ένα γρήγορο φτιάξιμο. Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google