Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

2 Το αλκοόλ γίνεται ευκολότερα αντιληπτό ως ένα ναρκωτικό που μειώνει την ικανότητα του ατόμου να σκέπτεται λογικά και διαστρεβλώνει την κρίση του.

3 Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν για το τονωτικό αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει με μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί που πίνει κάποιος για να «χαλαρώσει». Όμως, εάν κάποιος καταναλώνει περισσότερο από όσο μπορεί να χειριστεί το σώμα, τότε το άτομο βιώνει τις κατασταλτικές επιπτώσεις του αλκοόλ.

4 ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Αλκοολισμός ονομάζεται η παθολογική σχέση που μπορεί να αναπτύξει ένα άτομο με το αλκοόλ. Ο συγκεκριμένος όρος υποδηλώνει την πλήρη εξάρτηση του ατόμου από το αλκοόλ. Ο αλκοολισμός προκαλεί σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλης προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και σε πολλές περιπτώσεις αιφνίδιο θάνατο. Επιπλέον προκαλεί και κίρρωση του ήπατος καθώς και καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος.

5 Σύμφωνα με έρευνες, ο αλκοολισμός προκαλεί οικιακά και εργατικά ατυχήματα. Οι αλκοολικοί συχνά εμφανίζουν καταθλιπτικές, αυτοκαταστροφικές τάσεις καθώς και παραισθήσεις. Τέλος τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι νέοι καταφεύγουν στον αλκοολισμό.

6 Κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Τα νεογνά που επιβιώνουν, αργότερα στη ζωή παρουσιάζουν διαταραχές στην όραση και στη μάθηση, και επιδεικνύουν κοινωνικά προβλήματα, και προβλήματα συμπεριφοράς και κρίσης. Υπάρχει εξάλλου και μεγάλη πιθανότητα να γίνουν και τα ίδια αλκοολικά . Σε περιπτώσεις μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν όχι μόνο σοβαρές μαιευτικές επιπλοκές, αλλά επίσης και ο κίνδυνος εμφάνισης του Εμβρυϊκού Συνδρόμου Αλκοόλης. Το σύνδρομο αναφέρεται σε νεογνά που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά. Γεννιούνται με χαμηλό βάρος και ανάστημα, έχουν συνήθως διανοητική υστέρηση, παραμορφώσεις και υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

7 Οι πηγές μας: Wikipedia.org Bestrong.org Drugfreeworld.org

8 Η ομάδα μας: Χρύσα Τσούρμα Σωτηρία Χαραλαμπίδη Ισμήνη Φράγκου Βαγγέλης Χαραλάμπου Αντώνης Φαλλιέρας


Κατέβασμα ppt "ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google