Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ναρκωτικα Συνέπειες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ναρκωτικα Συνέπειες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ναρκωτικα Συνέπειες

2 . Οι παράνομες ουσίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι η μαριχουάνα,η κοκαϊνη,το κρακ,το LSD,το PCP,η ηρωίνη και η εκσταση. Δυστυχώς η χρήση των παράνομων ουσιών από τους νέους αυξάνεται ιδιαίετερα μεταξύ των νεαρότερων εφήβων.Ο μέσος όρος ηλικίας πρώτης χρήσης μαριχουάνας είναι γύρω στα 14 χρόνια,ενώ το αλκοολ είναι γύρω στα 12.Η χρήση του αλκοολ και της μαριχουάνας από μαθητές σχολείων έχει γίνει ένα συχνό και ανησυχητικό πρόβλημα. Η χρήση των ναρκωτικών οδηγεί σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων.Ο κίνδυνος χρήσης των ναρκωτικών αργότερα στη ζωή,οι αποτυχίες στο σχολείο,η μείωση των ικανοτήτων,ο κίνδυνος για ατυχήματα,η βία και η εγκληματικότητα,η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά χωρίς προφυλάξεις και η αυτοκτονία είναι μεταξύ των προβλημάτων που αποτελούν την παρούσα και μελλοντική φάση της ζωής το νέου

3 Κοινωνικές συνέπειες Ο εθισμός σε οποιοδήποτε ναρκωτικό έχει τρομακτικές συνέπειες,όπως είναι η απώλεια του νοήματος της ζωής, έλλειψη στόχων και φιλοδοξιών για μελλοντική εξέλιξη, παρασιτικός τρόπος ζωής, επιβίωση εις βάρος των άλλων, ανεργία, χρέη, οικονομική κατάρρευση, διαταραγμένες οικογενειακές σχέσεις, διαζύγια, διαταραγμένες σχέσεις με γονείς και παιδιά, βίαιη συμπεριφορά, εγκληματικές τάσεις, προβλήματα με το νόμο, αυξημένος κίνδυνος θανάτου από καυγά, αυτοκινητιστικό δυστύχημα, υπερβολική δόση και η αυτοκτονία.

4 Ψυχολογικές συνέπειες
Το άτομο που είναι εθισμένο από τα ναρκωτικά πάσχει και από πολλές ψυχικές διαταράξεις όπως είναι η διαταραχή της μνήμης, διαταραχές του ύπνου, αλλαγές στην προσωπικότητα, απώλεια ενδιαφέροντος για ο,τιδήποτε δεν έχει σχέση με τα ναρκωτικά, χειριστική συμπεριφορά, μειωμένη ικανότητα ανάληψης ευθυνών, συναισθηματικό μούδιασμα, επιρρέπεια στη χειραγώγηση, ασυνειδησία, ανεντιμότητα, έλλειμμα ηθικής, επιθετικότητα, άγχος, ψύχωση, κατάθλιψη, παράνοια, αυτοκτονικές τάσεις, πλήρης αποσύνθεση της προσωπικότητας.

5 Σωματικές συνέπειες Μερικές σωματικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου που έχει εθιστεί από παράνομες ουσίες είναι λοιμώδεις δερματοπάθειες, αποστήματα, σήψη και σηψαιμία, λοίμωξη καρδιακής βαλβίδας, βακτηριδιακή ενδοκαρδίτιδα, θρόμβωση και φλεγμονώδης αντίδραση του αγγειακού τοιχώματος, τοξική ηπατίτιδα, οξεία και χρόνια ηπατίτιδα B και C, κίρρωση, μόλυνση από τους ιούς HIV, HCV, HBV, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλητηρίαση από ναρκωτικά, τοξική νευροπάθεια, πεπτικές διαταραχές, υποσιτισμός, ορμονικές διαταραχές, στειρότητα και ανικανότητα, υπερβολική δόση, καρδιακή ανακοπή και αναπνευστική ανεπάρκεια, οίδημα, υποξική εγκεφαλική βλάβη που οδηγεί σε πάρεση, παράλυση και άλλα νευρολογικά ελλείμματα, τικ (μυόσπασμα), επιληπτικές κρίσεις, άνοια και θάνατος.

6 Τρόποι αντιμετώπισης Η πρόληψη, η ενημέρωση κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, οι πολιτικές απεξάρτησης και επανένταξης, η προσπάθεια στροφής της νεολαίας μας στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό, η ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού είναι μερικά μόνο μέτρα που η πολιτεία οφείλει να προωθεί αδιάκοπα και ανεξαρτήτως κόστους. Παράλληλα θα πρέπει να επανεξεταστεί η ποινικοποίηση της χρήσης, αφού στα χρόνια που εφαρμόστηκε δεν επέλυσε κανένα απολύτως πρόβλημα. Η πολιτεία μέσω των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης οφείλει να στραφεί στο κυνήγι και την παραδειγματική τιμωρία των καλλιεργητών και των εμπόρων και όχι των χρηστών, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και προγράμματα απεξάρτησης και σε καμιά περίπτωση εγκλεισμό σε φυλακή. Στην κατεύθυνση αυτή οποιαδήποτε φαινόμενα διαφθοράς, ανοχής, διαπλοκής και συγκάλυψης θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

7 .


Κατέβασμα ppt "Ναρκωτικα Συνέπειες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google