Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας

2 Η ομάδα μας Μαρία Αντωνιάδου Αποστολίνα Μονόχειρ Δήμητρα Μοσχονίδου
Βασιλική Κανακάρη Χρυσή Μαζνίκη

3 Λίγα λόγια για το θέμα Το θέμα της εργασίας μας είναι η ψυχολογία των παιδιών μέσα από το παραμύθι επιστημονικής φαντασίας του Χάρυ Πότερ. Αναπτύξαμε την επίδραση που έχει αυτή η ιστορία στα παιδιά και τις διακρίναμε σε θετικές και αρνητικές.

4 Περίληψη Υπόθεσης της ιστορίας
Ο Χάρυ, είναι ένα ορφανό αγόρι που ζει με τους θέιους του στο Λονδίνο. Στα έντεκα του χρόνια μαθαίνει ότι είναι μάγος. Έτσι πηγαίνει στη σχολή “Hogwarts” η οποία ειναι αποκλειστικά για μάγους. Εκεί γνωρίζει τους φίλους του με τη βοήθεια των οποίων στον έβδομο χρόνο φοίτησής του θα νικήσει τον κακό μάγο Βόλντεμορτ.

5

6 Περιγραφή των χαρακτήρων

7 Χάρυ Ο Χάρρυ είναι ένα στερημένο από αγάπη παιδί που ζει με τους θείους του λόγω του θανάτου των γονιών του. Ήταν γεννημένος από μάγους γονείς οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον Βόλντεμορτ και του άφησαν μεγάλη περιουσία. Την αγάπη που δεν πήρε από τους θείους του τη βρήκε αργότερα στους φίλους του. Ο Χάρρυ είναι διάσημος στο χώρο των μάγων επειδη σκότωσε τον Βόλντεμορτ. Ο Χάρρυ έχει ένα σημάδι στο μέτωπό του σε σχήμα κεραυνού το οποίο το δημιούργησε ο Βόλντεμορτ ύστερα από μία κατάρα που του έριξε. Με αυτό το σημάδι ο Βόλντεμορτ και ο Χάρρυ συνδέονται με ένα παράξενο τρόπο και μπορούν να βλέπουν ο ένας τη σκέψη του άλλου.

8 Ρον Ο Ρον, ο κολλητός του είναι ένα κoκκινομάλικο αγόρι. Ζει μαζί με την φτωχή του οικογένεια και τα πέντε αδέρφια του, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας. Θαυμάζει τον Χάρρυ και προσπαθει να του μοιάσει αν και κάποιες φορές τον ζηλεύει.

9 Ερμιόνη Η Ερμιόνη είναι η καλύτερη φίλη του. Είναι πάρα πολύ έξυπνη και είναι γεννημένη απο muggle δηλαδή από ανθρώπους που δέν είναι μάγοι. Βρίσκει πάντα λύση για τα προβλήματα, και χρησιμοποιεί τη λογική και τις ικανότητές της για να βοηθήσει τους φίλους της.

10 Ντράκο Ο Ντράκο είναι ένα κακομαθημένο μοναχοπαίδι από μάγους γονέις οι οποίοι είναι με το μέρος του Voldemort. Λόγω του ανώθευτου αίματός τους πιστεύουν ότι οι γεννημένοι απο muggle μάγοι είναι ντροπή για την κοινωνία των μάγων. Ο Ντράκο στο τέλος ακολουθεί το μέρος των καλών.

11 Οι θετικές επιδράσεις στους αναγνώστες
Οι θετικές επιδράσεις στους αναγνώστες Νιώθουν χαρά και ευχαρίστηση περνώντας χρόνο ταξιδεύοντας στη χώρα του παραμυθιού Αναπτύσσουν ενδιαφέρον για τα βιβλία του Χάρυ Πότερ Καλλιεργείται η επικοινωνία, ο διάλογος και η πιο πολύπλοκη σκέψη, δηλαδή αποκτούν βασικές δεξιότητες όσον αφορά την ανάγνωση και την γραφή και κατακτούν βασικές έννοιες του γραπτού λόγου Επεξεργάζονται τα συναισθήματα τους και δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για συζήτηση πάνω σε θέματα που τα απασχολούν και που δεν μπορούν ακόμα να περιγράψουν ή/και να εξωτερικεύσουν

12 Δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, αξιοποιώντας την σκέψη τους μέσα από ατομικές και συλλογικές ανταποκρίσεις Τα παραμύθια έχουν μια γοητεία και ασχολούνται κάθε φορά με τις εμπειρίες ενός ήρωα, που διαθέτει τέτοια χαρακτηριστικά ώστε το παιδί να μπορεί εύκολα να ταυτιστεί μαζί του Δίνεται ευκαιρία για βαθύτερη κατανόηση του κόσμου. Οι καταστάσεις και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στα παραμύθια δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να τα διερευνήσουν και να τα κάνουν μέρος της δικής τους πραγματικότητας, υιοθετώντας τα στο περιβάλλον ενός φανταστικού κόσμου

13 Οι αρνητικές επιδράσεις στους αναγνώστες
Οι αρνητικές επιδράσεις στους αναγνώστες Τα παιδιά ίσως εθιστούν με τις ιδέες που περνάει η συγγραφέας στα βιβλία του Χάρυ Πότερ και ετσι ζουν σε έναν εξωπραγματικό κόσμο τον οποίο δεν θέλουν να αποχωριστούν αφού δεν παραδέχονται ότι δεν υπάρχει. Το βιβλίο επειδή είναι επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζει χαρακτήρες που δεν είναι κατάλληλοι για μικρά παιδιά και υπάρχει περιπτωση να αναταρραχθεί ο ψυχικός τους κόσμος.

14 Συμπεράσματα Η ανάγνωση των βιβλίων του Χάρυ Πότερ είναι ωφέλιμη για παιδιά αλλά και για εφήβους. Οι θετικές επιρροές είναι περισσότερες αλλά και πιο σημαντικές. Τα αποτελέσματα απο τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώσαμε δέιχνουν με μεγάλη πλειοψηφία ότι τα παιδιά ετών εχουν είτε διαβάσει τα βιβλία «Χάρυ Πότερ» είτε εχουν δεί τις ταινίες. Όλοι οι μαθητές που είδαν ή διάβασαν το Χάρυ Πότερ δήλωσαν οτί τους άρεσε.

15 Τρόποι Παρουσίασης Power Point Presentation

16 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!
Υπέυθυνη καθηγήτρια: Θεοχαρίδου Αντωνία

17


Κατέβασμα ppt "Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google