Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Στο τσιμεντένιο δάσος Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Νίκη Μυλωνά Δήμητρα Ντόρβα

2 Στο τσιμεντένιο δάσος, η περίληψη
Η Κόννη είναι μία δεκαεξάχρονη Ελληνίδα μετανάστρια στην Βοστώνη. Λόγο υποχρεώσεων των γονέων της , θα ταξιδέψει μόνη της στην Ελλάδα με σκοπό να φροντίσει στο νοσοκομείο την άρρωστη γιαγιά της. Μετά την άφιξη της στην χώρα μας κάνει ένα περίπατο «στο τσιμεντένιο δάσος» δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας . Εκεί γνωρίζει έναν καλοντυμένο επιχειρηματία , τον κύριο Λυκιδη , που συμπτωματικά ένας φίλος του νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο με τη γιαγιά της. Στο νοσοκομείο θα γνωρίσει και τον φοιτητή Σωτήρη, γιο μιας άρρωστης κυρίας διπλά στη γιαγιά της . Μαζί του θα κάνει ατέλειωτες συζητήσεις , και μάλιστα η Κόννη του μιλάει και για την παιδική της φίλη Νανσύ . Του λέει πόσο άρεσαν στην Νανσύ τα παραμύθια για το θάνατο των γονιών της , για την παρέα που έμπλεξε και έφυγε μαζί τους για να ταξιδέψει . Αργότερα , ο Λυκίδης στην δεύτερη έξοδο του με την Κόννη , θα προσπαθήσει να την μυήσει στον «κόσμο των ναρκωτικών» . Θα της μιλήσει γι΄αυτά και θα την πάει σε ένα σπίτι με τέτοιους χρηστές . Μέσα σε αυτούς ανακαλύπτει και την παιδική της φίλη Νανσύ . Έτσι οι υποψίες του Σωτήρη επιβεβαιώνονται ,πως ο Λυκίδης δεν είναι αυτό που δείχνει αφού με υπερδοσολογία ναρκωτικών προσπαθεί να σκοτώσει την γιαγιά της Κόννη . όμως ο Σωτήρης και η Κόννη καταστρώνουν σχέδιο. Μπορεί ο Λυκίδης να τους ξέφυγε αλλά καταφέρνουν να βοηθήσουν την Νανσύ να βρει τον παλιό της εαυτό . Όταν πια η ιστορία έχει τελειώσει ,η Κόννη πρέπει να γυρίσει πίσω . Στο αεροδρόμιο θα προσπαθήσουν τα «τσιρακια»του Λυκιδη να την μπλέξουν, καθώς της δίνουν ένα βαλιτσάκι γεμάτο ναρκωτικά . Και εκεί που βρίσκεται στην αστυνομία του αεροδρόμιου, περίεργοι ήχοι ακούγονται , σαν αυτοκίνητο που έχει τρακάρει . Ήταν ο Λυκιδείς ο όποιος μόλις είχε σκοτωθεί σε τροχαίο . Ο Σωτήρης, εμφανίστηκε εκεί διπλά της να την αποχαιρετά . Και εδώ τελειώνει το βιβλίο με την Κόννη στο αεροπλάνο να λέει παραμύθι στην μικρή συνεπιβάτρία της .

3 Κόννη Είναι μια έφηβη καλά ενημερωμένη σε θέματα όπως τα ναρκωτικά. Έξυπνη , με αξίες που αγαπάει την οικογένεια της και ιδιαίτερα την παιδική της φίλη Νάνση . Επίσης είναι πολύ δυναμική και έχει κοινά ενδιαφέροντα με τον Σωτήρη . Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι είναι πολύ ώριμη αφού παίρνει σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις .

4 Σωτήρης Είναι ένας σοβαρός νέος , που νοιάζεται για το περιβάλλον και την κοινωνία . Βοηθάει πολύ την Κάννη στην περιπέτεια της και της στέκεται σαν πραγματικός καλός φίλος . Ο λόγος και η υπόσχεση του είναι εγγύηση . Είναι υποστηρικτικός καθώς στηρίζει τη μητέρα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές . Ακόμη βοηθάει και τη γιαγιά της Κόννη.

5 Λυκίδης Είναι πολύ πονηρός καθώς προσπαθεί να μυήσει την Kόννη στον κόσμο των ναρκωτικών . Επιπλέον είναι επιφανειακός αφού άλλος δείχνει και άλλος χαρακτήρας είναι πραγματικά. Σίγουρα φοβάται την Αστυνομία γιατί όταν είχε κινήσει υποψίες στον Σωτήρη και στην Κόννη , εξαφανίστηκε.

6 Η γνώμη μας Βρήκαμε το βιβλίο εξαιρετικό, με πολλές ωραίες ιδέες και απόψεις. Αναφέρεται επίσης και στο θέμα των ναρκωτικών, το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό καθώς έχει κοστίσει σε πολλούς έφηβους την ίδια τους την ζωή. Τέλος, θα προτείναμε σε όλα τα παιδία της ηλικίας μας να διαβάσουν αυτό το βιβλίο γιατί θα μάθουν πολλά πράγματα!


Κατέβασμα ppt "Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google