Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα από πρώτες ύλες προερχόμενες από την Ελλάδα και άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατασκευάζονται από την εταιρεία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα από πρώτες ύλες προερχόμενες από την Ελλάδα και άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατασκευάζονται από την εταιρεία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα από πρώτες ύλες προερχόμενες από την Ελλάδα και άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατασκευάζονται από την εταιρεία Eatwalk. Η εταιρεία Eatwalk ειδικεύεται στην έρευνα και την κατασκευή ειδικών βιολειτουργικών τροφίμων. Η εταιρεία, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικό έχει πραγματοποιήσει εξειδικευμένη έρευνα για τα προϊόντα, τα οποία ακολουθούν παρακάτω. Eatwalk Products

3 Το κύριο συστατικό των βιολειτουργικών τροφίμων είναι η HWHPRO ( αιγοπρόβια πρωτεΐνη ορού γάλακτος ), ένα προϊόν το οποίο αποτελεί τον ορό γάλακτος που προκύπτει κατά την παραγωγή του τυριού, και προέρχεται από παραδοσιακές ελληνικές κτηνοτροφικές μονάδες. Νέες έρευνες αποκαλύπτουν τη θρεπτική αξία και την ικανότητα βελτίωσης της υγιείας, αυτής της πρώτης ύλης, ευεγερτικής για τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Συγκρίνοντας την ορός γάλακτος από τα άλλα ζώα ( π. χ. αγελάδες, κ. λ. π.) υπάρχουν πολλά οφέλη. Στο επίπεδο της σύστασης, η HWPRO συγκρίθηκε με εμπορικά διαθέσιμες WPC βοοειδών και με μητρικό γάλα ως σημείο αναφοράς. Η WheyPro είναι 100- 1000 φορές πιο πλούσια σε βιοδραστικά θρεπτικά νουκλεοτιδικά συστατικά ( πολύ σημαντικός παράγοντας για την προώθηση της εντερικής ανάπτυξης και ωρίμανσης, της ενίσχυσης της εντερικής επούλωσης μετά από τραυματισμό ( π. χ. διάρροια ) και τις ευεγερτικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα ) και ολιγοσακχαρίτες παρόμοιους με αυτούς που υπάρχουν στο ανθρώπινο γάλα σε σύγκριση με την WPC βοοειδών. Eatwalk Products

4 Οι ολιγοσακχαρίτες του ανθρώπινου γάλακτος είναι σημαντικά βιοδραστικά θρεπτικά συστατικά και έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων προβιοτικής δράσης και τόνωσης της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού (Espinosa et al 2007). Τα επίπεδα και η σύσταση των ολιγοσακχαριτών του ανθρώπινου γάλακτος είναι μοναδικά και το γάλα περιέχει περισσότερους από 130 διαφορετικούς ολιγοσακχαρίτες. Επιπλέον, τα επίπεδα των ολιγοσακχαριτών στο ανθρώπινο γάλα είναι 10 - 100 φορές υψηλότερα από ό, τι στο γάλα οποιουδήποτε άλλου είδους. Από εμπορική άποψη πηγές που είναι πλούσιες σε ολιγοσακχαρίτες παρόμοιους με τους ανθρώπινους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημαντικά συστατικά για τα βιολειτουργικά τρόφιμα, όπως κλινικές και παιδικές τροφές. Η μελέτη του προφίλ των ολιγοσακχαριτών αποκάλυψε ότι τα σνακ WheyPro έχουν ένα προφίλ που είναι αρκετά ποιο παρόμοιο με το ανθρώπινο γάλα σε σχέση με βοοειδή WPC80. Εν κατακλείδι, τα σνακ HWHEYPRO περιέχουν πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά, τόσο λειτουργικά και δομικά, δημιουργώντας δυνατότητες μάρκετινγκ σε διάφορους τομείς. Eatwalk Products

5

6 EATWALK ΜΠΑΡΑ Είδος : Λειτουργικό τρόφιμο Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Κυκλοφορίας ( κανονισμός 1924/2006) Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες Υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες Τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης συμβάλλουν στη διατήρηση μυϊκής μάζας και οστών. ( EFSA Αρ. Αναφοράς 2010:8 (10): 1811,2011;9(6):2203) Συμβάλλει στην μείωση της μεταγευματικής αύξησης του σακχάρου του αίματος ( EFSA Αρ. αναφοράς 2011: 9(4):2024)

7 Κλινικές Μελέτες : Αξιολόγηση γλυκαιμικού δείκτη : GI 5,18 ( πολύ χαμηλό ) ( Nutrients 2014, 6 (6), 2240-2250; doi:10.3390/nu6062240)10.3390/nu6062240 Το προϊόν περιέχει ειδική σύσταση υδατανθράκων και πρωτεϊνών ορού γάλακτος από αιγιοπρόβειο γάλα (1/1) παρασκευασμένο με τη χρήση υποπροϊόντων βιομηχανίας τυριού σαν αρχικό υλικό, το οποίο μειώνει το οξειδωτικό στρες και προάγει την ενδοθηλιακή λειτουργία (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24705018)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24705018 Πληροφορίες καταναλωτή Περιέχει συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεϊνών, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Επίσης βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου. Κατάλληλο για αθλητές. Κατάλληλο για διαβητικούς τύπου Ι & ΙΙ

8 Επιστημονικές πληροφορίες Η σύσταση του εν λόγω προϊόντος μπορεί να βοηθήσει την ικανότητα επανασύνθεσης του μυϊκού γλυκογόνου μετά την άσκηση. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης εξασφαλίζει χαμηλή ινσουλινική διέγερση του παγκρέατος και υψηλή διέγερση της γλυκαγόνης. Μπορεί να χορηγηθεί σε περίπτωση υπογλυκαιμικού επεισοδίου, διότι λόγω των πολυολών που περιέχει και της υψηλής περιεκτικότητας σε μαλτοδεξτρίνη επιτυγχάνει την άμεση γραμμική διέγερση του παγκρέατος ( στο διαβήτη τύπου ΙΙ ) ή στη διαχείριση της παραπάνω ινσουλίνης ( στο διαβήτη τύπου Ι ). Από τις κλινικές μελέτες το προϊόν προάγει την ολική αντιοξειδωτική ικανότητα, μειώνει την λιπιδαιμική υπεροξείδωση, και ενεργοποιεί την ρύθμιση της ενδοθηλιακής λειτουργίας. Κατάλληλο για : Διαβητικούς τύπου Ι & ΙΙ Αθλητές Μετεγχειρητικούς καρδιοπαθείς Ενδοθηλιακές οξειδώσεις μικρών και μεγάλων αγγείων Κόπωση Καταβολισμό Κακή σίτιση Κυοφορούσες γυναίκες - διαβήτη κύησης – εξωσωματική

9 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ EATWALK ΜΠΑΡΑΣ

10

11  Στην παρούσα μελέτη εξετάστηκε ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) και το γλυκαιμικό φορτίο (GL) ενός βιολειτουργικού τροφίμου, το οποίο περιέχει αιγοπρόβια πρωτεΐνη ορού γάλακτος και υδατάνθρακες σε αναλογία 1:1. Εννέα υγιείς εθελοντές, ( ηλικία, 23,3 ± 3,9 χρόνια, δείκτης μάζας σώματος, 24.2 ± 4.1 kg · m 2, σωματικού λίπους %, 18,6 ± 10,0) κατανάλωσαν τυχαία είτε ένα τρόφιμο αναφοράς ή το βιολειτουργικό τρόφιμο, με την ίδια περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε δύο επισκέψεις. Σε κάθε επίσκεψη, συλλέχθηκαν επτά δείγματα αίματος, το πρώτο δείγμα λήφθηκε μετά από ολονύκτια νηστεία και τα υπόλοιπα έξι σε 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την έναρξη της κατανάλωσης των τροφίμων. Η συγκέντρωση γλυκόζης πλάσματος μετρήθηκε και προσδιορίστηκε ο GI με υπολογισμό της στοιχειώδους περιοχής κάτω από την καμπύλη. Το GL υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας την εξίσωση : GI/100 γρ διαθέσιμων υδατανθράκων ανά μερίδα δοκιμαστικού τροφίμου. Ο GI του βιολειτουργικού τροφίμου βρέθηκε να είναι 5,18 ± 3,27, ενώ το GL ήταν 1,09 ± 0,68. Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το δοκιμαστικό προϊόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως προϊόν με χαμηλό GI (<55) και χαμηλό GL (<10). Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη για την υγεία από τρόφιμα με χαμηλή γλυκαιμική ανταπόκριση και την κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος, το εξεταζόμενο τροφίμο θα μπορούσε ενδεχομένως να προάγει την υγεία πέρα από τη βασική διατροφή.

12 Time (min)Glucose (Mean + SD)Feta bar (Mean + SD) 089,7 + 2,489,2 + 4,7 15107,5 + 13,395,5 + 5,4 30123,8 + 17,693,1 + 8,2 45114,2 + 28,490,9 + 10,8 60102,8 + 33,486,5 + 9,0 9087,0 + 30,985,6 + 7,3 12082,7 + 17,087,6 + 11,2

13

14

15  GI = (Mean Feta bar AUC/Mean Glucose AUC) * 100  GI = (0,69/13,27) * 100  GI = 0,0518 * 100  GI = 5,18

16

17 Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η άσκηση προκαλεί υπερβολική παραγωγή δραστικών ειδών οξυγόνου που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες, το οποία εμπλέκεται στην οξειδωτική βλάβη των μακρομορίων, στη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, στη μυϊκή βλάβη και κόπωση. Η παρούσα μελέτη εξέτασε την επίδραση της χορήγησης μιας ειδικής μπάρας που περιέχει πρωτεΐνη ορού γάλακτος και υδατάνθρακες σε μια συγκεκριμένη αναλογία (1:1) σε υπερμαραθωνοδρόμους για μια περιόδου δύο μηνών ( Ν = 16), που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας σαν βασικό υλικό τα υποπροϊόντα της παρασκευής τυριού, καθώς και η χορήγηση ενός εμπορικά διαθέσιμο χυμό ντομάτας ( Ν = 15). Οι δραστικές ουσίες που αντιδρούν με θειοβαρβιτουρικό οξύ και τα πρωτεϊνών καρβονύλια μειώθηκαν σημαντικά στις 2 ομάδες που χορηγήθηκαν τα 2 προιόντα, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των επιπέδων της ανηγμένης γλουταθειόνης στην ομάδα που έλαβε την μπάρα πρωτεΐνης. Η συνολική αντιοξειδωτική δράση παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο ομάδες. Η Flow-mediated dilatation, που χρησιμοποιήθηκε ως εκτίμηση της ενδοθηλιακής λειτουργίας, αυξήθηκε και στις δυο ομάδες, με μια σημαντική αύξηση να παρατηρείται μόνο στην ομάδα χορήγησης τοματοχυμού. Εν κατακλείδι, η χορήγηση των δυο προιόντων στους υπερμαραθωνοδρόμους για μια περίοδο δύο μηνών βελτίωσε σημαντικά την οξειδωτική κατάσταση των δρομέων, ενώ ο χυμός ντομάτας βελτίωσε επίσης την αγγειακή ενδοθηλιακή λειτουργία σε αυτούς.

18

19

20

21 " Βοηθά στη μείωση της μεταγευματικής αύξηση του σακχάρου ” " Περιέχει πηγή πρωτεΐνης και Τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (MCT) "

22 OLYMPUS CAKE Είδος : Λειτουργικό τρόφιμο Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Κυκλοφορίας ( κανονισμός 1924/2006) Πηγή πρωτεΐνών Υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες Ισχυρισμοί Υγείας Τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης συμβάλλουν στη διατήρηση μυϊκής μάζας και οστών. ( EFSA Αρ. Αναφοράς 2010:8 (10): 1811,2011;9(6):2203) Συμβάλλει στην μείωση της μεταγευματικής αύξησης του σακχάρου του αίματος ( EFSA Αρ. αναφοράς 2011: 9(4):2024)

23

24

25 Η άσκηση έχει συνδεθεί με το οξειδωτικό στρες που σχετίζεται με τη μυϊκή κόπωση και μειωμένη απόδοση στην άσκηση. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να εξετάσει τις επιπτώσεις της χορήγησης ειδικού κέικ ( που αποτελείται από υδατάνθρακες και πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε αναλογία 3,5:1) έναντι ενός ισοθερμιδικού κέικ υδατανθράκων για τους βιοδείκτες οξειδωτικού στρες σε 9 άνδρες μετά από εξαντλητική ποδηλασία. Πραγματοποιήθηκε άσκηση που περιλάμβανε 2h ποδηλασίας σε εργομετρικό ποδήλατο στο 60-65% της VO2max που ακολουθείται από 4h αποκατάστασης και, στη συνέχεια, μια δεύτερη άσκηση που περιελάμβανε 1h ποδηλασίας ώρα σε 60-65% της VO2max η οποία αυξήθηκε στο 95% VO2max ( ατομική χρονομέτρηση ). Τα άτομα έλαβαν 4 φορές το ειδικό κέικ ή εικονικό κέικ μετά την πρώτη δοκιμή ( η πρώτη αμέσως μετά και στη συνέχεια μία φορά κάθε ώρα ). Δείγματα αίματος συλλέχθηκαν σε οκτώ χρονικές στιγμές : πριν από την άσκηση, 30 λεπτά, 1,5 ώρες και 4 ώρες μετά την άσκηση, μετά την τελική δοκιμή του χρόνου, 1 ώρα, 24 ώρες και 48 ώρες μετά τη δοκιμή του χρόνου. Οι δραστικές ουσίες του Θειοβαρβιτουρικού οξέος (TBARS), τα πρωτεϊνικά καρβονύλια, η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα (TAC), η καταλάση και η γλουταθειόνη (GSH) προσδιορίσθηκαν φασματοφωτομετρικά. Ο μέσος χρόνος μέχρι την εξάντληση δεν επηρεάστηκε από κατανάλωση κέικ. Η κατανάλωση του ειδικού κέικ μείωσε σημαντικά τα TBARS, αλλά δεν είχε καμία επίδραση σε άλλους δείκτες οξειδωτικού στρες.

26

27

28

29

30  Η έντονη άσκηση επάγει αύξηση στα επίπεδα των προ - φλεγμονωδών και αντι - φλεγμονώδων κυτοκινών. Έτσι, ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να εξετάσει τις επιπτώσεις της χορήγησης ειδικού κέικ ( που αποτελείται από υδατάνθρακες με πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε αναλογία 3,5:1) σε σχέση με ένα ισοθερμιδικό κέικ υδατανθράκων σε δείκτες φλεγμονής μετά από εξαντλητική ποδηλασία σε ανθρώπους. Εννέα εθελοντές έλαβαν είτε το ειδικό ή εικονικό κέικ. Πραγματοποιήθηκε άσκηση που περιλάμβανε 2 ώρες ποδηλασίας σε εργομετρικό ποδήλατο στο 60-65% της VO2max που ακολουθείται από 4 ώρες αποκατάστασης και, στη συνέχεια, μια δεύτερη δοκιμή που περιλαμβάνει ποδηλασία 1 ώρα σε 60-65% της VO2max η οποία αυξήθηκε στο 95% της VO2max. Δείγματα αίματος συλλέχθηκαν πριν από την άσκηση, 30 λεπτά και 4 ώρες μετά την άσκηση, μετά τη δοκιμή του χρόνου και 48 ώρες μετά τη δοκιμή του χρόνου. Το κέικ είχε καταναλωθεί αμέσως μετά την άσκηση και κάθε 1 ώρα για τις επόμενες 3 ώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση του ειδικού κέικ μείωσε σημαντικά ( ρ <0.05), 4 ώρες μετά την άσκηση, τα επίπεδα της προ - φλεγμονώδης πρωτεΐνης IL-6 και της CRP σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου κατά 50% και 46% αντίστοιχα. Επιπλέον, στην ομάδα που έλαβε το ειδικό κέικ, τα επίπεδο της αντι - φλεγμονώδους κυτταροκίνης IL-10 ήταν υψηλότερο κατά 118%, 4 ώρες μετά την άσκηση, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, αλλά όχι στατιστικά σημαντική.

31

32

33 Το παστέλι είναι το πιο παραδοσιακό σπιτικό γλυκό στην Ελλάδα. Τα συστατικά περιλαμβάνουν φυσικό ελληνικό μέλι και σουσάμι. Η ερευνητική ομάδα της Eatwalk κατάφερε να αναπτύξει μια νέα έκδοση του παστελιού, προσθέτοντας ένα φυσικό εκχύλισμα με πρώτη ύλη το τυρόγαλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό, νόστιμο, βιολειτουργικό τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μείωση της ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Το προϊόν είναι στην αγορά με μια καθορισμένο ισχυρισμό υγείας Product with health claim

34

35 Είδος : Λειτουργικό τρόφιμο Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Κυκλοφορίας ( Κανονισμός 1924/2006) Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη Υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά Τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης συμβάλλουν στη διατήρηση μυϊκής μάζας και οστών. ( EFSA Αρ. Αναφοράς 2010:8 (10): 1811,2011;9(6):2203) Η αντικατάσταση κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα λιπαρά βοηθάει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. (EFSA Αρ. Αναφοράς 2011:9 (4): 2069, 2011;9(6):2203) Πληροφορίες καταναλωτή Το προϊόν διαθέτει μεγάλη ποσότητα σε ακατέργαστους σπόρους σουσαμιού, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον ορό τυρογάλακτος και φυσικής προέλευσης αγνού μελιού δημιουργούν ένα γευστικότατο λειτουργικό τρόφιμο. Κατάλληλο για αθλητές μεγάλων αποστάσεων και αερόβιων αθλημάτων Κατάλληλο για πάσχοντες από υπερχοληστεριναιμία Κατάλληλο για ορειβάτες

36


Κατέβασμα ppt "Πρόκειται για εξειδικευμένα προϊόντα από πρώτες ύλες προερχόμενες από την Ελλάδα και άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατασκευάζονται από την εταιρεία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google