Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονομάζονται οι πηγές –τα νερά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονομάζονται οι πηγές –τα νερά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ονομάζονται οι πηγές –τα νερά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!!
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Ονομάζονται οι πηγές –τα νερά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!!

2 Από τα ιστορικά χρόνια πολλοί άνθρωποι του πνεύματος ασχολήθηκαν με αυτές και έκαναν έρευνες πάνω σ’αυτές. Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Ηρόδοτος –που αναγνώρισε την θεραπευτική τους ικανότητα- καθώς και ο Ιπποκράτης που τις ταξινόμησε σε κατηγορίες και κατέγραψε τις ασθένειες στις οποίες είχαν θετική επίδραση. Ιπποκράτης Ηρόδοτος

3 Οι κατηγορίες στις οποίες ταξινόμησε ο Ιπποκράτης τις ιαματικές πηγές σύμφωνα με τη σύνθεση των μεταλλικών νερών τους είναι: ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥΧΕΣ ΘΕΙΟΥΧΕΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ Η θεραπευτική τους δράση είναι τριπλής φύσεως: μηχανική, θερμική και χημική. Η μηχανική δράση οφείλεται κυρίως στην άνωση και στην υδροστατική πίεση. Η θερμική δράση οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ νερού και ανθρώπινου σώματος. Η χημική δράση οφείλεται στην επαφή του δέρματος με τα μεταλλικά στοιχεία του νερού καθώς και στην διείσδυσή τους σε αυτό.

4 Κάποιες από τις ασθένειες στις οποίες υπάρχει θετική επίδραση των ιαματικών πηγών είναι διάφορες δερματικές παθήσεις, αρτηριακή υπέρταση, αναπνευστικές παθήσεις, ρευματικές παθήσεις κλπ , χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνουν θαύματα και θεραπεύουν εντελώς τις ασθένιες.

5 Τι συμβαίνει στη σημερινή εποχή με τις ιαματικές πηγές;;;;;
Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 200 ιαματικές πηγές εκ των οποίων οι 70 βρίσκονται σε λειτουργία.Οι μισές από αυτές βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του ΕΟΤ.Οι πιο φημισμένες είναι στα Καμμένα Βούρλα, στην Αιδιψό,στην Ικαρία αλλά και στην Λέσβο, όπου εκεί είναι η θερμότερη πηγή(92,5 βαθμούς κελσίου). Όμως υπάρχουν και άλλες αναξιοποίητες πηγές που γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν , για παράδειγμα της Ξάνθης.

6 Στην σημερινή εποχή τα ιαματικά λουτρά και οι ιαματικές πηγές αποτελούν ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού , το οποίο έχει καλή απήχηση στον κόσμο .Το μαγευτικό τοπίο , η χαλάρωση που προκαλεί η πηγή καθώς και η ανανέωση του πνεύματος και του σώματος αποτελούν το τέλειο πακέτο που ψάχνει κάθε τουρίστας.

7 ΤΕΛΟΣ !!!! Από το Β’2 Σαγροπούλου Σπυριδούλα


Κατέβασμα ppt "Ονομάζονται οι πηγές –τα νερά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google