Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Pamukkale.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Pamukkale."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Pamukkale

2 Το Pamukkale είναι ένα από τα θαύματα της φύσης, από τα πλέον ασυνήθιστα, και βρίσκεται στην Τουρκία. Το μεγάλο θέαμα είναι ότι αυτός ο απέραντος λευκός βράχος χωρίζεται σε λαξευμένες λεκάνες γεμάτες νερό (μαζί με κομμάτια κρυσταλλωμένα), και μοιάζει αληθινά με χιόνι, με σύννεφο ή με βαμβάκι.

3 Η επιστημονική εξήγηση του φαινομένου φαίνεται να είναι πως νερά θερμών πηγών από το βουνό αφήνουν λάσπη ανθρακικού ασβεστίου, η οποία στερεοποιείται σαν μάρμαρο travertino

4 Οι Τούρκοι το ονομάζουν «par Pamukkale», που σημαίνει «Πύργος από βαμβάκι» και έρχεται πολύς κόσμος να κάνει μπάνιο εδώ.

5 Η δράση των διαφόρων μεταλλικών νερών με τα οξείδια του ασβεστίου δημιουργούν μια απίθανη κατασκευή, ένα γοητευτικό θέαμα, που είναι επίσης περιοχή προστασίας της φύσης.

6 Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι θεαματικό: τύμβοι νερού πάνω σε ένα είδος σκάλας, σε σχήμα καταρράκτη στερεοποιημένου και ασυνήθιστου.

7 Οι τόσοι πολλοί καταρράκτες του νερού αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με το φως του ήλιου και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

8 Μερικές φορές οι καταρράκτες φαίνονται λευκοί, άλλοτε μπλε, πράσινοι ή κοκκινωποί.
Αληθινά θεαματικό.

9 Η διάβρωση συνεχίζεται και η μεταμόρφωση του φυσικού τοπίου είναι, από μια άποψη, ανεπανάληπτη.

10 Χωρίς αμφιβολία, το Pamukkale, είναι ένα φαινόμενο, που συναντά κανείς στη φύση.
Τέλος


Κατέβασμα ppt "Pamukkale."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google