Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’
‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’    

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΟΤ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΩΝ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ ΤΟ CASSINI

3 IAMATIKEΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού ήταν γνωστές από πολύ παλιά. Το π.χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν συνδέσει την έννοια του γιατρού με ΄΄ αυτόν που γνώριζε πολύ καλά το νερό.΄΄ Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες πολλών πηγών και τον 5ο π.χ. Αιώνα η εμπιστοσύνη αυτή προς το Ιαματικό νερό εκφράζεται με την ίδρυση των Ασκληπιείων που κτίζονται κοντά στις Ιαματικές Πηγές.

4 Ιαματικές πηγές ιδιοκτησίας Ε.Ο.Τ. - Υδροθεραπευτήρια
Λουτρόπολη: Καϊάφας (νομός Ηλείας - Πελοπόννησος) Λουτρόπολη: Κυλλήνη (νομός Ηλείας - Πελοπόννησος) Λουτρόπολη: Λουτράκι (νομός Κορινθίας - Πελοπόννησος) Λουτρόπολη: Μέθανα (νομός Αττικής) Λουτρόπολη: Αιδηψός (νομός Ευβοίας) Λουτρόπολη: Θερμοπύλες (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα) Λουτρόπολη: Καμένα Βούρλα (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα) Λουτρόπολη: Υπάτη (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα) Λουτρόπολη: Πλατύστομο (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα) Λουτρόπολη: Σμόκοβο (νομός Καρδίτσας - Θεσσαλία) Λουτρόπολη: Λαγκαδάς (νομός Θεσσαλονίκης - Μακεδονία) Και άλλες πολλές…

5 Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων …
…είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης, ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά. Κείμενα του Παυσανία, του Στράβωνα, του Οβίδιου, μαρτυρούν την ύπαρξη και την φήμη τους από τους αρχαίους χρόνους.

6

7

8 ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ
Η ιαματική πηγή των Θέρμων, γνωστή από την αρχαιότητα, βρίσκει μέσα στην διαδρομή των χρόνων την πορεία της, για να χαρίζει υγεία, ευεξία και ομορφιά στους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες του.

9 Ιαματικά Λουτρά Θέρμων
Τα Θέρμα είναι θερμές ιαματικές πηγές που βρίσκονται κοντά στο χωριό Κορνός Λήμνου. Το νερό τους είναι κατάλληλο τόσο για ποσιμοθεραπεία όσο και για λουτροθεραπεία.

10 Οι Θερμοπίδακες… …είναι ένα είδος θερμών πηγών που περιοδικά "εκρήγνυνται" και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού, γι΄ αυτό και αποκαλούνται επίσημα και "διαλείπουσες θέρμες". Οι θερμοπίδακες ονομάζονται και Γκέιζερ, από την ονομασία του μεγαλύτερου θερμοπίδακα στην Ισλανδία που ερμηνεύεται ως "λυσσαλέος". Ήταν γνωστοί στους αρχαίους Έλληνες, ο Στράβων αναφέρει τέτοιους στη Σικελία που λέγονταν "δέλλοι".

11 Μια φωτογραφία από ένα θερμοπίδακα…στο Yellowstone Park

12 Yellowstone Park

13 Θερμοπίδακας στη Νέα Ζηλανδία

14 Θερμοπίδακας στη Νέα Ζηλανδία

15 Το Cassini βουτά μέσα στους θερμοπίδακες αινιγματικού φεγγαριού του Κρόνου

16 Ήταν μια εργασία από τις μαθήτριες του 12ου Γυμνασίου Πατρών …
Αναστασοπούλου Νεκταρία Ειρήνη & Δάγλα Ανδριάνα Σχολ. Έτος: Τάξη:Β’1

17 Τέλος… Για να μάθεις περισσότερα δες την ολοκληρωμένη εργασία μας : ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ.doc και πολλές φωτογραφίες : Φωτογραφίες Ιαματικών πηγών


Κατέβασμα ppt "‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google