Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΟΤ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ  ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ". ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΟΤ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ  ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΟΤ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ  ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΩΝ  ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ  ΤΟ CASSINI

3 IAMATIKEΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού ήταν γνωστές από πολύ παλιά. Το 2.000 π.χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν συνδέσει την έννοια του γιατρού με ΄΄ αυτόν που γνώριζε πολύ καλά το νερό.΄΄ Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες πολλών πηγών και τον 5ο π.χ. Αιώνα η εμπιστοσύνη αυτή προς το Ιαματικό νερό εκφράζεται με την ίδρυση των Ασκληπιείων που κτίζονται κοντά στις Ιαματικές Πηγές. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού ήταν γνωστές από πολύ παλιά. Το 2.000 π.χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν συνδέσει την έννοια του γιατρού με ΄΄ αυτόν που γνώριζε πολύ καλά το νερό.΄΄ Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες πολλών πηγών και τον 5ο π.χ. Αιώνα η εμπιστοσύνη αυτή προς το Ιαματικό νερό εκφράζεται με την ίδρυση των Ασκληπιείων που κτίζονται κοντά στις Ιαματικές Πηγές.

4  Λουτρόπολη: Καϊάφας (νομός Ηλείας - Πελοπόννησος)Καϊάφας  Λουτρόπολη: Κυλλήνη (νομός Ηλείας - Πελοπόννησος)Κυλλήνη  Λουτρόπολη: Λουτράκι (νομός Κορινθίας - Πελοπόννησος)Λουτράκι  Λουτρόπολη: Μέθανα (νομός Αττικής)Μέθανα  Λουτρόπολη: Αιδηψός (νομός Ευβοίας)Αιδηψός  Λουτρόπολη: Θερμοπύλες (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα)Θερμοπύλες  Λουτρόπολη: Καμένα Βούρλα (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα)Καμένα Βούρλα  Λουτρόπολη: Υπάτη (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα)Υπάτη  Λουτρόπολη: Πλατύστομο (νομός Φθιώτιδας – Στερεά Ελλάδα)Πλατύστομο  Λουτρόπολη: Σμόκοβο (νομός Καρδίτσας - Θεσσαλία)Σμόκοβο  Λουτρόπολη: Λαγκαδάς (νομός Θεσσαλονίκης - Μακεδονία)Λαγκαδάς Και άλλες πολλές…

5 Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων … …είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης, ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά. Κείμενα του Παυσανία, του Στράβωνα, του Οβίδιου, μαρτυρούν την ύπαρξη και την φήμη τους από τους αρχαίους χρόνους.

6

7

8 ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ Η ιαματική πηγή των Θέρμων, γνωστή από την αρχαιότητα, βρίσκει μέσα στην διαδρομή των χρόνων την πορεία της, για να χαρίζει υγεία, ευεξία και ομορφιά στους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες του.

9 Ιαματικά Λουτρά Θέρμων Τα Θέρμα είναι θερμές ιαματικές πηγές που βρίσκονται κοντά στο χωριό Κορνός Λήμνου. Το νερό τους είναι κατάλληλο τόσο για ποσιμοθεραπεία όσο και για λουτροθεραπεία.

10 Οι Θερμοπίδακες… … είναι ένα είδος θερμών πηγών που περιοδικά "εκρήγνυνται" και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού, γι΄ αυτό και αποκαλούνται επίσημα και "διαλείπουσες θέρμες". Οι θερμοπίδακες ονομάζονται και Γκέιζερ, από την ονομασία του μεγαλύτερου θερμοπίδακα στην Ισλανδία που ερμηνεύεται ως "λυσσαλέος". Ήταν γνωστοί στους αρχαίους Έλληνες, ο Στράβων αναφέρει τέτοιους στη Σικελία που λέγονταν "δέλλοι".

11 Μια φωτογραφία από ένα θερμοπίδακα…στο Yellowstone Park

12 Yellowstone Park

13 Θερμοπίδακας στη Νέα Ζηλανδία

14

15 Το Cassini βουτά μέσα στους θερμοπίδακες αινιγματικού φεγγαριού του Κρόνου Το διαστημικό σκάφος Cassini ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια παράτολμη βουτιά μέσα στους γιγάντιους θερμοπίδακες του Εγκέλαδου, ενός μικρού, αινιγματικού δορυφόρου του Κρόνου που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αστροβιολόγων εδώ και τρία χρόνια.

16 Ήταν μια εργασία από τις μαθήτριες του 12 ου Γυμνασίου Πατρών … Αναστασοπούλου Νεκταρία Ειρήνη & Δάγλα Ανδριάνα Σχολ. Έτος:2008-09 Τάξη:Β’1

17 Τέλος… Για να μάθεις περισσότερα δες την ολοκληρωμένη εργασία μας : ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ.doc και πολλές φωτογραφίες : Φωτογραφίες Ιαματικών πηγών ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ.doc Φωτογραφίες Ιαματικών πηγών


Κατέβασμα ppt ". ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΟΤ  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕΘΑΝΩΝ  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ  ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google