Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFORMEDIA INFORMEDIA Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFORMEDIA INFORMEDIA Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFORMEDIA INFORMEDIA Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Το πρόγραμμα Informedia στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon έχει καινοτομήσει τις νέες προσεγγίσεις για την αυτοματοποιημένη τηλεοπτική και ακουστική ευρετηρίαση, τη πλοήγηση, την απεικόνιση, την αναζήτηση και την ανάκτηση και τις έχει ενσωματώσει σε ένα σύστημα για τη χρήση στα περιβάλλοντα εκπαίδευσης, πληροφοριών και ψυχαγωγίας.

3 ΆΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ  ευρετηρίαση και διαχείριση πολυμέσων  εξαγωγή χαρακτηριστικών γνωρισμάτων  κυρίαρχα μέσα  επικύρωση και υδατόσημο  πρότυπα, δοκιμή, και αξιολόγηση πολυμέσων

4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECHO ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ KOINOTHTAΣ  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής υπηρεσίας βιβλιοθήκης (DL) για τις ιστορικές ταινίες που ανήκουν στα μεγάλα εθνικά οπτικοακουστικά αρχεία.

5 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INFORMEDIA Συνδυάζει μεμονωμένα την αναγνώριση λόγου, την κατανόηση εικόνας και την τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για να μεταγράψει αυτόματα και να συντάξει ευρετήριο στο γραμμικό βίντεο. Αυτά τα ίδια εργαλεία εφαρμόζονται για να ολοκληρώσουν την ευφυή τηλεοπτική αναζήτηση, τη πλοήγηση και την εκλεκτική ανάκτηση.

6 Ο κυριότερος στόχος των πρωτοβουλιών Informedia είναι να επιτευχθεί η κατανόηση μηχανών των μέσων βίντεο και ταινιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών της αναζήτησης, της ανάκτησης, της απεικόνισης και της περιληπτικής παρουσίασης της πληροφορίας και στις σύγχρονες και αρχειακές ικανοποιημένες συλλογές.

7 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ INFORMEDIA-I INFORMEDIA-I ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NSF ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NSF EOD EOD EXPERIENCE ON DEMAND PROJECT EXPERIENCE ON DEMAND PROJECT ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠO ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DARPA ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ IPTO ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠO ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DARPA ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ IPTO ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ INFORMEDIA ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ INFORMEDIA ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ DARPA, SPAWAR KAI NRaD ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ DARPA, SPAWAR KAI NRaD NSDL NATIONAL SCIENCE DIGITAL LIBRARY NSDL NATIONAL SCIENCE DIGITAL LIBRARY ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠO NSF KAI SMETE ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠO NSF KAI SMETE

8 EPEYNHTIKEΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ CAREMEDIA Πηγή πληροφοριών που επιτρέπει την πληρέστερη και ακριβή αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία, και την εκτίμηση των συμπεριφοριστικών προβλημάτων για τους ηλικιωμένους. Πηγή πληροφοριών που επιτρέπει την πληρέστερη και ακριβή αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία, και την εκτίμηση των συμπεριφοριστικών προβλημάτων για τους ηλικιωμένους. VACE INFORMEDIA VACE ΦΑΣΗ I Σκοπός του είναι να επεκτείνει και να διαμορφώσει την βασική υποδομή επεξεργασίας Informedia. Σκοπός του είναι να επεκτείνει και να διαμορφώσει την βασική υποδομή επεξεργασίας Informedia. VACE ΦΑΣΗ II ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ENVIE Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα καινοτόμο εκτεταμένο σύστημα αναλυτών για την εκμετάλλευση ξένων ειδήσεων ραδιοφωνικής μετάδοσης. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα καινοτόμο εκτεταμένο σύστημα αναλυτών για την εκμετάλλευση ξένων ειδήσεων ραδιοφωνικής μετάδοσης. AQUAINT Informedia ΦΑΣΗ I Ο στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος που παρέχει στους αναλυτές τις απαντήσεις από τα ρεύματα στοιχείων πολυμέσων Ο στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος που παρέχει στους αναλυτές τις απαντήσεις από τα ρεύματα στοιχείων πολυμέσων ΦΑΣΗ II Αυτό το πρόγραμμα θα αναπτύξει τα εργαλεία και τις τεχνικές για να υποβληθούν σε επεξεργασία και να εξαχθούν τα στοιχεία από το περιεχόμενο πηγής πολυμέσων. Αυτό το πρόγραμμα θα αναπτύξει τα εργαλεία και τις τεχνικές για να υποβληθούν σε επεξεργασία και να εξαχθούν τα στοιχεία από το περιεχόμενο πηγής πολυμέσων.

9 ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

10 ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ  Ευρύτερη η δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό τηλεοπτικό αρχείο που δημιουργείται σε όλη την υδρόγειο.  Κυρίαρχος κοινωνικός αντίκτυπος δεδομένου ότι παρέχετε ένα σύνολο νέων ικανοτήτων για να γίνει κατανοητό πώς τα γεγονότα εξελίσσονται και συσχετίζονται κατά τη διάρκεια του χρόνου και γεωγραφικά.  Αυξανόμενη η χρήση του βίντεο στις περιοχές που εξουσιάζονταν προηγουμένως από το κείμενο ή την ομιλία.

11 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ INFORMEDIA ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣΙΤΑ Σ’ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFORMEDIA INFORMEDIA Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη Η πρώτη τηλεοπτική ψηφιακή βιβλιοθήκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google