Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.3 – Ουίσκι, Τζιν 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.3 – Ουίσκι, Τζιν 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.3 – Ουίσκι, Τζιν 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1.Επιλέγει τα οινοπνευματώδη ποτά για την εκτέλεση των συνταγών. 2.Αναγνωρίζει το βαθμό οινοπνεύματος της κάθε φιάλης. 3.Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε κατηγορίες σύμφωνα με τη παραγωγή και χρήση τους. 4.Διακρίνει τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. 5.Παρασκευάζει και σερβίρει απλά ανάμεικτα οινοπνευματώδη και μη ποτά τα οποία παρασκευάζονται απευθείας στο ποτήρι σερβιρίσματος. 2

3 Ουίσκι – Whisky Το Whisky είναι οινοπνευματώδες ποτό που παρασκευάζεται από απόσταξη βρόμης, σίκαλης και άλλων δημητριακών. Υπάρχουν 5 τύποι όπως: Scotch Whisky - Σκοτσέζικο ουίσκι. Irish Whisky – Ιρλανδέζικο ουίσκι. Bourbon Whisky – Μπέρπον η Αμερικάνικο ουίσκι. Rye Whisky – Ράι ουίσκι. Canadian Whisky - Καναδέζικο ουίσκι. 3

4 Παραγωγή Whisky 1.Βυνοποίηση 2.Πολτοποίηση 3.Ζύμωση 4.Απόσταξη 5.Ωρίμανση (παλαίωση). 6.Ανάμειξη (Blended). 4

5 Η ηλικία που αναγράφεται στην ετικέτα του ουίσκι προσδιορίζει το νεότερο σε ηλικία ουίσκι που έχει χρησιμοποιηθεί στην ανάμιξη. Πώς και πού σερβίρεται Σε ποτήρι Paris Goblet ή Tumbler. Με πάγο. Χωρίς πάγο. Με Σόδα, Νερό, 7up, Τόνικ, κόκα-κόλα, Ginger. Σερβίρονται σαν βάση για κοκτέιλ. 5

6 6 MALTBLENDEDDE LUXE CardhuBallantineJohnnie Walker black, silver, blue The GlenlivetFamous grouseChivas Regal The GlenfiddichBellsDimple Haig GlenmorangieBlack and whiteThe antiquary LaphroaigJohnnie Walker Red label ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑΚΑΝΑΔΕΖΙΚΑ JamesonFour Roses BourbonCanadian Club Tullamore DewKentucky BourbonBlack Velvet Black bushJack Daniel Διάσημα Σκοτσέζικα ουίσκι

7 Τζιν – Gin Είναι το οινοπνευματώδες ποτό που προέρχεται από την απόσταξη δημητριακών όπως κριθάρι, αραβόσιτος και την προσθήκη αρωματικών χόρτων όπως το ‘juniper berry (κεδρόμηλου). Χαρακτηριστικά του gin Άχρωμο Ωραίο άρωμα. Δεν παλαιώνει. 7

8 Τύποι Gin 1. London Dry Gin Αρχικά κατασκευάστηκε στην Αγγλία. Gordon’s Gin – Beefeater – London Dry Gin. 2. Dutch Gin Κατασκευάζεται στην Ολλανδία - Holland’s ή Genever. 3. Plymouth Gin Αρχικά, κατασκευάστηκε στο Πλύμουθ της Αγγλίας και είναι άγλυκο - Squires, Cornhill Dry Gin. 8

9 4.Old Tom Το όνομα αυτό δόθηκε για τη γλυκύτητα του. 5.Sloe Gin Παρασκευάζεται με το μούσκεμα αγριοδαμασκηνιών. Fruit Gin - Παρασκευάζεται με φρούτα. Πώς και πού σερβίρεται Σε ποτήρι Paris Goblet. Με πάγο Χωρίς πάγο. Με νερό, 7up, Τόνικ, bitter lemon, ξυρό βερμούτ, angostura bitter και λεμόνι. Σερβίρονται σαν βάση για κοκτέιλ. 9

10 10 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Rusty nail ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML Ουίσκι Σκοτσέζικο - Drambuie - Παγάκια - Μιξινγκ-γκλας Ροκ ή ολντ φάσιον - Κομμάτι φλούδας λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά με το κουταλάκι του μπαρ.

11 11 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Gin and tonic ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - 40 ML ML - Τζιν - Τονικ - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Highball - Καλαμάκια - Φέτα λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε το τζιν στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και μετά το Τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

12 12 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Salty dog ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ML - 40 ML - 1/2 - Χυμό γκρέιπ- φρουτ. - Τζιν - Κουταλάκι αλάτι (για το χείλος του ποτηριού). - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Μέτριο Highball με αλατισμένο χείλος - Χωρίς διακόσμηση ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.

13 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Αναφέρετε το βαθμό οινοπνεύματος της κάθε φιάλης που θα χρησιμοποιήσετε. 2.Αναφέρετε τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. 3.Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και σερβιρίσματος των εξής ποτών: Rusty Nail. Gin and Tonic. Salty Dog. 13


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.3 – Ουίσκι, Τζιν 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google