Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. 2 Εξοπλισμός Για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου μπαρ είναι απαραίτητες οι πιο κάτω κατηγορίες εξοπλισμού: 1. Μηχανήματα – συσκευές. 2. Σκεύη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. 2 Εξοπλισμός Για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου μπαρ είναι απαραίτητες οι πιο κάτω κατηγορίες εξοπλισμού: 1. Μηχανήματα – συσκευές. 2. Σκεύη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1

2 2

3 Εξοπλισμός Για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου μπαρ είναι απαραίτητες οι πιο κάτω κατηγορίες εξοπλισμού: 1. Μηχανήματα – συσκευές. 2. Σκεύη, εργαλεία. 3. Ποτήρια. 3

4 1.Μηχανήματα – συσκευές Ψυγείο πάγκος. Μηχανή παγοκύβων. Μηχανή πλυσίματος ποτηριών και φλιντζανιών. Μηχανή καφέ εσπρέσο. Ηλεκτρικός αναδευτήρας ποτών (Drink / Bar Mixer). Ομογενοποιητής (Blender). Εκχυμωτής (Juice Extractor). Παγοθραυστική μηχανή (Ice-crusher). Συσκευή για την μπύρα σε βαρέλι (Draft Beer). 4

5 Ταμειακή μηχανή (Cash Register). Μηχανή άλεσης του καφέ με δοσομετρητή. Τοστιέρα (Toaster). Ψυγείο βιτρίνα παγωτού (Ice-cream Display). Ψυγείο βιτρίνα κρύων εδεσμάτων (Cold Dishes Display Fridge). Ψυγείο βιτρίνα κρασιών και αναψυκτικών. Βιτρίνα ζεστών εδεσμάτων (Rechands). Ψυγείο διανεμητής κρύων ροφημάτων. Διανεμητής αεριούχων ποτών Πρε-μιξ και Ποστ-μιξ. 5

6 BLENDER ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΥΛΟΣ ΚΑΦΕ ΣΤΙΦΤΗΣ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ BAR 6 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΑ

7 7

8 8

9 Σαμπανιέρες. Μικρός τρίφτης για το μοσχοκάρυδο. Στίφτης λεμονιού ή λεμονοστίφτης. Μύλος πιπεριού. Αλατιέρα – πιπεριέρα. Πώματα φιαλών. Πώματα φιαλών για αφρώδη κρασιά. Πλαστικοί κουβάδες για την μεταφορά του πάγου. Ξύλο για τον τεμαχισμό. 9

10 Αναδευτήρες ποτών σε διάφορα μεγέθη. Βάση για το σερβίρισμα των ποτηριών και φιαλών. Εξαγωγέας φελλών, που έχουν σπάσει ή πέσει μέσα στο μπουκάλι κρασιού. Φιάλες μικρές για τα υπόπικρα ποτά (μπίτερς). Διανομέας αλκοολούχων ποτών με πώμα για τις φιάλες. Ποτηρόπαννα και πετσέτες. Σταχτοδοχεία, ανθοδοχεία, κηροπήγια. Ζαχαριέρες, μπολ διαφόρων μεγεθών. 10

11 Λαβίδες για ζαχαροκύβους. Τσαγιέρες, καφετιέρες, γαλατιέρες διαφόρων μεγεθών. Κουταλάκια για διάφορες χρήσεις (καφέ, παγωτού). Φλιτζάνια και πιατάκια για τσάι, καφέ (ελληνικού, γαλλικού, εσπρέσο κ.α). Δίσκοι σερβιρίσματος. Μαχαιράκι για τη χάραξη του λεμονιού και πορτοκαλιού σε σπιράλ. Αθερμικός κουβάς με καπάκι για παγόκυβους. 11

12 1. Boston σέικερ 2. Clobber σέικερ 3. Δοσομετρητής 4. Κουταλάκι ανάμειξης 5. Στραγγιστήρι για πάγο 6. Τσιμπίδα πάγου 7. Φτιαράκι πάγου 8. Επιφάνεια κοπής 9. Μίξερ 10. Τσιμπίδα φρούτων 11. Στραγγιστήρι πολτού 12. Γουδοχέρι 13. Αποχυμωτής 14. Μαχαίρι αποφλοίωσης 15. Μαχαίρι για φέτες 16. Τρίφτης 17. Καλαμάκια 18. Ανοιχτήρι 19. Τιρμπουσόν 20. Πώμα ροής 12

13 Kουβάς πάγου Shaker Ανοιχτήρι σερβιτόρου Πώμα φιάλης Πώμα ροής Εργαλείο διακόσμησης λεμονιών Mαχαίρι ξεφλουδίσματος Σαμπανιέρα ισοθερμική Kανάτα Boston Shaker Λαβίδα πάγου Λαβίδα κύβων ζάχαρης Μεζούρα Σουρωτήρι κοκτέιλ 13

14 Λεμονοστύφτης Σανίδα κοπής Πιατέλες μεζέ Κουβάς πάγου 14

15 15

16 Κρασιού – Goblet glass. Μπράντι και κονιάκ – Brandy and Cognac Ballon Μικρά ποτήρια λικέρ – Cordial or liqueur glass. Ποτήρι πους καφέ – Pousse – cafe. Ποτήρι σναπς (Schnapps) ή δυνατών αποσταγμάτων – Spirits. Σάουαρ – Sour glass. Ζεστά ποτά – Hot drinks. 16

17 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του μπαρ σε: 1.Μηχανήματα και συσκευές. 2.Σκεύη και εργαλεία. 3.Μικρά αντικείμενα. 4.Διακοσμητικά μικροαντικείμενα. 5.Ποτήρια. 17


Κατέβασμα ppt "1. 2 Εξοπλισμός Για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου μπαρ είναι απαραίτητες οι πιο κάτω κατηγορίες εξοπλισμού: 1. Μηχανήματα – συσκευές. 2. Σκεύη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google