Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2

2 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, και συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci, με συμμετοχή και ελληνικών τεχνικών εταιρειών.

3 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η κατασκευή της κράτησε 5 χρόνια περίπου. Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις κολώνες, είναι μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει στα μέτρα. Οι κολώνες έχουν ύψος από 145 έως 164 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το κατάστρωμά της βρίσκεται σε ύψος 52 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το βάθος της θάλασσας είναι 65 μέτρα.

4 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Κάθε χρόνο από τη γέφυρα περνάνε έως περίπου αυτοκίνητα. Τα διόδια για να περάσει ένα μικρό αυτοκίνητο είναι 13,20 ευρώ.

5 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η γέφυρα σήμερα ονομάζεται «Χαρίλαος Τρικούπης». Πήρε το όνομά της από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Χαρίλαο Τρικούπη, που είχε οραματιστεί πρώτος πριν από 115 χρόνια, την κατασκευή της γέφυρας. Είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έγινε μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

6 ΠΗΓΕΣ

7 Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2


Κατέβασμα ppt "Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google