Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρατσισμός.  Ορισμός ρατσισμού: Ρατσισμός είναι όταν ένας άνθρωπος δεν συμπαθεί έναν άλλο γιατί είναι διαφορετικός. Ο ρατσιστής: Συμπαθεί: Λευκούς Έλληνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρατσισμός.  Ορισμός ρατσισμού: Ρατσισμός είναι όταν ένας άνθρωπος δεν συμπαθεί έναν άλλο γιατί είναι διαφορετικός. Ο ρατσιστής: Συμπαθεί: Λευκούς Έλληνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρατσισμός

2  Ορισμός ρατσισμού: Ρατσισμός είναι όταν ένας άνθρωπος δεν συμπαθεί έναν άλλο γιατί είναι διαφορετικός. Ο ρατσιστής: Συμπαθεί: Λευκούς Έλληνες Δεν συμπαθεί: Μαύρους Ξένους

3 Συνέπειες ρατσισμού : Οι άνθρωποι που δέχονται ρατσισμό νιώθουν: Λύπη Μοναξιά Φόβο Ευαισθησία Γιατί δεν με παίζουν;

4 Συνέπειες ρατσισμού Οι άνθρωποι που είναι ρατσιστές δέχονται: Τιμωρία Απομόνωση Φαίνονται λιγότερο έξυπνοι

5 Ο φόβος για το ξένο, δηλαδή για ανθρώπους που:  Έχουν άλλο χρώμα δέρματος  Έχουν άλλο σχήμα ματιών  Έχουν μεγαλώσει σε μια άλλη χώρα  Μιλάνε άλλη γλώσσα  Έχουν διαφορετικες συνήθειες Ξενοφοβία είναι:

6 Όταν ένα παιδάκι έχει λιγότερα χρήματα ή και λιγότερα ρούχα και παιχνίδια από τα άλλα, τα υπόλοιπα παιδιά το κοροϊδέυουν και δεν παίζουν μαζί του. Αυτό λέγεται κοινωνικός ρατσισμός.

7  Ένα παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι είναι σαν όλα τα άλλα, απλά δεν μπορεί π.χ να κινηθεί. Χρειάζεται την υποστήριξη, την βοήθεια, και την αγάπη μας. Κάποιοι άνθρωποι ομως, του συμπεριφέρονται άσχημα. Άτομα με ειδικές ανάγκες

8 Παραδείγμα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε παιδιά

9 Δίδαγμα Ο ρατσισμός είναι άσχημο φαινόμενο. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Δεν έχει σημασία το χρώμα, η καταγωγή, τα χρήματα, και η εμφάνιση. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι αγαπημένοι.

10

11 Βιβλιογραφία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CE%B5%CE%BD% CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CE%B5%CE%BD% CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B1 http://www.aboutyouth.gr/el/13_efiv_1.html https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B1%CF% 84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF% 82&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source= univ&sa=X&ei=Fjt3VO- GMISQ7AbAx4GACw&sqi=2&ved=0CCkQsAQ#imgdii https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B1%CF% 84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF% 82&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source= univ&sa=X&ei=Fjt3VO- GMISQ7AbAx4GACw&sqi=2&ved=0CCkQsAQ#imgdii http://1948omonoia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html http://www.slideshare.net/ReaTsakaloudi/ss-13257333 http://stefanu.wordpress.com/2008/01/07/132/

12 Τέλος παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Ρατσισμός.  Ορισμός ρατσισμού: Ρατσισμός είναι όταν ένας άνθρωπος δεν συμπαθεί έναν άλλο γιατί είναι διαφορετικός. Ο ρατσιστής: Συμπαθεί: Λευκούς Έλληνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google